GalantWeb

Nefunkční páčka blinkrů??

Offline Lades

Zdarec pánové. Nemáte někdo z Vás zkušenosti s páčkou na blinkry?? Včera fungovala ale dnes už jsem si nezablinkroval. Pojistka je OK a varovky taky fungují. Teď jsem ji vymontoval ale nevim jestli se do ní mam pustit. Jestli tam bude nejaká pružinka tak to je konec. S těmam mám špatný zkušenosti s mrškama. Jinak přepínání dálkových světel a jiný funkce fungují. Dík za radu
« Poslední změna: 09.03.2008 - 18:05:03 od Kral_L »
Galant 98' 2.5 V6 AT kombi

Offline Lades

Takže jinak. Asi po půlhodině proměřování jsem přišel na to, že do páčky nejde 12V. Je to divný, protože z pojistky ven odchází. Asi mě nezbude nic jinyho než rozlepit celej svazek drátů a podivat se kam ten drát vůbec leze. Napadlo mě přerušovací relé, ale to by asi nešli ani varovky.
« Poslední změna: 09.03.2008 - 17:58:55 od Kral_L »

Offline Begy

• Pisatel
  • Everything is possible...
    • BEGYho web

Offline peterss

ja by som osobne skusil vymenit cely komplet pacok to jest prepinac smeroviek a stieracov je to v kope a montaz je jednoducha staci demontovat volant a dva plastove kryty ak si to mas od koho pozicat je to urcite jednoduchsie ako ist po kablovani na 99% bude poruch v tej packe smeroviek obcas to odide ja uz som ju tiez menil.

Offline Lades

Nenašel sem žádný schopný schéma. Jen ve Workshop manualu zapojení konektorů (viz obrázek). To jak je to popsany funguje. Jen bych řekl, že má jít na PIN 8 v konektoru B +12V a přepína se buď na PIN 3 nebo 9. V páčce samotné problém není. To přerušovací relé je asi taky dobrý. Když ho vydělám tak nešlapou ani varovky, z toho usuzuji že je OK. Pozná se takovej problém na diagnostice??
« Poslední změna: 09.03.2008 - 20:41:08 od Kral_L »

Offline Lades

ja by som osobne skusil vymenit cely komplet pacok to jest prepinac smeroviek a stieracov je to v kope a montaz je jednoducha staci demontovat volant a dva plastove kryty ak si to mas od koho pozicat je to urcite jednoduchsie ako ist po kablovani na 99% bude poruch v tej packe smeroviek obcas to odide ja uz som ju tiez menil.
Na 100% to není v páčce. Vymontovat ji není problém a proměřit jestli spíná taky ne. To už sem udělal.

Offline Drak

na dioagnostice tenhle problém nezjistěj. spíš to bude někde v pojistkách. Varovný fungujou i při vypnutým zapalování, ale normální blinkry po otočení klíčku
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Lades

na dioagnostice tenhle problém nezjistěj. spíš to bude někde v pojistkách. Varovný fungujou i při vypnutým zapalování, ale normální blinkry po otočení klíčku
jj to je mě jasný. Označená pojistka je ta pro blinkry a druhej označenej objekt by mělo být přerušovací relé. Oboje je vpořádku. Zatím mě nenapadlo nic dalšího kam se podívat nebo co zkontrolovat. Draku nemáš prosím někde schéma ze kterýho by šlo vyčíst jak je to celý zapojený? Dík moc.
« Poslední změna: 09.03.2008 - 21:40:35 od Kral_L »

Offline Begy

• Pisatel
    • BEGYho web
skusim propídit internet, ale počítám že páčka musí pustit napětí na přerušovací relé, které pak pustí signál zpět na páčku která rozdělí signál buď na levou nebo pravou stranu

Offline Lades

skusim propídit internet, ale počítám že páčka musí pustit napětí na přerušovací relé, které pak pustí signál zpět na páčku která rozdělí signál buď na levou nebo pravou stranu
jo že by to bylo až tak složitý jo? každopádně budu vdečnej za každou radu. do servisu se mě s tím nechce. teď sem vysolil osmicku za opravu blatníku a přelakování pár dílů který byly poškrabaný ještě od předchozího majitele takže tento měsíc má Galoš vyčerpany

Offline Begy

• Pisatel
    • BEGYho web
schema jsem prozaim nenašel, ale jiný princip mě nenapadá

ps: za osum měsíčně..... to máš prakticky na nový auto  :evil:

Offline Drak

jediný schéma co mam
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Lades

schema jsem prozaim nenašel, ale jiný princip mě nenapadá

ps: za osum měsíčně..... to máš prakticky na nový auto  :evil:
a to není tento měsíc všechno co sem zainvestoval.ještě mám nový rameno na PP kole za 3500,- prostě je to dobrá pokladnička.
« Poslední změna: 10.03.2008 - 07:28:29 od Kral_L »

Offline Lades

Draku dík za schéma. Odpoledne na to mrknu a uvidíme co najdu.

Offline Lades

Záhada vyřešena. :mellow: Schéma mě velice pomohlo a za to patří dík Drakovi. Problém byl a ještě je ve spínači varovných světel. Je tam takovej bazmek s pružinkou, která byla prasklá a proto se nespojovaly dva kontakty přes který jde štáva na páčku blinkrů. Tímto vás žádam o radu kde sehnat za dobrej peníz novej nebo použitej funkční spínač. Nepřebývá někomu?? Dik.

Offline Lades

Koupil sem novej spínač na vrakáču za 200,- a je po závadě. Novej v servisu Mitsubishi by vyšel na 1200,-

Offline Drak

Taková prkotina za 200 a jak dokáže zazlobit
Legnum VR-4 TypeS