GalantWeb

Výměna oleje a filtru u 2,5 V6 24V

Offline Rocky

• Jr. Member
  • **
Zdravím, chci se jen zeptat. Dnes jsem měnil olej a filtry, použil jsem proplach motoru a po 15 minutách olej vypustil. Při provozu předtím jsem měl olej zhruba uprostřed mezi ryskama na měrce. Z vozu jsem ale vypustil pouze asi 3 litry včetně toho, co vyteklo z filtru a to jsem to nechal asi hodinu vytýkat. No a po zašroubování výpustného šroubu a nového filtru, který jsem předtím zalil olejem, jsem dolil max. 3,5 litru nového oleje a jsem nad horní ryskou na měrce i po projetí vozu. Vůči deklarovanému obsahu 4,3 litru a 0,3 litru ve filtru mi to přijde dost málo, tak bych rád věděl, jestli je to normální,že tam zůstane skoro litr staré náplně. Vím, že při výměně u ostatních aut jsem tam taky nikdy nedostal to, co bylo předepsáno, ale tady se mi to zdá docela hodně. Moc dík

Offline Drak

normální to není. pokud auto stojí na rovině veškerý olej vyteče. Jen nepatrné množství zůstane v olejovém chladiči a různých záhybech a prohlubních v hlavách. Je to tak do jedné decky.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline mates_lancer

Ahoj, máte někdo zkušenosti s oleji avanol?? mrkejte, jsou za super cenu a ty spacifikace jsou taky čupr:) link: http://www.nejlevnejsi-oleje.cz/avanol-synth-5w40-litru-p-49/    :worried:

Offline Rocky

• Jr. Member
  • **
Já netvrdím, že to vše nevyteklo, auto jsem měl na rovině na jámě. Dedukuju to z toho, kolik se mi tam vešlo nového oleje a z toho, že když jsem po nalití nového oleje vytáhl měrku, tak olej na ryskách nebyl čistý a nový, ale spíš špinavý, samozřejmě před nastartováním motoru.