GalantWeb

rozvody...

Offline medvede

• Full Member
Ahojte.
Otázka:čo sa stane ak preskočí rozvodový remeň o 1 zub.Mam podozrenie že je posunutý - má to akosi slabí ťah alebo aspoň mne sa to tak vidí.Lebo ak nastavým všetko na risky tak velké rozvodové koleso na vačke je za riskou cca 2možno až 3 zuby(samozrejme že ak ho nastavým presne tak je zas posunuté všetko ostatné).Ale ak by to bolo viac ako 3 zuby tak by sa to dnuká asi stretlo-teda určite (ja si to aspoň myslím).A ešte sa chcem opýtať že ak dám dole hlavu tak sa sedlá ventilov dajú trochu zabrúsiť tou jemnou pastou?Alebo sa tam tie sadlá dajak menia celé?Či tam niesú nejaké vymenitelne sadlá.Ak som teraz tresol blbosť tak sorry ale ešte som to rozobraté nemal-tieto motori pomaly spoznávam aj z vnútra ale radšej sa pred rozobratím popýtam skúsenejších.

Offline Drak

co se stane: kompletní nastavení procesu sání , stlačení , exploze a výfuku se zkazí a posunutí časování otevření veltilů bude mít za následek, že bud nasaje menší množství směsy a nebo naopak nasávaná směs bude vytlačena zpět do sání při překročení dolní uvratě u fáze stlačování.

Sedla se daj zabrousit jemnou brusnou pastou. Vyměna sedel už je věcí GO hlavy a doma to neuděláš bez strojního vybavení.

Nastav rozvody přesně na značky a zjistíš , že nemusíš ani sedla zabrušovat.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Begy

• Pisatel
  • Everything is possible...
    • BEGYho web
to ni někdo rozvody dělal nebo jsi to už takhle koupil?

Offline medvede

• Full Member
To som už tak kúpil ale rozvody menil tomu predchádzajúcemu majitelovy dajaký vraj mechanik.Aspoň že sú fakt vymenené a aj napinacie kladky-to som si pozrel ako prvé asi cca 3 dni po kúpe auta.Už keď som ho kupoval tak sa mi zdalo že má nejaký slabý ťah tento 2 liter(v porovnaní s 1,8 GLSi čo mám teraz nabúrané).A keď som dal dole dekle na rozvodoch tak som si všimol že sú tie risky dajako posunuté.A ešte to že to sanie-tá časť kde je nápis MULTI ECI je nejako privelmi horúca.Jasné že nebude studená ako ľad , veď je pri motore , ale saje vzduch studený a až tak by - si myslím horúca nemala byť.To sa podobá nato čo písal DRAK ---že bud nasaje menší množství směsy a nebo naopak nasávaná směs bude vytlačena zpět do sání při překročení dolní uvratě u fáze stlačování.TAk sa mi zdá že to tlačí tú nasatú zmes speť do sania a preto sa to tak hreje.Ale to je len moja teória ktorá je možno blbosť.Ale tie risky by maly biť všetky na tých čiarkach na bloku atď.-či nie?  Aspoň ja tak viem.
Inač chlapci velmi Vám ďakujem za odpovede fakt mi to pomáha pri opravách lebo u nás v Košiciach je Mitsu servis ale o týchto autách asi vedia prd, lebo ak sa ich dakto dačo opýta tak sa tvária ako blbci a aj tak tieto autá opravujú-VLASTNÁ SKUSENOSŤ a nie len moja ale aj jedného kamoša -MIRKA - Čecha  čo učí tuná v Košiciach na jednom gimnáziu jeho tiež už raz obabraly!!! :lipsread:
Takže ani si neviete predstaviť ako si cením Vaše rady.
A ešte takto-išiel som tam do ich servisu že za kolko mi vymenia to tesnenie na saní a odpoveď bola ----5800.- Sk. No sú oni normálny??? za pár minút to mám hotové aj ja a oni vravia že je to vela práce a preto je to tak drahé.Veď tam treba uvolniť iba 8 šrúb + jedna na rozdelovači tak čo je na tom vela práce???
Tak toto je moja skúsenosť. :angry:

Offline Drak

Všechny kola by měly bejt na značkách i po napnutí řemenu. Jestli to budeš nastavovat, tak pozor at se ti neotočí kolo od olejového čerpadla. Pak budeš mít o 180°otočenej vyvažovací hřídel a to pak je rachot.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline medvede

• Full Member
dikes Draku.
To že sa to pootočí a robý to vybrácie to viem - už to tu dakto na fóru tuším riešil ale aj tak dík za upozornenie.Ja všetko čo tu je som asi už prelúskal pretože mam tieto autá rád a snažím sa o nich vedieť čo sa dá.Jednak ma bavý sa v motoroch babrať a za ďalšie chcem aby to moje auto išlo ako má.To,že sa v aute furt hrabem zlostí aj moju manželku ale každý má svojho koníčka - no nie?! :mellow:

Offline Begy

• Pisatel
  • Everything is possible...
    • BEGYho web
k tomu rozpálenýmu sání. Ono je těleso klapky vyhříváno chladící kapalinou. Takže je to celý poměrně rozpálený normálně.
To vyhřívání je kvůli tomu, že v tělese klapky je bimetalem ovládaný obtok který pracuje jako sytič.

Offline medvede

• Full Member
ahá. tak to ma nenapadlo a pritom viem,že ten bymetal tam je . ale nieje to trocu hlúpo riešené?Veď keď to saje vzduch studený tak to ide lepšie ako keď to nasaje vzduch studený a potom ho ten ohrev bymetalu zohreje. Všetci vieme že studený vzduch lepšie horí ako tento zohriaty.
Aj na Favoritoch to je takto riešené ale trochu ináč.

Offline medvede

• Full Member
A Begy - nemal si ty  to sanie na kapote ?náhodou?ako to ide ? funguje to - teda či si to pocítil aj na výkone nejako???

Offline Integer

• Sr. Member
    • youtube.com
Ja tam mám tiež takto vykurované sanie a pritom bimetal nemám. Napadlo ma to odpojiť, lebo fakt to dosť hreje to sancie potrubie. Istotne ide veľké teplo aj od motora, ale keď to odpojím, tak by sa to mohlo schladiť.
Mitsubishi Lancer 1.5GLXi 8V 1990 (7'x15' MOMO X 205/50/15)
http://www.youtube.com/profile?user=integer5

Offline medvede

• Full Member
Tak skús odpojiť a daj vedieťčo a ako..Určite tam bude nárast výkonu-nie nejako velký ale bude.
pojedeš jak éroplán -_-

Offline medvede

• Full Member
 a ako to drží tie otáčky keď to tam nemáš ten bimetal?????jak to je riešené?

Offline medvede

• Full Member
a môže sa ten bimetal nejak spáliť prípadne pokaziť???

Offline Drak

no spalit se nemůže, maximalně se ten bimetalovej valeček zaseknout a pak ti blbne volnoběh. drží se pořad vysoké volnoběžné otáčky a ISC to už nedokáže dorovnat na požadovaných 750 otaček
Legnum VR-4 TypeS

Offline medvede

• Full Member
No tak Draku.Dal som to na risky a furt mi to ide akoby na 3 válce.Ten 4 valec ide ale akoby dobre nepálil.Sviečky nové NGK , káble nové ,filter na saní nový , iskru to hádže.Výkon stúpol oproti tomu čo bolo omnoho .Už to ide ako má ale len to akosi na tom jednom válci trhá, ale len slabo.A  tie volnobežné otáčky mi behajú cca od 900-1200.Asi to bude to čo si písal s tým bymetalom v klapke..Dá sa to nejako vymontovať?za studena to ledva drží otáčky chodia hore/dole.pred zdochnutím ich vyhodí na 1300 a potom zas padajú dole v intervaloch asi 10 sekúnd. Predtým tá škrtiaca klapka išla ako má , je čistá ...
Ohladom toho behu motora-Mám podozrenie na dačo ako podpálený ventil alebo neviem čo , akoby to dobre nezatváralo buď sací alebo výfukový ventil..Ešte som neskúsil vymeniť veko na rozdelovači ale to že by blblo , to sa mi nezdá keď to iskru hádže.
Asi sa už hodím o zem od nervou.

Offline Integer

• Sr. Member
    • youtube.com
No moja klapka má také akoby dvojité ramienko natáčanie membrány klapky (nenapadol ma lepší výraz). Hlavné ramienko má na sebe plynové lanko a opiera sa o spínač voľnobehu a vedľajšie nastavuje dodatočný odklon klapky, teda pootvorenie klapky pi uvoľnenom plyne.

Offline Integer

• Sr. Member
    • youtube.com
Nedokončil som.... riadi si voľnobeh pomocou ISC..... Normálne sa mi klapka natáča

Offline medvede

• Full Member
Tak to máš celkom dobré. zhruba som pochopil asi ako to vyzerá.
No a ja stále myslím na ten môj motor a vychádza mi asi toto:
1. buď mám dakde prasknuté tesnenie pod hlavou(či nie nejak medzi valcami abo dajak tak)
2.sací alebo výfukový ventil je buď dajak podpálený alebo nejak inak poškodený(musím zmerať tlaky na valcoch aspoň budem vedieť čo a ako) ale neviem aké tlaky by tak zhruba mal mať 1 valec,čo nie je bohviečo,lebo potom neviem z akých hodnôt vychádzať.
3. alebo niektorý vstrik neprepúšta dostatok paliva(čo sa mi nevidí lebo jazdim aj na plyn a prejavuje sa to tak isto-trhá to s motorom.proste nemá pravidelný chod. :angry:

k tomuto som došiel asi takto:niektorý z valcov nejak slabo pracuje , alebo vôbec-len chodí hore a dole a preto mi to tak ten motor buble.Jasne je poznať že daktorý valec tam robí bordel.Preto chcem zmerať tie tlaky.A ak niektorý z valcov nepracuje tak by sa to malo ukázať aj na sviečke toho dotyčnáho valca-či nie??? Dajme tomu má iné sfarbenie alebo tak nejak.
A ak nič z tohoto všetkého tak ja už fakt neviem.

Offline Drak

když si volnoběh dělá cochce za studena je potřeba seřídit a nastavit klapku. Už to tu bylo několikrát popsané. Tlak by měl být cca 9 - 10.
Legnum VR-4 TypeS

Offline Integer

• Sr. Member
    • youtube.com
Ak motor buble, tak to je pravdepodobne poškodený tesniaci krúžok na jednom valci (poznám s vlastnej skúsenosti). Skús naštartovať a otvoriť viečko pre olej, či ti odtiaľ nejde vzduch pod väčším tlakom, ako je normálne. Niektorý ma teraz možno ukameňujú, ale ak tesniaci krúžok prepustí tlak, kde sa asi tak ten vzduch dostane? Predsa do olejovej vane a odiať hore do odvetrania ventilov. Nevravím, že je to zaručene ono, ale ja som to už zažil dva krát, z toho raz na svojom aute. Ozaj.... za tie tlaky.... Ak nezistíš hodnotu tlakov (niečo okolo 9 a 10), tak aspoň odsleduj, či sú na všetkých valcoch rovnaké. Veľké rozdiely=nerovnomerný chod, väčšie opotrebovanie a tiež to značí, že ten motor si už niečo užil. Nemusí to hneď znamenať prasknutý tesniaci krúžok, môže to byť aj podfúknutým ventilom. Ale z toho bublania si myslím skôr to prvé. A to nastavenie klapky sprav, ale bublanie to neodstráni. Prasknuté tesnenie by to tiež mohlo byť.