GalantWeb

Bi-xenony

Offline kenry

• VIP Group
Netrvá žhavení xenonů na to, aby byly dálkový, moc dlouho?

Ano máš pravdu zkoušel sem to na tahači na střechu na rampu....6x H1 ... wauuu... luxusně to vypadá ale: než se nastartujou svítěj velmi intenzivně.Popsal bych to takhle zapneš blik a rozzářej se, uplyne 10 vteřin... a probliknou a jsou nažhavený ale těch 1O vteřin je to záře...no a pak svítěj normálně .... ale je jich tam 6 tak to vypadá super....a jezdím většinou v noci /menší provoz míň bagounů atd)ale na osobáku jsou jen dvě a nezkoušel sem to ale testnu to....a budem vidět.....
škoda octavia 2010 njn :-) viz FB
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....
parkovaní ale plato na odvoz nemám ...
přístup nonstop hlídaný...(Letňany - avia)

Offline Pepper

Netrvá žhavení xenonů na to, aby byly dálkový, moc dlouho?

Mám to (H7 a H1 xenon) na autě a je to v pohodě ... když rozsvítíš xenon v dálkovým poprvý, je prvotní záblesk silný, pak cca 5-10 vteřin útlum s postupným náběhem a pak už jen záře. Jakmile jedeš v noci, tak když svítíš dálkovýma a pak je cca na minutu vypneš, mají pořád optimální teplotu a po zapnutí rovnou svítí naplno. Když je to déle, tak počítej s pár sekundama náběhu. Ale pořád si myslím, že i ten xenon v náběhu není horší než halogenka :-)

Offline Dragon-and-his-Mitsubishi

Jde o to, že neustálým žhavením a vypínáním tomu xenonu hodně zkracuješ životnost... Proto taky udělali clonku a ne druhej xenon u H4....
So yo have problem? That Don't Impress Me Much!!

Offline kenry

• VIP Group
Mám to (H7 a H1 xenon) na autě a je to v pohodě ... když rozsvítíš xenon v dálkovým poprvý, je prvotní záblesk silný, pak cca 5-10 vteřin útlum s postupným náběhem a pak už jen záře. Jakmile jedeš v noci, tak když svítíš dálkovýma a pak je cca na minutu vypneš, mají pořád optimální teplotu a po zapnutí rovnou svítí naplno. Když je to déle, tak počítej s pár sekundama náběhu. Ale pořád si myslím, že i ten xenon v náběhu není horší než halogenka :-)

Tak nějak sem to předpokládal... ale jistej sem si nebyl.... díky za info...
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....

Offline kenry

• VIP Group
Jde o to, že neustálým žhavením a vypínáním tomu xenonu hodně zkracuješ životnost... Proto taky udělali clonku a ne druhej xenon u H4....
[/q

Jasně to chápu ale mě ta H1 6000K výbojka na tahač vyjde cenově levněji než H1 24v 70wat a na osobák to neřešim je to všechno spotřební materiál....takže t na tahači zustanou a na miš to dám jakmile bude chvilka.
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....

No, jestli to máš takhle dostupný, tak ses za vodou, ja sem teď 2x za sebou čekal týden na novou H4 bixenon výbojku...

Trosku offtopic -
pepe, nepsal si nahodou na novinky.cz příspěvek do diskuse u článku o nelegálních xenonech? Ten negativista jandaxxx z clubu tam psal hned pod nickem pepe2000. On totiz vi vsechno nejlip...  :D

Offline Pepe

Trosku offtopic -
pepe, nepsal si nahodou na novinky.cz příspěvek do diskuse u článku o nelegálních xenonech? Ten negativista jandaxxx z clubu tam psal hned pod nickem pepe2000. On totiz vi vsechno nejlip...  :D
Čus Dragone, rád do všeho rejpu ale neznamená to ,že vše znám a vím nejlíp. Mám víc než 50 let za sebou a vím co můžu a do čeho se ne.... . :D :P :laugh:
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

No, me se tvuj názor líbil...

Offline Pepe

O tom ,že české silnice za nebo po dešti světlo absorbují a neodráží ,tak jako i čáry středové a krajové víme a proto nasazujeme xeny. A politiku ať lidi cpou na papír a spláchnou.  -_- :D
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Mě udivuje, že tohle řeší, když 80% škochtlí - Fabie, Roomstery a některý oktávie - a další koncernový sráč... svítí hore takovym způsobem, že je to horší jak dodělaný xeny.

Offline Dobsonie

• Alone in the darkness
  • GalantWeb Woman
  • Hyghway Patrol Police Queensland
Ahooj klucíííí......
Proč se tady hádáte o světluškách....? 
Vnesu sem trošku světla.....můžu.......?    jo......
Xenonové výbojky mají jinou teplotu ..proto jsou už od výroby tak konstrukčně navržený světlomety....     některé mají i dokonce extra chlazení....pokud nacpete xenony do plastovejch reflektoru co maj i s plastu mističky potažený chromem...tak se vám pomalounku zdeformujou.....

A taky pokud si toho všimnou na STK..... tak neprojdete.... musíte to mít zapsaný ve velkém technickém průkazu...jako každou změnu která neni v souladu od výrobce !

Moment....!  Ted si ale nejsem stopro jistá.....zda to ještě platí.......  raději se někde zeptejte...  :-)
« Poslední změna: 04.12.2008 - 06:30:31 od Dobsonie »
Dobso...

Offline Pepper

Ahooj klucíííí......
Proč se tady hádáte o světluškách....? 
Vnesu sem trošku světla.....můžu.......?    jo......
Xenonové výbojky mají jinou teplotu ..proto jsou už od výroby tak konstrukčně navržený světlomety....     některé mají i dokonce extra chlazení....pokud nacpete xenony do plastovejch reflektoru co maj i s plastu mističky potažený chromem...tak se vám pomalounku zdeformujou.....

A taky pokud si toho všimnou na STK..... tak neprojdete.... musíte to mít zapsaný ve velkém technickém průkazu...jako každou změnu která neni v souladu od výrobce !

Moment....!  Ted si ale nejsem stopro jistá.....zda to ještě platí.......  raději se někde zeptejte...  :-)

Odkud máš to s tou vyšší teplotou? Opak je pravdou - xenon má nejen menší odběr proudu (místo 55W má pouze 35W), ale také má nižší provozní teplotu  o zhruba 50-150 st.C - jestli si nemyslela ty teploty udávané v Kelvinech, kde jsou cifry v tisících  -_- - to je ale teplotní barva světla (odstín ze spektra), nemá to se zahříváním parabol nic společného  -_-

Offline Pepper

Každopádně máš pravdu ... legální to není. Na STK jsem problém zatím neměl a to už mám s xenonama 2 STK za sebou na dvou stanicích. Je to o tom, jak to má člověk seřízený - seřízený xenon v mišákovi je menší zlo, než Fabie s halogenama přímo z výroby :-)

Offline Dobsonie

• Alone in the darkness
  • GalantWeb Woman
Jéje....tak to sem popletla s tou teplotou..... setkáváme se tu stím skoro pořád....ale u halogenů.....asi už je toho na mě moc....:-(
Tak hlavně aby si toho nevšimli při dopravní kontrole...a nedej bože dopravka.....
Dobso...

Offline Rob

• Hero Member
když tě s nelegálníma xenonama chytěj na silnici,je pokuta do 2 tisíc korun.

Offline Lades

Pokud si toho vsimnou, coz silne pochybuju. 90% policajtu ani nevi, ze neco takovyho existuje :-D
když tě s nelegálníma xenonama chytěj na silnici,je pokuta do 2 tisíc korun.
Galant 98' 2.5 V6 AT kombi

Offline Dobsonie

• Alone in the darkness
  • GalantWeb Woman
Převážně jdou po ledkách a vše co je namodralé a svítí...což jsou bezesporu právě Xenony...ovšem pokud kolem nich projede blb ve fáčku tak je asi jasný jak skončí.... u jinejch aut si sice všimnou ale než se poraděj a schodnou se že to je domácí dílna tak budete dávno v P . . . . i  !!!
Mela jsem tak Partáka co viděl modře pořád..... naštěstí jsem vždycky řídila já..... tak že mě to najednou....... nějak .... nechtělo jet... :-))))
Dobso...

Offline Rob

• Hero Member
Jasný ,záleží na jakýho inženýra při kontrole narazíš, ale ráno v tv tvrdili, že polis si všimli, že xenony jsou už velmi levně dostupné,že si je ti čeští řidiči často sami předělávají,ale bez automatické regulace sklonu světel a tak ,že prý po tom pujdou,taky to mám bez automatiky,.........zajímalo by mě, co ta vodováha vlastně stojí.

Offline kenry

• VIP Group
No, jestli to máš takhle dostupný, tak ses za vodou, ja sem teď 2x za sebou čekal týden na novou H4 bixenon výbojku...

Už sem tady několikrát naznačoval že jich mám víc i pro ostatní ale nechci to tady dávat jako inzerci....je to jen pro členy...
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....