GalantWeb

Chyba 41

Offline Tom_as

• Newbie
  • *
Nastartuju motor, otacky vybehnou do 2 tisic otacek a pomalu klesaji, behem jedne minuty zacne motor jet nepravidelne. Jak kdyby jeden valec vynechaval a zacne strileni do vyfuku.
S timto problemem se dalo ujet i 100km tet snim neujedu ani kilometr. Motor se zahreje otacky klesnou na nulu a i pri drzeni plynu se motor sice drzi ale hrozne strili do vyfuku.
Svicky a kabely knim jsem vymenil, vahu vzduchu taky, rozdelovac vycistil, ridici jednotku zkusil jinou a bez vysledku.
Proto jsem si udelal diagnostiku a naslo me to chybu 41 (injector) a na to bych se rad zeptatl je mozne ze to dela nejaky vstrik ? Znamy me tvrdil opak.
Auto je Sigma 3.0 V6 (90rok), vim neni to Galant ale maji toho dost spolecneho.

Offline Tom_as

• Newbie
  • *
Jo bohuzel to jsem ja. Ano meril jsem je vsechny maji 14,5ohmu. Bohuzel nove vstriky me dosli az vcera. Moc se me do toho nechce ale muzu je zkusit vymeni. Horsi bude co potom kdyz to nepomuze.

Offline Pepe

Co rozdělovač ? Palec, zoxidované kontakty? Nebo to má cívky ? To co uvádíš, není porucha vstřiků.
Nebo zkontroluj přívodní kabely ke vstřikům. :o
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline Drak

3.0 V6 ma civky, jednu pro dva valce. Kouknul bych jestli palí všechny svice stejně (vždy dvě najednou) a asi bych zkontroloval čidla teploty a a polohy kliky a vačky.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Tom_as

• Newbie
  • *
V6 ma rozdelovac, ten jsem samozrejmne vycistil i s palcem a zadny vysledek. Teda chvili to jelo pekne ale to byla ta minutka. Divne je ze zacne blbnout otackomer jak kdyby byl vadnej. Motor byl jednou kompletne rozdelany kvuli kontrole zda neni treba vybrus. Po tomto rozdelani to pul roku behalo v pohode. Ty cidla teploty bych asi nasel kde ?

Offline Begy

• Pisatel
  • Everything is possible...
    • BEGYho web
otáčky jsou tuším od čidla polohy kliky, pokud blbne otáčkoměr mohlo by to mít souvislost.
jestli budeš sundavat sání a hrát si se vstřikama atd. rovnou přeměř tlaky a zkontroluj svíce

Offline Tom_as

• Newbie
  • *
Takze vstriky jsem vymenil mel jsem doma zanovni ze 24V sice moje auto je 12V ale rozdil v tom nevidim. Check Engien zhasnul, pri nastartovani jsem nechal motor 5× protocit zhasnul jsem to a kdyz jsem chtel znovu nastartovat tak sepla jen ridici jednotka ale starter se ani nepohnul. Vi nekdo kde je schovana chyba ? Uz jednou se me tohle stalo a ccca po dvou hodinach auto slo nastartovat.

Offline Drak

co baterka...tohle už bude bud slabou baterkou a nebo špatným startérem, kdy vyleze jen pastorek ale už nesepne.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Tom_as

• Newbie
  • *
To me netesi musim s autem pod jamu jenze jak kdyz ho nenastartuju  :-D.

Tak jsem to zkusil znovu a pri otoceni klicku cosi piska pod autem a po 5 vterinach drzeni klicku ve startovaci pozici se rozsviti check engien. Zkousel jsem zjisti co me to nahlasi za chybu ale merak se ani nepohnul. Tet uz proste nic nehlasi.
« Poslední změna: 08.10.2008 - 17:44:13 od Tom_as »

Offline xor

• Pisatel
To me netesi musim s autem pod jamu jenze jak kdyz ho nenastartuju  :-D.

Tak jsem to zkusil znovu a pri otoceni klicku cosi piska pod autem a po 5 vterinach drzeni klicku ve startovaci pozici se rozsviti check engien. Zkousel jsem zjisti co me to nahlasi za chybu ale merak se ani nepohnul. Tet uz proste nic nehlasi.
Tak to by zas pro zmenu vypadalo na kaput RJ. Vyndat z zkontrolovat ty tekouci kondenzatory.
Galant 1,8 85kW r.95

Offline Tom_as

• Newbie
  • *
Takze odesel jeste starter  :-D. Ten jsem dneska vymenil a super.
« Poslední změna: 13.10.2008 - 18:39:46 od Tom_as »

Offline Tom_as

• Newbie
  • *
Tak vsechno spatne, po restartu jednotky jsem nastartoval auto a zase chyba 41. Vstriky jsou tentokrat v naprostem poradku.
« Poslední změna: 13.10.2008 - 19:29:23 od Tom_as »

Offline Drak

pokud nemas diagnostiku chyby vymažeš odpojením baterky (nejlepe odpojit oba póly a kabely k baterce spojit aby se vybily kondenzátory).

Cidlo teploty vody (chyba 21) najdes u termostatu (ma dva piny v konektoru)
Legnum VR-4 TypeS

Offline Tom_as

• Newbie
  • *
Mno ze ja radsi nezustal u pocitacu  :laugh:. Jsem se tak nastval ze jsem zacal od znovu a bez hledani problemu jsem koupil vycko rozdelovace, palec a nove kable ke svickam. Mno a tet budu akorat kupovat nove pneumatiky. Ty moje to protaci jak nic  :-D. Vseeeeem moc dekuji za pomoc fakt moc.