GalantWeb

Brzdové destičky

Offline morfes

Ahoj,
nevíte někdo jaký je rozměr brzdových destiček na Galanta 2000? Ptám se kvůli zaměnitelnosti z US verze, jestli na moje auto budou pasovat! Nemáte někdo nějaký nákres, na kterém je to vidět...nechce se mi kvůli tomu přeměření sundavat kolo!
Díky moc za info.
Mitsubishi Galant 2.5 V6 24V - r.v. 2000, 120kW, Poděbrady - Střední Čechy

Offline Benytrans

• Hero Member
Mrkni se na autokelly.cz, u většiny destiček je tam i nákres s mírama...
Mitsubishi Galant  2,0l r.1992
Renault Scenic 1,6 16v 79kW r. 2000

Benytrans@seznam.cz
Milovice (u Nymburka)

Offline morfes

Dikes ^_^
sice těch rozměrů je tam víc, ale snad z toho něco vykoumám :evil:

Offline t.j.silence

Neviem akú máš verziu, ale dávaj bacha. Vpredu pokiaľ máš Verziu Sport Edition tak budeš mať platničky iné ako pri normálnej verzií. Ja mám vpredu kotúče 276mm a nie 256 ako normálne a tomu aj patria náležité platničky.
Mitsubishi Galant 2000 2,5L V6 24V 163HP

Offline morfes

Sport Edition nemám, ale 2,5 V6 mám, tak budu mít vepředu nejspíš ty menší kotouče. Btw myslel jsem, že se Sport Ed. liší pouze vzhledově a koukám ona i brzdama...to jsou věci :(. tak snad to nějak dopadne, bratr mi to přitáhne z US, tak snad budou pasovat, a když ne, tak si to veme zpět.  :o
Díky za upozornění a ještě otázečka, ty nákresy co jsi mi poslal jsou na Sport Ed. nebo noSport Edition? Jak říkám, mám noSport.
« Poslední změna: 08.01.2008 - 10:56:45 od morfes »

Offline t.j.silence

No teraz si ma trochu zaskočil, ale tieto by mali byť na noSport Edition. Ja som musel vracať pôvodné malé kotúče a brať väčšie a k tomu mi dali v predajni aj platničky, ale myslím že tieto sú na normálnu verziu. Sak sa mrkni na Elit, Autokelly alebo niekde inde. A k tým kotúčom. Dá sa jednoducho zmerať priemer v mm, ale to už musíš dať dole koleso.

Offline Kublajchán

• VIP Group
Kluci ja vam do toho nechci moc kecat, ale neni rozdil na kotoucich mezi sport a nosport edition. A co se tyka velikosti kotoucu, tak se to ma nasledovne: Galanty VI, 2.5 V6 od r. 1997 a všechny ostatní obsahy faceliftované tzn. od roku 2000 vč. 2,5 V6 sport i nosport edition mají průměr 276mm. ostatní obsahy od roku 1997 do 2000 (facelift) mají průměr 256mm.
(Galant VI 2.0i - in memoriam)
Škoda Fabia RS 2004

Offline morfes

Jo tak, takže jak jsem to dobře pochopil, pokud mám 2000 facelift, tak mám ty větší kotouče!? No každopádně ty destičky už mám doma a zítra se chystám je dát na auto! Snad popasují! Jsou keramické  :mellow: a prý supa brzděj. Tak snad ubrzděj i moji tězkou nohu  -_-

Offline t.j.silence

No neviem nebudem sa samozrejme hádať, v prvom rade chcem pomôcť. No aby sme vedeli ako to vlastne je, tak skús tie kotúče odmerať a potom napísať. Ja som to s tým faceliftom nejako nepochopil.

Offline morfes

Takže kotouče mám na předku 276mm! Dal jsem tam destičky a musím říct, že jsem byl docela překvapený...příjemně i nepříjemně. Čekal jsem ostřejší nástup brždění, ale když sešlápnu lehce pedál, tak to brzdí bez rozdílu oproti starým...ale když ho sešlápnu víc, tak se zakousnou s takovou vervou, že okamžitě zasáhne ABS -_- Ono u nich jde hlavně o to, že odolávají větším teplotám! Prý měli za stejnou cenu i karbonové, tak příště....problém by mohl být s doživotní zárukou! Nevím jak si to ti Amíci představují, ale až doslouží tak je pošlu z5 a uvidíme jestli blafovali nebo opravdu věří v nezničitelnost těch destiček!
Posílám obrázek destiček. Že jsou krásný :D

Offline Begy

• Pisatel
  • Everything is possible...
    • BEGYho web
doživotní záruka na destičky... to mě přijde jako dobrý apríl  :mellow:

Offline t.j.silence

Hlavne si ich tým prudkým brzdením hneď neodpálil. Najskôr sa musia pár 100 km zabehnúť aby si sadli a až potom začnú podávať svoje výkony.    ^_^

Offline morfes

Přesně tak, ale na krabici je napsáno pro závodní použití mohou být ihned nasazeny pod zátěž! Mno nevím jak si to mám vyložit, ale pro jistotu je nechám zaběhnout, nejsem žádný závodník :D! Nebudu nic riskovat!

Offline Rob

• Hero Member
možná,že ta doživotní záruka funguje, ale za cenu toho, že to oddělá kotouče, jinak ty desky vypadaj dobře!