GalantWeb

Teče mi olej od rozdělovače

Offline Gary81

• Jr. Member
  • **
  • Galant 1.8 GLSi r.v. 12/1993
Zdravím,
teče mi olej od rozdělovače, máte s tím prosím někdo nějaký zkušenosti? Už jsem měnil O - kroužek na rozdělovači, ale to nepomohlo, asi tam dál, za tou matkou ( viz foto ) bude nějaký gufero, ale nechci se mi to rozebírat, když nevím co tam je. Jo aještě když jsem to sundaval, tak jsem zjistil, že je tam zpuchřelý těsnění co je v rozdělovači ( viz foto ), ale to by na to nemělo mít podle mě vliv, tak jsem ho tam dal zpátky, stejně jsem ho nikde nesehnal.
Předem díky.

Offline Drak

je tam jen ten O kroužek na rozdělovači. Žádné jiné těsnění tam není. To co vypadá jako "matka" je už vačková hřidel a dál nic kromě hřidele není.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Gary81

• Jr. Member
  • **
Jednou už jsem ten O - kroužek měnil ( stejně to nepomohlo), dal jsem tam ten samý co tam byl předtím, koupil jsem ho v normálním krámu s těsněními, nemá tam být náhodou nějaké originál, a nemáte někdo tušení jaký O - kroužek tam patří? Já jsem tam dával s vnitřím průměrem 45 mm a průměrem 3 mm.

Offline Gary81

• Jr. Member
  • **
Tak to vypadá že mi od rozdělovače nic neteče, a asi to bude těsnění pod hlavou, tak to asi bude pěkná darda :o

Offline Drak

a nemůže to bejt od těsnění víka ventilů? Těsnění pod hlavou se mi moc nezdá.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Paweld

• Jr. Member
  • **
To těsnění pod hlavou je docela reálné. V tom rohu hlavy, kde se nachází rozdělovač, je olejový kanálek a už na hodně autech jsme kvůli tomu těsnění měnili

Offline Gary81

• Jr. Member
  • **

Offline Drak

Pak už jen těsnění pod hlavou jak píše Paweld
Legnum VR-4 TypeS

Offline Gary81

• Jr. Member
  • **
Tak měl Paweld pravdu,je to těsnění pod hlavou, a je to u olejovýho kanálku, přístí týden mi to budou dělat, sám si na to netroufám:)

Offline Jindřišák

Tak jsem si sám diagnostikoval, že mi také teče olej od rozdělovače. Tesnění víka už jsem měnil a kolem dokola sucho, kromě místa u rozdělovače, mám od toho celou převodovku. Koukal jsem do asy a nevím, kde koupit ten O kroužek a dále sem si všim, že když sundám rozdělovač, zajisté změním jeho nastavení, jde tomu nějak předejít?
Mitsubishi Galant 1994 1.8 GLSi 85kW - Prodáno :'(
Volkswagen Vento GLX 96 1.9TDi 66kW/chip/na podvozku VR6
Budeme spolu, dokud nás STK nerozdělí.

Offline Radous

• Hero Member
  • Nejlepší tuning je, když máš vše v pořádku :-)
jednoduchý. Než ho sundáš, udělej si na něm a na motoru značku. "o" kroužky dostaneš v každý prodejně s dílama
Radouš

Offline Jindřišák

Tak a poslední dotaz, rozměr nahodou nevíte? Když to rozdělám a změřím, budu jíž nepojízdnej  :undecided:
« Poslední změna: 05.01.2011 - 23:23:31 od Jindřišák »
Mitsubishi Galant 1994 1.8 GLSi 85kW - Prodáno :'(
Volkswagen Vento GLX 96 1.9TDi 66kW/chip/na podvozku VR6
Budeme spolu, dokud nás STK nerozdělí.

Offline Radous

• Hero Member
  • Nejlepší tuning je, když máš vše v pořádku :-)
až vyndáš rozdělovač, vem šupleru, změř kroužek na rozdělovači (průměr vnějšího obvodu a výšku neboli jak je tlustej) strč rozdělovač spět, nastav ho na značku, zajeď pro "O" kroužek
Radouš

Offline Rob

• Hero Member
Taky mi to tam asi teče, mám celej bok u rozdělovače od oleje, tak asi taky to těsnění pod hlavou, musí se při výměně těs. pod hlavou zasahovat do rozvodu?

Offline swiftt

• Galant 1998 2.5v6 Audi A3 1.8T Audi A6 2.5tdi V6 Mercedes ML 500 Amg w163 Opel astra J 1.7 cdti
  • Hero Member
Ano musí:D Ale ved rozvodov sa neboj.....nič zložité :D
Galantík 2.5 V6 AT po vela spokojnych km predaný.
215000km pri kupe
486000km pri predaji

Offline Rob

• Hero Member

Offline swiftt

• Galant 1998 2.5v6 Audi A3 1.8T Audi A6 2.5tdi V6 Mercedes ML 500 Amg w163 Opel astra J 1.7 cdti
  • Hero Member
podla toho kolko má nabehané .....Aj ked podla manualov a všeliakých iných papierov po rozhodení stárého- stávajúceho osadenia rozvodov-sa musí remen vymeniť za nový..... Z vlastnej skusenosti....už som dal aj používaný remen a auto jazdilo dalej......jedine pri jednom aute , sa mi stalo , že pri španovaní remena sa objavili trhlinky a vtedy som radšej neriskoval....ja osbne by som ho radšej menil  :roll: pokial ma cca 20 tisic nechaj ale ak má 50 vymeň ....zbytočná práca navyše v neskoršiom období.Ktorú budeš musieť tak či tak urobiť.....  :undecided: horšie je to že výstraha pred poškodením motora nepríde  :mad:
« Poslední změna: 22.01.2011 - 19:53:50 od swiftt »
215000km pri kupe
486000km pri predaji

Offline Rob

• Hero Member
Díky za radu, tak to v tom budu tak za 15000kč, co?

Offline swiftt

• Hero Member
Díky za radu, tak to v tom budu tak za 15000kč, co?
Ano je to položka...to je pravda ...neviem kolko ti chýba do výmeny rozvodou ?....Ale ak to nieje vela radšej počkaj dolej sem tam olej , našetri a potom to rozjed  :laugh:
215000km pri kupe
486000km pri predaji

Offline Rob

• Hero Member