GalantWeb

Skutečné km versus tacho

Offline karel

• Newbie
  • *
Ahoj,zdravím všechny příznivce třech diamantů.Před necelým rokem jsem se stal majitelem Galanta 1.8,86 kW,r.v.95 a nemohl jsem minout toto fórum.Absolvoval jsem nastavování volnoběhu,čištění klapky,resety ř.j.s ne příliš valným úspěchem.Mišák si dělá stejně co chce.Ale chtěl bych se vás zeptat na jinou věc.Měl jsem radost alespoň z nízké spotřeby,něco kolem 7l/100km,ale jen do té doby,než jsem si porovnal skutečně ujeté km na dálnici s tachometrem v autě.Výsledek byl 100 km skutečných na 115 km podle tachometru.Podotýkám,že mám obuto 185/70R14,tedy žádný experiment.Tím pádem spotřeba vzroste více než o 1l/100km,což při mém způsobu jízdy(nejsem žádný závodník)není zas až tak skvělý.15% odchylky mi připadá dost i na japonce.Máte s tím někdo zkušenost,nebo je to specifikum pouze mého mišáka.Dík za každou reakci.
Mitsubishi Galant 1.8,85kW,r.v.95

Offline Begy

• Pisatel
  • Everything is possible...
    • BEGYho web
a zkoušel jsi jestli ti dobře ukazuje tachometr? V některých městech jsou radary které ukazují tvou aktuální rchlost, nebo ještě lépe porovnat to s GPS

Offline ivovik

S GPS by som meral iba vzdialenost,na rychlost by som sa nespoliehal.Najlepsie bude ak si to skontrolujes pri tej ceste na radare,mne to ukazuje pri tacho 60tke ze idem 55km/h.

Offline Begy

• Pisatel
  • Everything is possible...
    • BEGYho web
GPS ukazuje celkem přesně, jen  musíš jet pokud možno konstantní rychlostí a rovně. Ideálně tedy na dálnici

Offline Kublajchán

• VIP Group
nebo si stopni cas mezi kilometrovnikama na dalnici, tak se merila tacho odchylka v drevnich dobach, kdy GPS byla vymozenost tanku....
(Galant VI 2.0i - in memoriam)
Škoda Fabia RS 2004

Offline xor

• Pisatel
asi je to individualni. s pneu 185/70 R14 mam odchylku cca -10% a s 195/65 R15 cca -5%
« Poslední změna: 11.09.2007 - 11:11:30 od xor »
Galant 1,8 85kW r.95

Offline Kublajchán

• VIP Group
to je zajimavy, u fabie mam taky procentualni odychylku, promeruje -5%. Ale galant mel linearni odchylku, tzn. pri kazdy rychlosti promeroval tak 3-5km/h  :o
(Galant VI 2.0i - in memoriam)
Škoda Fabia RS 2004

Offline karel

• Newbie
  • *
Tacháč jsem kontroloval jak radarem,tak mi ho zkontrolovali i policajti v obci za 1000Kč a jeden bod,aspoň doufám.A je to tak,jak jste psali,při skutečných 55km/h tacháč ukazuje 60km/h,ale to počítadlo km mi připadá divný.Galant má budíky elektronický,žádnej bovden,aspoň doufám a čidlo pro rychlost a počet km je společný nebo každý zvlášť?To čidlo je zezadu na převodovce a vedou k němu 3 dráty?Dík.
Mitsubishi Galant 1.8,85kW,r.v.95

Offline Drak

jj čidlo je ze zadu na převodovce (3 draty) a tachometr je společný s počítadlem.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline GooGoo

• .
  • Full Member
  • Galant 2.0i Sport Edition
Nejlepsi jak zjistit presne promerovani je GPS s lespi presnosti, ja mam Nuvi 660 a ukazuje s presnosti az na 3m. Ty tabulove radary v obcich ukazuji nekdy silene veci, podle nich bych to bral orientacne.
Ja na galim pouzivam rozmer 195/65 R15 a 205/55 R16 a tacho ukazuje konstantne o 2km/h vic nez je skutecna rychlost, coz je super. Ale nadruhou stranu kilometrovnik mi na GPS ukaze najeto 100km a na tacho mam 96km. Meril jsem to nekolikrat...
Na presne zjisteni rychlosti je nutny udrzet auto v konstantni rychlosti jak uz se tu zminovalo.
Jinak z postrehu auta kde je merena rychlost pres lanko jsou odchylky v procentech vestinou 10% zkresleni, u mereni pomoci cidla je hodnota promerovani konstantni.

Offline UHNAK_GTi

Nejlepsi jak zjistit presne promerovani je GPS s lespi presnosti, ja mam Nuvi 660 a ukazuje s presnosti az na 3m. Ty tabulove radary v obcich ukazuji nekdy silene veci, podle nich bych to bral orientacne.
Ja na galim pouzivam rozmer 195/65 R15 a 205/55 R16 a tacho ukazuje konstantne o 2km/h vic nez je skutecna rychlost, coz je super. Ale nadruhou stranu kilometrovnik mi na GPS ukaze najeto 100km a na tacho mam 96km. Meril jsem to nekolikrat...
Na presne zjisteni rychlosti je nutny udrzet auto v konstantni rychlosti jak uz se tu zminovalo.
Jinak z postrehu auta kde je merena rychlost pres lanko jsou odchylky v procentech vestinou 10% zkresleni, u mereni pomoci cidla je hodnota promerovani konstantni.

Plne suhlasim stymi sialenostami na radaroch v obci sam jazdim skoro denno denne  cez dva v dvoch roznych obciach a ke jeden mi pri 6o ukazuje cca 55km/h{ale len ked je spravne postavenie Venuse a Marsu } ten druhy uz v pohode aj 63 km takze........
R.I.P GALANT GTi 4x4 4WS
Subaru Legacy 2.5 GX AWD

Offline t.j.silence

Čo viem ja, tak tachometrom sa zámerne dáva nejaké to percento dole schválne práve kvôli radarom. Ja mám letné 215/45 R17 a pri mojich 60tich my dáva radar 57km/h. Ale pri mojich 205/60 R15 mi dáva na kôrku presne. Idem 60 ukazuje 60. To preto lebo mám v techničaku písané 205/60 a nie na 65. Sú väčšie ako by mali byť, takže idem rýchlejšie.
Mitsubishi Galant 2000 2,5L V6 24V 163HP

Offline Bulman01

:mellow:Já mám taky 205/60 r15 a podle navigace i podle radaru ukazuje tacho přesně ,ale např.náš firemní Tranzit ukazuje při 60km/h podle radaru cca.70km/h
1996
  GALANT 2500  V6 24V  4ws 4wd

Offline David K

Nekde jsem to slysel nebo cetl, ze tachometr ma byt nastaveny tak, ze s nejvetsimi povolenymi koly neukazuje vice. Nicmene muj coltik kdyz jedu 50 ukazuje asi 45, 80 ukazuje spravne a pak ukazuje mene, jenze to uz je jina pohadka  :laugh: