GalantWeb

ABS Galant 2,5 V6-24 r.v.1999

Offline Zdenko

• Newbie
  • *
Caute vsetci  :mellow:

Mam problem a to taky ze bez zjavneho dovodu mi zacala trvale svietit signalka ABS. Proste raz som nastartoval a zacala svieti a svieti uz stale. Nemam ani ziadne schemi od elektro instalacie aby som to trosku premeral. Ak mozte pomozte.  Motor mam 6A13
Do teraz som tento problem nemal ani raz.

Offline Zdenko

• Newbie
  • *
Dakujem

Len neviem kde presne sa ten konektor nachadza a aky odpor ohmicky a watazou tam treba zapojit cez diodu. Dioda pocitam ze staci neake KA..cko.

Offline Drak

odpor ti stačí klasickej 1/4watovej cca 470 ohmu a standartní červená LED dioda. jen to na nových Galantech nemám otestované, tak nevím jestli a jak to přesně funguje.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Bob

• Sr. Member
Zkus zkontrolovat přívodní kabel na napájení ABS motoru, mě se kontrolka po jednou takovým prudkým zabržední  také rozsvítila a už nezhasla. Po týdením laborování jsem zjistil, že mám totálně zoxidovaný konektor, přes který vede hlavní napájení do ABS. U tebe by to mohlo být něco podobného, protože při startování se provádí kontrola ABS což je  docela náročný na odběr, mě se u toho přepáli již výše zmiňovaný drát v konektoru (byl pěkně zelenej)
Galant 1.8 GLSi 1995 93kW/126HP, Brno
Škoda Superb 2.8 V6 142kW/193HP

Offline Zdenko

• Newbie
  • *
 :mellow:
Skusim to vsetko pozriet a ked daco zistim ozvem sa.

Offline kenry

• VIP Group
Skusim to vsetko pozriet a ked daco zistim ozvem sa.

Vyčisti si konekrtory u brzdiču taky sem to dělal.......
škoda octavia 2010 njn :-) viz FB
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....
parkovaní ale plato na odvoz nemám ...
přístup nonstop hlídaný...(Letňany - avia)

Offline Zdenko

• Newbie
  • *
Dnes som to skusil z diodou vyblikat poruchu ale neslo to mozno na tomto modeli je ine zapojenie nez na starsich. Bol som v servise na tester a podla toho mam vadny hlavny snimac a tri pri kolesach okrem praveho predneho. Neako sa mi to nezda hadam to moze byt aj ten konektor.
Neviem ale kde su. Jeden by mal byt na motore ABS, dalsie pri kolesach a neviem ci este niekde su alebo nie.
 Mam este jednu otazku kde sa daju za dobru cenu kupit sviesky motor mam 6A13.
Dakujem

Offline Drak

NGK  PFR6G-11       643,79  Kč s DPH
Denso PK20PR11   549,78  Kč s DPH

ceny za kus u www.automatejcek.cz

Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Zdenko

• Newbie
  • *
Dnes som kontrolaoval tie konektory. Vsetky su v dobrom stave a neboli zoxitovane. Premeral som aj vsetky cidla ABS pri kolesach a 3 maju okolo 30k a jedno ma 1,3k.
Neviem aky ma byt spravny odpor.

Nemate niekto schemu zapojenia ABS na tento model aby som to poriadne premeral.

Dakujem za pomoc. :undecided:

Offline Drak

Legnum VR-4 TypeS

Offline Rob

• Hero Member
zdar, me se taky rozsvici kontrolka abs za jizdy a to treba po 1/4 hodine ,ale i po 4 minutach, ikdyz nebrzdim. taky nevim proc, ale udelal jsem najednou 3 zmeny na aute : vetsi rafky ,ale s mensi gumou nez tam byla pred tim, v zad. svetlech jsem dal ledky misto zarovek a ty maj hrozne malej odber proudu, a abych nemel predek tak nizko, tak jsem dal do kufru 60kg zatez prozatim.kdyz vypnu motor, tak je chvili vse ok. tak nevim, jestli jsem si to zpusobil sam a cim, nebo to je proste uplne necim jinym? poradi nekdo?diky.

Offline Drak

Tohle nahodný rozsvěcení způsobuje bud špatnej kontakt u některého čidla a nebo uzubený snímač na některém kole. Může být jen špinavý a nebo orezlý a pak jednotka vyhodnotí chyby, protože dostává nesmyslné informace od kol.
Legnum VR-4 TypeS

Offline Rob

• Hero Member
abs funguje. dal jsem zpět do brzd. světel žárovky místo LED diod a kontrolka se uz nerozsvěcí. asi to je tak vymáklý, že to pozná i menší odběr proudu a to ty LED měly a vyhodnotilo to jako poruchu. asi ale stejně udělám vypínač abs,-mě se zdá, že na suchu to bez abs brzdí mnohem líp.
« Poslední změna: 14.01.2008 - 16:01:01 od robb »

Offline invisibleone

• Sr. Member
Mě začalo ABS zlobit úplně stejně a taky mám dvouvláknový LED žárovky. Tak je zkusím taky vyhodit a uvidím, jestli ta závada zmizí...
R.I.P. Galant '94 2.0TD

Offline Rob

• Hero Member
vubec bych se nedivil,že se ti to taky  samo opraví.

Offline invisibleone

• Sr. Member
Jo, zdá se, že výměna žárovek pomohla, dnes jsem s tím jel přes půl hodiny a všechno v pohodě.
R.I.P. Galant '94 2.0TD