GalantWeb

Olej

Offline koty

v práci  do outlendru a jinejch se dává castrol no  ale to už jsou taky motory VW a citroen  ,ale castrol  jak cenově tak kvalitou fakt na hovno  za sebe valvoline  dám to i do převodovky a tak  zatím nesklamal
V6 forever
Mitsubishi Galant '98 winter edition 2.5 V6

Offline Rob

• Hero Member
Koty, mě bohužel valvoline v převodovce zklamal, ale v motoru nemá chybu.

Offline Radous

• Hero Member
  • Nejlepší tuning je, když máš vše v pořádku :-)
teda jít přes olej k výkonu..zajímavý.. dej tam polosyntetiku a máš klid..plná je drahší a do starého motoru asi zbytečná..   já mám plnou 10W40 ..ale příště už dostane auto polo..
Náhodou má pravdu. Řidší neboli lehkoběžný neboli plně syntetický olej má vliv na výkon. Tímto způsobem získá pod kapotu tak jednu přední nohu jednoho koně. Je to sice málo ale získá  :D

Castrol má smlouvu s výrobci motoru a ti právě doporučují castrol, protože castrol pustí nějakou korunu do vývoje motoru a hlavně do něčích kapes a lidi to kupujou protože je to castrol stejně jako kupujou tdi protože je tam červený "i" a jeden soused povídal
Radouš

Offline koty

jj to je nejlepší jak rs fábie v TDI předjedou cokoliv  je to auto  co nemá chybu už šetřím na jednu abych vždy tomu naložil a ten co bude zamnou čuchal ty černý saze :-D
V6 forever

Offline Pepe

Koty, mě bohužel valvoline v převodovce zklamal, ale v motoru nemá chybu.
Kdo špatně čte příspěvky o převodovkách a oleji v nich , musí zákonitě padnout na hubu a vrátit se k původnímu oleji .
Není li tento - jakože jsi ho vylil- můžu zkusit doporučit  Fiaťáckéj oil -TUTELA GL4 . Ne, nemám ho ve voze ale četl jsem o něm na mitsubishi.megaherz.cz    foru.  Pokouším se nějaké lidi ukecat k dovozu DiaQueen z Ukrajiny. :undecided:
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline Radous

• Hero Member
Kdo špatně čte příspěvky o převodovkách a oleji v nich , musí zákonitě padnout na hubu a vrátit se k původnímu oleji .
Není li tento - jakože jsi ho vylil- můžu zkusit doporučit  Fiaťáckéj oil -TUTELA GL4 . Ne, nemám ho ve voze ale četl jsem o něm na mitsubishi.megaherz.cz    foru.  Pokouším se nějaké lidi ukecat k dovozu DiaQueen z Ukrajiny. :undecided:

Mo možná že tady to bude o té syntetice která má trochu jiné vlastnosti než minerál. Si teda myslím
Radouš

Offline Pepe

Omluva - to patřilo Kotymu za převodový olej. :mellow:http://www.znackoveoleje.cz/znackoveoleje/eshop/7-1-Selenia/26-2-Prevodove-oleje/5/547-Tutela-Car-Matryx-1l   .Vyzkoušel bych to, Koty.
 Jinak motor má Duron 5W40 od Petro Canada. www.iob.cz
« Poslední změna: 11.10.2010 - 21:58:17 od pepe »

Offline Radous

• Hero Member
já to pochopil že to patřilo Kotymu. Jen sem na ten převodový olej napsal svůj názor
Radouš

Offline Pepe

Já to tak beru, jenže u tohoto oleje je klasifikace Gl4 to hlavní . Nejde o syntetiku nebo minerál , ale přenos tření na synchronní kroužky a to Gl 5 neumí . ^_^

Offline Radous

• Hero Member
a zase sem o něco moudřejší. O převodový oleje sem se zatím nějak nezajímal :angel:
Radouš

Offline koty

to já tady o oleji do převodovky nemluvil jen rob se zmínil že valvoline by tam nedal do převodovky :-)
V6 forever

Offline Rob

• Hero Member
Už jsem to tu někde psal,měl jsem v převodovce jak valvoline,tak tutelu a nakonec jsem tam dal zpět ten starý diaqeen a ten funguje nejlíp.

Offline blazen

• Hero Member
Náhodou má pravdu. Řidší neboli lehkoběžný neboli plně syntetický olej má vliv na výkon. Tímto způsobem získá pod kapotu tak jednu přední nohu jednoho koně. Je to sice málo ale získá  :D

Castrol má smlouvu s výrobci motoru a ti právě doporučují castrol, protože castrol pustí nějakou korunu do vývoje motoru a hlavně do něčích kapes a lidi to kupujou protože je to castrol stejně jako kupujou tdi protože je tam červený "i" a jeden soused povídal

to je pěkná teorie  :angel: ^_^ pokud chce výkon,musí ho hledat asi jinde

Offline johny11

teda jít přes olej k výkonu..zajímavý.. dej tam polosyntetiku a máš klid..plná je drahší a do starého motoru asi zbytečná..   já mám plnou 10W40 ..ale příště už dostane auto polo..
Plna 10w40? :o

Offline Radous

• Hero Member

Offline johny11

Offline blazen

• Hero Member
není to překlep.. už jsem to tu psal jednou.. ty čísla s tím nijak nesouvisí.. jestli to je polo nebo plná,..dnes se vyrábí plná 10w40..  :roll:

Offline Radous

• Hero Member
tady je kámen úrazu. To označení už se nepoužívá ale je zažité a když někdo napíše co napsal blázen tak se tomu všichni divíme protože nevíme jak to vlastně myslel. Blázen má pravdu.
Se zas neska nudím :-)
Radouš

Offline Rob

• Hero Member
Něco divnýho jsem viděl v Makru, měli tam havoline 10w-40, 2 druhy a na jedom bylo česky psáno syntetika a na tom druhém polosyntetika, byl jsem zmatený.

Offline Radous

• Hero Member
blázen ti to vysvětlil
Radouš