GalantWeb

Motor a údržba

Offline Pepe

:undecided:Tak,pánové a dámy . Ve čtvrtek 3.7.08 nastal den D a v 10,30 hodina H pro výměnu
dílů na mém 2 a půl litru - svíčky 6x,hydroštely 24x, vzduchový filtr 1x,těsnění víka ventilů 2x .
Po demontáži kompletu sacího potrubí a  vík ventilů došlo na svíčky. Po vyjmutí svíček mě málem vypadly oki z důlků, mezera mezi kontakty byla po 90 000 km , 2 , slovy dva mm. Pak přišla na řadu příjemná piplačka se zdvihátkama. Pomocí hliníkových plíšků sundal hřídel s vahadly a vyměnil zdvihátka . Záda mě bolí jěště teď. Kompletace motoru a nastartování se zkušební jízdou večer v 18, 00 .  Pánové , je to jiný, lepčí motor .Invest :svíčky -3000 kč,zdvihátka -6800 kč,filtr-400kč,těsnení - 1200 kč. A práce ??? SAMODOMO -učím se znát svůj motor . :D :kiss: :D
 Jo 4.7. výměna mot oleje.  ^_^ Fotodokumentace bude později, musím " resize " fota. :worried:
« Poslední změna: 05.07.2008 - 10:08:42 od pepe »
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline blazen

• Hero Member
mohu taky potvrdit,že se mi podařilo předevčírem vyměnit ty hydra a taky je ten motor jak novej, prostě ani nejde slyšet,že je nastartovaný..

Offline Bulman01

:mellow: Čau Pepe.Kde jsi prosím sehnal ty hydroštely ta cena se mi celkem zamlouvá.Prosím hod sem nějakej odkaz ^_^Dík
1996
  GALANT 2500  V6 24V  4ws 4wd

Offline Lades

no asi se do toho taky pustim. uz jsem zainvestoval skoro vsechno na predni naprave (kompletne vsechny ramena, loziska a klouby) tak ted pujdou love do motoru.
Galant 98' 2.5 V6 AT kombi

Offline Bulman01

Já už jenom ty hydroštely a možná celolak ale to až na podzim nebo po novém roku.No největší pálka byla za zadní ložisko i s nábojem.8.880 Kč :'(
1996

Offline Pepe

:mellow: Čau Pepe.Kde jsi prosím sehnal ty hydroštely ta cena se mi celkem zamlouvá.Prosím hod sem nějakej odkaz ^_^Dík
Synátor mi je kupoval  u SzakalMetal v Praze Vysočanech, typ AHL 133, výroba Autopumps UK, anebo
 www.sobis.cz , ale ten prodává AJUSA. Na origo nemam. :undecided: :kiss: :kiss: :kiss:
 www.autopumps.co.uk
« Poslední změna: 13.07.2008 - 14:36:39 od pepe »

Offline Bulman01

:mellow: Ztoho si Pepe nic nedělej ,takových je nás víc. :laugh: :laugh: :laugh:Ale jezdit je potřeba a když to jede jak má tak to zas tolik nebolí.
1996

Offline blazen

• Hero Member
no asi se do toho taky pustim. uz jsem zainvestoval skoro vsechno na predni naprave (kompletne vsechny ramena, loziska a klouby) tak ted pujdou love do motoru.

pak napiš výslednou cenu a jsem zvědav na jaké budeš.. když už si mi kritizoval cenu za auto

Offline blazen

• Hero Member
Synátor mi je kupoval  u SzakalMetal v Praze Vysočanech, typ AHL 133, neznám výrobce , anebo
 www.sobis.cz , ale ten prodává AJUSA. Na origo nemam. :undecided: :kiss: :kiss: :kiss:

origo si mohl mít za 11500kč, kdybys napsal,když sem je kupoval

Offline Pepe

pak napiš výslednou cenu a jsem zvědav na jaké budeš.. když už si mi kritizoval cenu za auto
Auto 12/O6  119 000 ,  rozvody - 9/07 -12 000 ,ložiska přev.-6 000 , gufera dif. -3/08 -3 000,
        plus svíčky, zdvihátka,těsnění a vlastní práce . Ale na origo zdvihátka mi nezbylo, jo?
 Při všem co jsem do toho auta dal, má norm.hodnotu cca 85 000, ale je                                 NEPRODEJNÉ,capito ?        :D :D :D :P :kiss: :kiss: :kiss:

Offline blazen

• Hero Member
Auto 12/O6  119 000 ,  rozvody - 9/07 -12 000 ,ložiska přev.-6 000 , gufera dif. -3/08 -3 000,
        plus svíčky, zdvihátka,těsnění a vlastní práce . Ale na origo zdvihátka mi nezbylo, jo?
 Při všem co jsem do toho auta dal, má norm.hodnotu cca 85 000, ale je                                 NEPRODEJNÉ,capito ?        :D :D :D :P :kiss: :kiss: :kiss:

to nebyla otázka na tebe

Offline Rob

• Hero Member
to pepe  :D paráda, takhle se postarat o auták.

Offline Lades

no verim tomu ze se dostanu s opravama a kupni cenou pod tech 105tis. co jsi chtel za svoje auto.

Offline blazen

• Hero Member
no verim tomu ze se dostanu s opravama a kupni cenou pod tech 105tis. co jsi chtel za svoje auto.

to je docela možné, když používáš laciné díly  :D

Offline Pepe

to je docela možné, když používáš laciné díly  :D
Dělám si auto pro sebe , ne na kšeft. Jinak dík za uznání . :D :laugh: :laugh:

Offline blazen

• Hero Member
Dělám si auto pro sebe , ne na kšeft. Jinak dík za uznání . :D :laugh: :laugh:

sice to opět nebylo tobě, nevím ,proč si nepřečteš komu ta citace patřila,ale to je fuk..právě že kdybych ho dělal na kšeft,použiju levný shit a kdyby pro sebe,tak něco kvalitnějšího...nebo ne

Offline Lades

sice to opět nebylo tobě, nevím ,proč si nepřečteš komu ta citace patřila,ale to je fuk..právě že kdybych ho dělal na kšeft,použiju levný shit a kdyby pro sebe,tak něco kvalitnějšího...nebo ne
no jo ale ne vsechno kvalitni musi byt zakonite drahy... kdo vi kde shanet, koupi kvalitu relativne levne a Pepe me da jiste zapravdu

Offline blazen

• Hero Member
to máš sice pravdu,ale už sem nakoupil dost věcí a mohu potvrdit jedině to,že kvalita je většinou dražší a ne levnější..

Offline Pepe

Čus kluci, ja jakékoli narážky a dotazy neberu tak vážně jak to někdy vyzní v psaných odpovědích.
Po prohlídce webu a nabídce Galantů 2 a půl litrů po celé Evropě ,kde jsou vozy od 1700,-Euro po
 5 000. dle ročníku. Proto jsem reagoval na cenu Galanta  115 000 ,- spíše jako téma na slušný článek a diskusy než vyhrůžky  . Takže - mé autí jezdí jak má, -_- -_-, protože si chci hráááát.
P.s. Až bude čas udělám přípravek dle MMC na vyzkoušení vadnosti lash adjuster.    :undecided:    :kiss:

Offline Lades

to máš sice pravdu,ale už sem nakoupil dost věcí a mohu potvrdit jedině to,že kvalita je většinou dražší a ne levnější..
to rozhodne ale original je myslim zbytecny kupovat. taky si nekupuju nejaky starline nebo co to je za smejdy...