GalantWeb

Utahování hlavy 2,0TD

Offline fores1

• Jr. Member
  • **
Nemáte někdo zkušenosti s utahováním hlavy na 2,0TD?
Podle manuálu (diesel data) se má hlava utahovat ne od středu jak je to běžně, ale od kraje do středu... Není to nějaká kravina?

Offline fores1

• Jr. Member
  • **

Offline Jendas

• Full Member
  • 1.8 GLSI 93kw r.v96 asi tak neak xD
Kravina to je urcite dotahovat se musi od stredu at je to kterykoliv motor. Jo a moment u typu motoru 4D68 je pokud vim 90 nm.

Offline fores1

• Jr. Member
  • **
Teď si to přesně nevzpomenu, ale je tam asi pět kroků:

1. Utažení na 90Nm
2. Povolení
3. Utažení na 40Nm
4. Dotažení o 90°
5. Dotažení o 90°

Přijde mi to skoro dost a ještě ta třešnička kdy je vyobrazeno utažení od kraje do středu... Všechny ostatní D motory Mitsubishi jsou tam normálně od středu.
Přijde mi to jako nesmysl. Mechanici (Toyota) u nás se prý s něčím podobným za 10 let nesetkali. Nerad bych udělal nějakou kravinu jelikoš zrovna hlava tohodle motoru je dost "citlivá" tak sháním info kde se dá...

Offline Begy

• Pisatel
  • Everything is possible...
    • BEGYho web
utahování od kraje ke středu je kravina.... můžeš ten obrázek pro zajímavost pastnout sem?

Offline RED

• Newbie
  • *
Já jsem se taky juknul do manuálu a je to tam dobře. Od okrajů se hlava povoluje a od středu se utahuje :D

Offline fores1

• Jr. Member
  • **
Mám to okopírovaný ale nedaří se mi to dostat do počítače...vydržte
Každopádně jsem hlavu utáhl od středu do kraje a zatím je to dobrý, ale objevil se jiný problém...špatně to startuje za tepla! Nemáte někdo zkušenosti s tímhle? Studený motor chytí na otočení, ale teplý nemůžu nastartovat