GalantWeb

krokový motorček

Offline medvede

• Full Member
Nazdar zas a znova.
Normálne je to až blbé sa Vás to pýtať ale som bezradný. Komplet krokový motorček  som rozobral ,lebo motorček nevládal vysunúť ten šnek čo tlačí na klapku. Prečistil som to celé a teraz otázka-čím to namazať to vnútro??? Skúsil som už asi 3 druhy vazelíny + silikonovy spray(zakaždým rozobrať vyčistiť a premazať+poskladať to) a stále sa to ťažko hýbe. Takže ten motorček to nemá šancu pretočiť.
Len mi nepíšte že som to zle poskladal - poskladal som to všetko dobre ale akosi to nejde , no , ide ale ťažšie a motorček  sa ide z toho zblázniť. :angry:
Tým pádom je problém aj s otáčkami atď.
Použiť ja už neviem , trebárs bielu vyzelínu alebo ....???????
Dík za radu ak dakto bude vedieť.

pridávam foto že čo všetko tam dnuká je ak by to xcel dakto rozoberať nech vie z čoho sa to skladá
« Poslední změna: 25.06.2008 - 11:41:46 od medvede »

Offline Drak

a samotný motorek se točí lehce a dobře. Normalně na namazání stačí bílá vazelína.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline medvede

• Full Member
Ahoj Draku.
Na teba sa dá vždy spoľahnúť. Áno motorček ide pekne hladko . Ale problém bol v samotnej konštrukcii toho vnútra.Motorček má ne sebe ten šnek a ten točí tým valčekom alebo ako to nazvať,ktorý je na jednej strane ozubený a zvnútra má ten "závit" v ktorom sa pohybuje medený šnek čo má na konci ten mikrospínač. No a ten valček je už asi rokmi (ten závit vnútri mám na mysli) opotrebený a má trochu vnútornú krížnu vôľu a ako sa ten motorček točí tak to začne len máličko , ale predsa križovať a tým pádom sa ten motorček namáha. :(V samotnom telese je jedna dlhá pružinka ktorá zároveň slúži ako vodič pre ten mikrospínač a potom je tam jedna hrubá krátka pružinka. Tieto dve som vybral a namiesto tej dlhej pružinky som dal drátik ktorí je zároveň vodičom a pripájkoval som ho na ten snímač čo je pri motorčeku(na boku - nie TPS ).Tým má kontakt od mikrospínaču a nieje to celé pre ten motorček tak náročné pretočiť ako pri odpore tých 2och pružín - a hlavne to funguje. Ako dlho ukáže čas. Ale ak by dakto mal ten krokový motorček alebo aspoň tú časť ten "valček ozubený na jednej strane " tak to rád kúpim. To bol celý kameň úrazu prečo to nexcelo ísť a tým pádom boli problémi s otáčkami a ďalej to už poznáme.
« Poslední změna: 25.06.2008 - 15:00:05 od medvede »

Zion

• Host
no jeden krokovy motorek doma mam a klidne ti jej za levno prodam, ale jsi az s Kosic a postovne se k tobe pekne prodrazi :-) pokud bys obcas jezdil i do Cech bylo by to o mnoho snazi ....

Jen podotykam ze krokovy motorek ma asi v haji elektroniku, protoze pri napojeni byl mrtvej .... vic ti o nem asi rekne Drak ;-) on jej promeroval a testoval.

Jo a je s 2.0 V6

Offline medvede

• Full Member
Nazdar Zion.
Jasne že by som ho zobral,ale či bude pasovať aj do mojho Galanta?! Ako vyzerá ten tvoj nemám potuchy-mne hlavne ide o to aby tie"črevá" boli v poriadku, lebo to mám v háji.No a sa mozrejme aby pasovalo to uchytenie-lebo načo by mi bol , ak by som ho nemal ako dať do auta.

Ja som na začiatku myslel že ten motorček je včudu a ukázalo sa že motorček točí ale nevládze tie "črevá" v telese toho frasu pretočiť.
Ešte je možné aby ten motorček síce točil , ale nemá takú silu ako by mal mať ???
Lebo v elektrike som dosť slabý. :mad:
Pre mňa je to tak : alebo ide alebo nie.
« Poslední změna: 26.06.2008 - 09:34:39 od medvede »

Offline Slaine

mam doma 3 krokove motorceky ktory chces? :) mam 2 z rv.90 a jeden novsi taky cierny
Mitsubishi Eclipse GS 2000 D20

Offline medvede

• Full Member
Ahoj. Dlho som sa tu neozval - bol som na dovolenke mimo domova. A tie krokové motorčeky máš aj s tým celým frasom v čom je osadený samotný motorček?

Offline Slaine

nazdar..je to motorcek ako sa pripaja na FIAV daj mail poslem ti foto postou ako to vyzera
Mitsubishi Eclipse GS 2000 D20

Offline medvede

• Full Member
mail je nasledovný    medvede@netkosice.sk

Offline Slaine