GalantWeb

Barva na brzdové třmeny

Offline theneverhood

• Jr. Member
  • **
    • http://
Zdar všem... chystám se udělat novou celkovou údržbu brzd a zvažuju i nějaký nátěr na brzodvé třmeny - červený by nebyly špatný - nevíte někdo, jaká barva by byla vhodná? Přece jenom se to může trošku i zahřívat, aby to to ěnco vydrželo...dík za radu

Offline morfes

V drogerii a každých náhradních dílech seženeš barvu na třmeny ve spreji! Já osobně jsem to vyřešil tak, že jsem vzal od kamarádů, co natírali svoji Š100 do "závodní oranž", barvu na topení (ano natírali karoserii barvou na topení a vypadá to moc efektně a neloupe se, sice se tomu směju ještě do teď, ale měl jsem tu barvu zadarmo :D).
Taky jsem v drogerii koupil žlutou na třmeny ve spreji, ale byla nějaká vyblitě zelená, tak jsem to dal do "závodní oranž" a vypadá to moc hezky!
PS: zkusil bych radši tu barvu ve spreji než tu moji na topení :evil:
Mitsubishi Galant 2.5 V6 24V - r.v. 2000, 120kW, Poděbrady - Střední Čechy

Offline Drak

Bud sprej a nebo dvousložkovou přímo na brzdy. Levněkší varianta je Hamerite. Ten taky dobře drží a teplo mu nevadí.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline t.j.silence

Keď budeš kupovať sprej, tak to radšej sprav tak, že ho vystriekaš do nejakej nádoby a potom to ponatierať štetcom. Takto aspoň nebudeš mať tak veľké straty a natrieš toho viac.
Mitsubishi Galant 2000 2,5L V6 24V 163HP

Offline theneverhood

• Jr. Member
  • **
dík za rady chlapi, už mám natřeno, koupil jsem nový gumičky, o víkendu udělám montáž... jen ještě nevím, jak stáhnu ty kotouče. To bude oříšek...

Offline lisak-fox

• Jr. Member
  • **

Offline theneverhood

• Jr. Member
  • **
koupil jsem pod rukou červenou barvu s vytvrzovačem od Dupli Color, běžně to prodávají v tuningových centrech, vyděl jsem to i v OBI. Je to malá plechovka, ale bohatě stačí na 1 základ + 2x nátěr. Hlavně ale rozdělit na třetiny v poměru s vytrzovačem, protože do druhýho dne to zatuhne i v zavřené plechovce. A ještě jedna věc. Hodně, ale opravdu hodně důkladně očistit. Dělal jsem to celkem dlouho s ocelovým kartáčem na vrtačce, potom smirkem. Všechna rez a špína musí pryč, jinak by se to mohlo odlupovat. Stojí to asi kolem 700, měl jsem štěstí, že jsem nový balení sehnal za tři kila.

Offline estimator

ja som pouzil Hammerite drzi to fajn a v pripade nudze to natriem znovu bo mi zostali 2/3 plechovky a to som daval dva natery..... ak niekto pouzije spray striekajte to priamo to vystriekanie do nadoby je strata asi 90%.......(nestriekal som sice brzdy ale ostrekovace svetiel a pri pokuse vystriekat a natierat...  :anz:)   :evil:

p.s jasne ocista od hrdze nutne!!!

Offline lisak-fox

• Jr. Member
  • **
Ten duplicolor v OBI jsem videl taky, ale prijde mi to zbytecne drahe. Zkusim ten hammerite  ^_^

Offline Rob

• Hero Member

Offline Drak

no ja mam asi už 5 let bílej Alkyton a po setření černého prachu pořad drží.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Rob

• Hero Member
Ty máš ty brzdiče pěkný,já čekal ňákou barvu z ebay,kolik jsi dal vrstev?

Offline Drak

dvě vrstvy štětcem a nechat pořádně zaschnout. Hlavně fakt stačí ta nejmenší plechovka a ještě zbyde
Legnum VR-4 TypeS

Offline Rob

• Hero Member

Offline Pepe

Rob asi koupí tu žáruvzdornou stříbrnou . :D
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline Drak

ja tam zadnou starou barvu neměl, jen jsem to vzal dratěným kotoučem ve vrtačce a pak natřel. dal nové gumičky a prachovky a nazdar
Legnum VR-4 TypeS

Offline Drak

Rob asi koupí tu žáruvzdornou stříbrnou . :D
jen aby to nebyla ta PINK :D
Legnum VR-4 TypeS

Offline Rob

• Hero Member
mě by se líbil ten zlatomodrý bronz nebo chrom

Offline Werewolf66

jak pise drak dve vrstvy alkytonu a je to svaty :)
Dělali jsme tak mnoho, s tak málem, po tak dlouho, že nyní jsme schopni udělat ihnet cokoliv, bez ničeho!