GalantWeb

Přední Parkovačky...

Offline CRAZY-Ivan

Jak se ty mršky sakra mění...

nejdřív mi nesvítila levá (ta strana na  které je baterka) načež jsem se snažil na pravé naučit jak se to vyndavá a teď mi nesvítí ani ta... sakra.

Offline Drak

odpojíš konektor k potkávací žárovce (H7), sundáš gumovou krytku, pod žárovkou H7 je patice parkovací žárovky. Abys ji mohl vytáhnout, musí se boční plechové pružiny zmáčknout ke středu a zároveň tahat ven. potom už žárovku jednoduše vyměníš. Opačným postupem zpět vrátíš co si rozebral.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline CRAZY-Ivan

odpojíš konektor k potkávací žárovce (H7), sundáš gumovou krytku, pod žárovkou H7 je patice parkovací žárovky. Abys ji mohl vytáhnout, musí se boční plechové pružiny zmáčknout ke středu a zároveň tahat ven. potom už žárovku jednoduše vyměníš. Opačným postupem zpět vrátíš co si rozebral.

sakra, tohodle jsem se bál :) to jsem už zkoušel a zaboha jsem s tím plíškem nemohl rukou pohnout... asi musim začít jíst :D

Offline CRAZY-Ivan

a ještě jsem se chtěl zeptat, to že mi nesvítí parkovačky, nemůže s tím být spojeno i to, že mi nepíská pískák, že mám rozsvíceno?

Offline Drak

a svítí ti i podsvětlení tlačítek v interieru a pohasínají ti hodiny po zapnutí světel? Jestli ani, tak bude prasklá pojistka od světel. Tu najdeš v pojistkoví skříni v motoru za baterkou.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline CRAZY-Ivan

táák, parkovačky vyměněný, byly prasklé. Ta napravo šla v pohodě kleštěma, ale ta nalevo, jak je baterka, byla sranda. Tu jsem všemožně páčil šroubovákama apod. :D a nakonec se poddala.

A byl jsem dneska na STK... hmm je tam asi nějaká netěsnost v motoru :/  a neprošel jsem kvůli fóliím na předních oknech. hm

Offline CRAZY-Ivan

Offline CRAZY-Ivan

ale bzučák pořád nebzučí, když jsou rozsvícená světla... přitom to tak dvakrát už bzučelo, když jsem to koupil.

Offline Misak

bzucak je mala krabicka ktera se rada vypali. pokud to neresi pojistka tak kup novy a vymen ho. investice 50 korun, zapojení se dá spáchat za cca hodinu v polních podmínkách.
Mitsubishi Galant 1997 2.5 V6 24V 163HP AT

Mitsubishi Galant 1994 2.0 16V (prodano) & Mitsubishi Galant 1994 2.0 V6 24V (RIP)

Offline Drak

original "bzučák" je součástí ETCAS jednotky. Tu najdeš na zadní straně pojistek a je pěkně světle modrá. Pokud tam byl domontován jinej bzučák, tak nejspíš umřel.
Legnum VR-4 TypeS

Offline CRAZY-Ivan

hmm, tak zase zabzučel... ale už zase nic...

občas zabzučí... to je divný :/

Offline Benytrans

• Hero Member
A nemůže být špatnej kontakt na dveřnim spínači? Mě dokonce ten spínač dělá to, že hlavní osvětlení v kabině se mi při otevřených dveřích rozsvítí ale ta pozička dole ve dveřích zůstane zhasnutá dokud do spínače necvrnknu, takže jsou tam asi dva kontakty... Ale jak je to u žraloka nevím   :mad:
Mitsubishi Galant  2,0l r.1992
Renault Scenic 1,6 16v 79kW r. 2000

Benytrans@seznam.cz
Milovice (u Nymburka)

Offline CRAZY-Ivan

A nemůže být špatnej kontakt na dveřnim spínači? Mě dokonce ten spínač dělá to, že hlavní osvětlení v kabině se mi při otevřených dveřích rozsvítí ale ta pozička dole ve dveřích zůstane zhasnutá dokud do spínače necvrnknu, takže jsou tam asi dva kontakty... Ale jak je to u žraloka nevím   :mad:

to mně to na dveře reaguje (jak to světlo na boku dveří, tak to hlavní)

Offline morfes

Ty spínače ve dveřích jsou dost naprd...já s tím měl a mám následující problémy nejspíše kvůli kontaktům:
nebzučelo  a nesvítilo nástupní světlo ve spodku dveří (vyřešeno výměnou ze strany spolujezdce - teď nástupní světlo u spolujezdce svítí na heslo - což je dost naprd, kvůli např výkalům :lipsread: ), a dneska jsem vyndaval v garáži věci ze sedačky za řidičem a všimnul jsem si, že se nerozsvěcí to světlo na zadních sedadlech - dříve vyřešeno opět výměnou z druhých dveřích, páč ty na mé straně jsou více používané. Takže výsledek je takový, že ty světýlka mi svítí tak nějak na heslo a jak se jim chce...někde je zakopaný pes :anz:
Mitsubishi Galant 2.5 V6 24V - r.v. 2000, 120kW, Poděbrady - Střední Čechy

Offline Benytrans

• Hero Member
Myslím že by je stačilo pořádně očistit a nastříkat kontaktolem, mě to pomohlo...

Benytrans@seznam.cz
Milovice (u Nymburka)

Offline CRAZY-Ivan

Offline Benytrans

• Hero Member
Tak očistit a hned budeš bzučet  :mellow:

Benytrans@seznam.cz
Milovice (u Nymburka)

Offline CRAZY-Ivan

Offline estimator

cistil si ten kontakt? otvorenie a zatvorenie dveri? tiez mi blbnu tie svetla....raz hej raz nie....

Offline CRAZY-Ivan

cistil si ten kontakt? otvorenie a zatvorenie dveri? tiez mi blbnu tie svetla....raz hej raz nie....

rozebral jsem ty spínače... uvnitř to byl ten jeden docela zanesenej.
a při skládání jsem tam stříknul trošku WDčka
a jde to :)