GalantWeb

Vrzy vrzy odzadu

Host · 68 · 26766

Offline Rob

• Hero Member
To není stručný návod, ale diplomová práce, ještě 1 díky moc, překvapilo mě, žes to dělal na autě a neměl to vyndaný uplně. ^_^ :angry: :roll: :-D

Offline fotobike

To: robb - Původně jsem chtěl odmotovat spodní uložení tlumiče a stabilizátor, aby se mi vršek těhlice vyklopil ven z podběhu. Úplnou demontáž jsem předem zavrhl. To by bylo děsný práce a za to, že bych si to upnul do svěráku mi to nestálo. Dělal jsem to v práci na velkém zvedáku, takže jsem stál jako u ponku. Jen v podběhu je docela málo místa. Ale šlo to. Na podruhé už by to jinak odsýpalo  :D ... To už by byla brnkačka, když vím, jak na to.  :P
Mitsubishi Galant 1.8i, 85kW, r. 95
Seat Toledo 1.8i SXE, 66kW, r.96
Yamaha XVS 650 Dragstar, 29kW, r.97 - 240kg bublavýho železa pro duševní relax :)

Offline fotobike

pepe, z toho si nic nedělej. Sotva jsem opravil ty silentbloky, tak zase hučí převodovka. Kluk s tím jezdí a nic neřekne  :evil: Uvnitř auta to dělá kravál, jak nádražní ještěrka  :D .. Zítra si jedu k minulému majiteli pro sešit se zápiskama o servisu. Tak jsem zvědav. Olej tam je, ale jde o to, jestli správnej. Když na nic nepřijdu, budu zase škemrat o rady  :roll:
Yamaha XVS 650 Dragstar, 29kW, r.97 - 240kg bublavýho železa pro duševní relax :)

Offline Rob

• Hero Member
dej si inzerát, že měníš silentbloky a je z tebe zachvíli pracháč! I já bych počkal a přijel až bys měl čas.Tvuj skvělej návod jsem tvým jménem předal  i na mitsubishi.megaherz.cz at to poslouží i jiným.

Offline Rob

• Hero Member
Jak si vlastně přišel na to, že to dělá zrovna tenhle silentblok? To mokrý je WD.
« Poslední změna: 21.08.2010 - 07:56:16 od robb »

Offline fotobike

Jasan, klidně můžeš dorazit  :D ... A ten návod šíři. Bude dobře, když to někomu pomůže. Aspoň s tím nebude mít tolik starostí, jak já.  :D  Napsal jsem Drakovi, v jakém formátu to potřebuje, aby to mohl hodit i sem do návodů. Takže to tu bude taky.

A jak jsem na to přišel?... Tak zaprvé mi to řekl ten minulej majitel při koupi a taky to bylo vidět. Jukni na první fotku. To je stav před opravou... Ale ono je to na té menší fotce asi špatně vidět. Co?. můžu poslat v origo velikosti

Offline Rob

• Hero Member
Tak pošli ,bud sem nebo na mail.Jo už to vidim, měls to šouplý skoro o centák.
« Poslední změna: 20.08.2010 - 22:31:49 od robb »

Offline Rob

• Hero Member
A já se chystal na výměnu tech 2 ,co tam jsou, tak ted nevim,který vyměnit dřív.

Offline fotobike

Tady je to foto, ale na té tvojí není nic vidět. Máš blesk moc zblízka.

Offline fotobike

Kurnik, ještě ta fotka.. tady je

Offline Rob

• Hero Member
Jo,ted je to jasný.Ty jsi na to ten autogen použil?Já našel v Elitu stejný silentblok ,ale na pažouta 605,tak snad to maj frantíci stejný pro více aut.
« Poslední změna: 20.08.2010 - 23:00:52 od robb »

Offline fotobike

Jj, jedině autogen. Ten to poléčil  :mellow: ... A na Pažouta 605 by měl být ten silentblok stejný. Hlavně dodržet ty rozměry! ...  V Auto Kelly u Pažouta nebyl, tak jsem šel do toho Twinga a navíc jsem měl domluveno, že když nebude rozměr sedět, můžu ho vrátit. Taky jsem neplatil poštu. Vyzvedl jsem si to v Ivančicích na prodejně.
Jinak, dají se sehnat i v MJ auto. Tam je jich na výběr od více výrobců a taky v různých cenových relacích.

Offline Rob

• Hero Member
Ted jsem to vyfotil znovu,viz muj odkaz zpět s opravenou fotkou a opticky se zdá všechno v pořádku.

Offline fotobike

Tak jestli se ti to zdá v pořádku, nezbývá než vzít pajsr a zkusit se vším přes páku zamlet. Opři si konec nějaké trubky o horní rameno a pákou zatlač na těhlici z obou stran. Měl bys poznat, jestli se to nepřirozeně pohybuje. Mělo by to jen mírně pružit v gumě silentbloku. To stejné udělej u všech silentbloků a tlumiče... Taky mě napadá... To jsi fotil při autu zvednutém na heveru a svěšeném kole, nebo auto stálo normálně na zemi?... Jestli stálo na zemi, mohl by to dělat tlumič. Koukám, že máš hodně vysoko prachovku. Dostává se ti tam binec od kola a můžeš mít vydřené gufero tlumiče.. Mě to dělá na Toledu. Musel jsem podložit pružiny, protože Toleda jsou na zadku příšerně měkké a při troše věcí v kufru se tahá zadek po zemi. Dal jsem tam 4cm podložku pod pružinu, tím pádem se povytáhnul tlumič a prachovka je vysoko. Když projedu kaluží, nebu umyji auto a dostane se tam voda, příšerně to piští. Pomůže to prostříknout silikonem, ale jen na chvíli... Za sucha je to O.K. Záleží jaký zvuk ti to vydává. Jestli to bouchá, je něco vytlučeného. Jestli to vrže, nebo piští, nekde se dře guma. Pak zkus vzít silikonový sprej a všechny gumy na nápravě prostříkat. Uvidíš, jestli se to zlepší.

Offline Rob

• Hero Member
Je to focený normálně na zemi,tlumiče to má Koni a je to snížený, vzal jsem Silkal 93-silik. olej ve spreji a na celým zadku jsem prostříkal každou gumu, co jsem našel, projel jsem to a je ticho! Možná to fakt dělá jen ta prachovka.

Offline fotobike

Jestli jsi to prostříkal a je klid, tak tam nic totálně vybouchaného nebude. Jen je tam nějaká vůle a prostě to chodí na sucho. V každém případě se mrkni na tu prachovku, jestli jde stáhnout níž. Měla by chránit tu leštěnou tyčku a gufero tlumiče. Jinak bych to asi zatím neřešil. Občas prostíknout a počkat, až se to pořádně projeví.

Offline Rob

• Hero Member
Právě,že ani na 1 straně s tou prachovkou nejde hnout.

Offline fotobike

Člověče, tak to ti neporadím. Tyhle tlumiče jsem nikdy venku neměl. U Toleda s ní jde normálně pohybovat nahoru a dolů. Vůbec mě nenapadá, jak je to nahoře uchycené, že s tím nejde hnout.

Offline Radous

• Hero Member
  • Nejlepší tuning je, když máš vše v pořádku :-)
Mě zase vržou brzdy dveří a nevím co s tím. Mazání nepomáhá.  Navíc ta prachovka nepustí dovnitř olej, natož mazací tuk. Co já mám dělat?  :(
Radouš

Offline fotobike

Těmi brzdami máš na mysli omezovače, co drží dveře ve dvou polohách a zamezují vylomení z pantů? ... A na jakém autě? ... Hele, když to nejde přes prachovku, musí to jít zevnitř dveří. Ikdyž si myslím, že ta prachovka by měla jít sundat, nebo alespoň odhrnout a měl by ses tam dostat. Já používám k mazání třeba VEIDEC a ten má možnost nasazení prodlužovací trubičky na rozprašovač, aby ses dostal do skulin.... Ale lepší by asi bylo, rozdělat tapec dveří a dostaneš se k mechanizmu. Tam to v pohodě promažeš... Ale jak píšu. Záleží na jakém autě.