GalantWeb

výměna chladiče

Offline Miwi

čau chlapi,
na svém Galantu V6-24,r.v.93,1999ccm potřebuji vyměnit chladič vody.Oslovil jsem několik prodejců a nabízejí mi dva typy.Rozměr ( délka x výška)je u obou stejná, liší se tloušťkou chladiče. Jeden Je silný 17mm, druhý 26mm. Cenový rozdíl mezi nimi 1500,-Kč.V Mitsubishi mi řekli, ať radši použiju ten širší,že nic nezkazím.( To je rada!!!).
Nemáte někdo s tímto zkušenost,popř. dobrou radu?
Díky.

Offline Dobsonie

• Alone in the darkness
  • GalantWeb Woman
  • Hyghway Patrol Police Queensland
Vím že se dělaj i s chlazením převodového oleje a nebo motorového.... e.... ted mám teda okno...jsou tam vlastně 4 vívody místo dvou.....
To je jedno... větší chladič znamená víc vody a lepší chlazení v létě.... v zimě zase trošku delší ohřev podle opotřebování a funkčnosti termostatu.... já osobně bych tam dala ten tlusčí... :-)
Dobso...

Offline Begy

• Pisatel
  • Everything is possible...
    • BEGYho web

Offline Rob

• Hero Member

Offline Drak

ve starych Galantech jsem měl obě provedeni a obě fungovaly uplně stejně. Rozdíl byl akorat v obsahu vody. Pokud je stejný počet vývodů a materil z čeho jsou vyrobené, dal bych ten levnější.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Begy

• Pisatel
    • BEGYho web
nebo to může být na verzi VR4. Ale zase bych se divil, těch aut je dooost málo.
až donedávna jsem netušil že se v kulatý verzi (1993-1996) vůbec dělaly

Offline ada4

Osobně bych tam dal ten tlustší. Na svým autě ho mám taky, otázka je, jak by ten tenčí zvládal chladit, když tomu trochu šlápneš na krk...
1995 Galant 2.0 V6-24

Offline peterss

otazka je akysi tam mal doteraz?mal som dva dvojlitre a v oboch bol tenky chladic takze by som volil ten lacnejsi tensi.

Offline Begy

• Pisatel
    • BEGYho web
dvoulitr má chladič i krataší. pasuje do prvních děr. navíc má jinak dělanou saharu, nepaslovaly by ti větráky.

Offline Dobsonie

• Alone in the darkness
  • GalantWeb Woman
  • Hyghway Patrol Police Queensland
Asi nemá smysl to nějak komplikovat.... dej tam ten co tam máš ted jen novej...
Potom by ti to nemuselo sedět a měl bys akorád práci navíc... a taky hlavně ušetříš chechtáky .-)
Dobso...

Offline Dragon-and-his-Mitsubishi

Ten tlustej se daval jen do 2.0Td, jinak vsechn benziny, vyjma 2.5v6 a automatů, meli ten tenkej... Jde o to, ze vetsina lidi, po bourackach kulatých galantů, volili chladic z vrakoviste.... Proto vetsina galosu, ktery znam, ma ten tlustej.Byt tebou, dam tam ten tenkej.
So yo have problem? That Don't Impress Me Much!!

Offline Miwi

díky za názory, chladič jsem vyměnil ten slabší a je vše v poho.