GalantWeb

Motor klepe, svítí červeně kontrolka oleje

Offline stanislavchromy

• Newbie
  • *
Zdravím, projevila se mi dnes tato závada. Nejprve začal motor "ševelit", zdálo se mi, že i méně táhne, zároveň se červěně rozsvítila kontrolka mazání (u volnoběhu). Pak to začalo slyšitelně klepat, ozvalo se i několik klepnutí poměrně brutálních, Když otáčky klesnou na 800, je to hlasitější, nad 1500 se to trochu ztiší. Před 2 roky byl v servise - vyvažovací hřídel vymlátila jedno z ložisek a i když před tím nic neklepalo, mám teď podezření, že se to stalo znova nebo to je ještě horší..Je to možné, popř. setkal se s tím někdo? Předem děkuji za odpověď

Offline Begy

• Pisatel
  • Everything is possible...
    • BEGYho web
olejové čerpadlo je na splečné hřídeli s vyvažovčkou. jestli nebude zrada tady

Offline medvede

• Full Member
Ahoj.
Možno napíšem blbosť ale , píšeš že začal akosi "méne táhnout" tak nemohol ti rozvod. remeň skočiť o jeden zub  vedľa?Ale to asi ťažko,hoci mne sa to stalo a auto robily v servise na Mitsu , ale slabo naply rozvod. remeň.
No ale prečo ti svieti kontrolka oleja???Logicky asi či nieje slabý tlak oleja.Tak ako píše Begy je to spolu s vyvažovačkou na jednom remeni.Najskôr tam to niečo bude posrané.Skús sa na to pozrieť.Len by ma zaujímalo či sa ti to poondelo počas jazdy alebo keď si stál na mieste s naštartovaným motorom .Ináč s autom by som ja osobne radšej nebehal-PREISTOTU.

Offline BAD

Zdravím, projevila se mi dnes tato závada. Nejprve začal motor "ševelit", zdálo se mi, že i méně táhne, zároveň se červěně rozsvítila kontrolka mazání (u volnoběhu). Pak to začalo slyšitelně klepat, ozvalo se i několik klepnutí poměrně brutálních, Když otáčky klesnou na 800, je to hlasitější, nad 1500 se to trochu ztiší. Před 2 roky byl v servise - vyvažovací hřídel vymlátila jedno z ložisek a i když před tím nic neklepalo, mám teď podezření, že se to stalo znova nebo to je ještě horší..Je to možné, popř. setkal se s tím někdo? Předem děkuji za odpověď
stalo se mi to dvakrát na mojí sigmě a byla to přidřená a posléze zadřená klika, proto se mi taky snížil tlak oleje. u mě to bylo vidět zespoda po sudání víka vany byla tam vůle jako prase ...
BMW 745i, V8, 332 PS

Offline Dash

• Sr. Member
No ja mel neco podobnyho a byl to natrhlej rozvodak.....radsi rychle servisu. Kdyz to odkryli rozvodak byly tam asi 2-3mm remene na kterym to viselo:-)))
Galant '96 1.8 GLSi, Praha

Offline medvede

• Full Member
Ahoj.
Tak to čo napísal BAD tak to znie logicky a asi aj má prevdu.Ak ten zvuk- to klepotanie ide spolu s otáčkami motoru a ten zvuk je akoby také "temné zvonenie" ktoré vychádza znuká od motoru tak to bárs dobré nieje.Tá kluka to asi aj môže byť. :angry:
Veľa zdaru a nech sa to dá dokopy.

Offline BAD

Ahoj.
Tak to čo napísal BAD tak to znie logicky a asi aj má prevdu.Ak ten zvuk- to klepotanie ide spolu s otáčkami motoru a ten zvuk je akoby také "temné zvonenie" ktoré vychádza znuká od motoru tak to bárs dobré nieje.Tá kluka to asi aj môže byť. :angry:
Veľa zdaru a nech sa to dá dokopy.
já to do kopy dát nechal a po 1500 km znova  :'( pomohla až výměna auta za BMW od tý doby mám klid  :D
BMW 745i, V8, 332 PS