GalantWeb

Olej

Offline Begy

• Pisatel
  • Everything is possible...
    • BEGYho web
budu měnit olej a můžu sehnat zadarmo Shell Primula ale dieselový. V čem se liší oleje pro benzín a diesel, v aditivech? Dieselový by měl být teoreticky kvalitnější.
Předpokládám že by se nic zásadního stát nemělo když ho dám do svýho benzínu

Offline Drak

Dej tam olej, kterej tam patří viskozitou a třídou...Jestli je do traktora a nebo do auta je jedno pokud splní paramatry předepsaný výrobcem
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Begy

• Pisatel
    • BEGYho web
já tam leju normálně 10W40  ale říkal jsi že podle podnebí by tam měl být možná i jiný. Kterej?

Offline Drak

API: SG  a 10W-40 stačí, ten je zhruba od -25 do 60°C. Pokud chceš nějakej "letní" olej, tak 20W-40(50) od -10 do 60°C
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Begy

• Pisatel
    • BEGYho web
takže klasická všude nabízená 15W-40 je taky dobrá volba. No ještě uvidim co mě na to odpoví hydroštely :)

Offline MMM

• Jr. Member
  • **
Tu najdes vsetky doporucene naplne a intervaly od Valvoline pre vsetky auta a motocykle. Pri zmene motoroveho oleja je doporucene preplachnutie pripravkom Valvoline Engine Flush.

http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/Select.asp

P.S. Ja neviem naco chlapi mate ten internet :)

Offline koty

Ahoj chci se tu podělit o skušenost s olejem.Jde o motor 2.5 V6.Po koupi auta jsem měnil olej  castrol magnatec 10W-40  a zvlastní skušenosti řeknu už nikdy více ,2 hydra mi mlátily za studena  a za tepla už dobrý a po 15 000 km  necelých najetých jsem  zase zvolil sebou ověřenej olej  Valvoline durablend 10W-40  a mohu potvrdit ,že je z mé strany fakt  dobrej hydra mi nemlátí a celkově kvalitou je lepší ,najel jsem už přes 1000 km a v poho  motor  nežere olej a doleval jsem asi z třičtvrtě rysky na max ,takže valvoline durablend 10W -40  já doporučuji jen má skušenost  -_-
V6 forever
Mitsubishi Galant '98 winter edition 2.5 V6

Offline Rafik

A co originál Diamond 10W40 od Mycháka??? jaké jsou s tím zkušenosti?
Mitsubishi Galant 2,5 V6 4WD 4WS R.I.P.
Mitsubishi Galant 2,0 R.I.P.
VW Passat Highline 1,9TDi PD 6speed

Offline Ghost Buster

Originál od Mycháka je 5W40, nakonec jsem ho nekoupil. Použil jsem Q8 - 10W40 a celkem v pohodě, ale příště dám na Vaše rady a zkusím Valvoline Durablend 10W40, už ho tu chválilo více lidí, tak uvidíme. Ale olejový filtr K&N už mám doma a vzduchový K&N už je v autě... ^_^

Offline Rafik

Offline Howler

Jaky máte zkušenosti se syntetikou, když motor jezdil na polo. Někteří říkaji že pokud auto jezdi na plnou a da se polo, tak se nic neděje, ale naopak pry muže byt problém

Offline blazen

• Hero Member
jaký máš důvod měnit plnou za polo?

Offline Howler

koupil jsem motor a nevím co v něm bylo, navic chci vytlačit trochu vykon upravama..tak jsem zvolil castrol magnatec 5w40 a zajímalo by mě zda to muže dělat problemy, nebo jak to řešit. Motor ma najeto udajných 230tis

Offline koty

nějaký 10W-40 jsou syntetický a nějaký polo a je to  myslím jedno ten olej má jiné složení ale  funkce je stejná horší by bylo když tam dáš minerální :-D  ,jinak s tím valvolinem  před galošem jsem měl bmw e36 a  klepaly tam hydra též  dál jsem tam po radě kámoše valvoline a nikdy už nekleply.Osobně  s tím olejem mám dobrý skušenosti a cenově taky super oproti castrolu ,který je dost po zadu kvalitou.
V6 forever

Offline Radous

• Hero Member
  • Nejlepší tuning je, když máš vše v pořádku :-)
ručím ti za to že to nic neudělá. Leda by si tam předtím lil ádéčko ale to asi sotva :D Označení syntetika, polosyntetika a minerál už několik let neexistuje. Je to staré ale dobře zažité označení které dobře prodává. Dneska najdeš všude minerál protože se vyrovná kvalitám syntetických olejů při nižších nákladech. To co je na obalech je jen klamání nepřítele. I 0w30 je čistej minerál a na ten zrovna jezdím. Přehmátl sem se v regále no ale nevadí. Specifikace splňuje. Ale jsem zjistil že mi nežere olej. Jinak jezdím 5w40 a když jsem tomu šlapal tak sem dolíval. Teď je pokoj
Radouš

Offline koty

jak říká radouš  je to jen o kvalitě  dnes se dá chemicky nahradit plno látek  než dříve
V6 forever

Offline Radous

• Hero Member
a jinak je to polskej lukas za 125kč litr a jak říkají odborníci co se touto problematikou zabývají
 "lepší dvakrát neznačkovej levnej olej než jednou nesmyslně drahej long-life co zanáší motor sazema"
Radouš

Offline Rob

• Hero Member
Na ten castrol, zrovna pro mitsubishi, jsem neslyšel nic dobrýho,ale je to tvoje věc.

Offline Radous

• Hero Member
před pár lety castrol v testech nedopadl zrovna moc dobře. Jak jsou na tom teď už nevím no :undecided:
Radouš

Offline blazen

• Hero Member
teda jít přes olej k výkonu..zajímavý.. dej tam polosyntetiku a máš klid..plná je drahší a do starého motoru asi zbytečná..   já mám plnou 10W40 ..ale příště už dostane auto polo..