GalantWeb

kontrolka hladiny oleja

Offline estimator

Cafte chlapi cital som ze merat hladinu oleja treba po jemnom zahriati motora potom vypnut pockat nech to stecie cca 5min a odmerat. neviem ci je to spravny postup ale v takomto pripade mam velmi nizku hladinu hlboko pod spodnou ryskou. (mam pocit ze mi netesni olejova vana planujem riesit v lete)
jemne to asi kvapka. problem je ze stale sa mi nerozsvecuje ta oranzova kontrolka oleja ani cervena.
predpokladam ze cervena funguje bo pri otoceni kluca do 1. polohy svieti po starte zhasne. Tak ma napadlo ze ta oranzova je asi vypalena vybral som budiky a kontroloval ziarovky tie vsak svietia.
kde moze byt problem? dik za napady.

Offline Dragon-and-his-Mitsubishi

Ja nevim, ale v mym galošovi neni oranzova kontrolka mála oleje, ale jen cervena, která řeší tlak - zhasína se startem motoru.
So yo have problem? That Don't Impress Me Much!!

Offline estimator

kontrolku tam vidim aj ziarovka tam je a funkcna tak neviem teraz.....a hladinu oleja kontrolujes len podla rysiek? sa mi to nejak nezda ze by to tam nebolo....

fakt je ze pri starte ta oranzova nesvieti...

Je fakt, ze sem nikdy nejel olej na doraz... A vzdy ho hlídal... Na tohle sem narozdil od jinych pedant... Olej a chladící kapalina...

Offline Pepe

kontrolku tam vidim aj ziarovka tam je a funkcna tak neviem teraz.....a hladinu oleja kontrolujes len podla rysiek? sa mi to nejak nezda ze by to tam nebolo....
fakt je ze pri starte ta oranzova nesvieti...
Když si v Downloadu stáhneš manuál , najdeš na str.55 popis kontrolek . Pod č. 15 je tlak oleje (dle mého mínění RED) , a pod č. 17 je Stav oleje - ORANGE .  Občas se oranžová rozsvítila při vyšších otáčkách motoru ,
 přitom dle měrky byl olej na spodní hranici  měrky. V servisu MMC mě bylo řečen -membránová váha oleje. A to jsem čuměl Kouknu k čemu je ta oranžka napojena. -_- 
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Tak to je mazec, tuhle kontrolku sem u mě nikdy nevidel.... Stejne jako ABS a SRS - ale to v aute nemam.... :worried:

Offline Pepe

Tak to je mazec, tuhle kontrolku sem u mě nikdy nevidel.... Stejne jako ABS a SRS - ale to v aute nemam.... :worried:
Dragone nedělej si prču, to jsou kontrolky ,které po startu zhasnou jak za chvíilku já . :laugh: -_-

Offline estimator

manual som studoval ja viem ze tam ta kontrolka je ale kedy sa zapina? vravim ze podla rysiek som uz pod minimom oleja ale ona stale nesvieti....som sa bal ze je vypalena ziarovka preto som tie budiky vybral lenze ziarovka funguje...snad sa mohlo zvorat to cidlo?

a este meriate olej za studena ci ten postup co som tam hodil? dik za info...

Offline Pepe

Proč se nerozsvítí oranžová kontrolka bych neřešil , až se rozsvítí , budeš vědět proč. Řídký olej, méně oleje než je dost pro toto čidlo- (vysoké otáčky a vozidlo jede do kopce, to byl můj případ)-a zabýval se tím že olej po vypnutí zteče všecek do olejové vany, tak stačí vytáhnout měrku a víš kolik máš oleje.Postup s protočením motoru se užívá po výměně oleje, aby se naplnil filtr, který jako nový zůstal bez náplně a to by motoru chybělo. Snad jsem to trefil .  :laugh:  :D  :P

Offline kenry

• VIP Group
Proč se nerozsvítí oranžová kontrolka bych neřešil , až se rozsvítí , budeš vědět proč. Řídký olej, méně oleje než je dost pro toto čidlo- (vysoké otáčky a vozidlo jede do kopce, to byl můj případ)-a zabýval se tím že olej po vypnutí zteče všecek do olejové vany, tak stačí vytáhnout měrku a víš kolik máš oleje.Postup s protočením motoru se užívá po výměně oleje, aby se naplnil filtr, který jako nový zůstal bez náplně a to by motoru chybělo. Snad jsem to trefil .  :laugh:  :D  :P

Hele hele až by jsi zhasínal nezapomeň mě napsat do závěti. jo? -_-... kombíček by se mi mooooc líbil.... -_-
škoda octavia 2010 njn :-) viz FB
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....
parkovaní ale plato na odvoz nemám ...
přístup nonstop hlídaný...(Letňany - avia)

Kdyz měnim olej, tak filtr zalejvam ze 3/4, aby nebyl na sucho...

Offline Pepe

Hele hele až by jsi zhasínal nezapomeň mě napsat do závěti. jo? -_-... kombíček by se mi mooooc líbil.... -_-
Až zhasnu stejně ti kombíček nedaj , heč . :P :P :laugh:

Offline Pepe

Kdyz měnim olej, tak filtr zalejvam ze 3/4, aby nebyl na sucho...
Já ho neměnim,já to jen platim a pozoruji.  -_-

TO se máš pepe...:-) Tuhle špinavou práci mam rád, člověk u toho nemusí moc přemýšlet....

Offline Pepe

Problém je : Kam s ním (vyjetý motorový olej)   :o Nikdo ho v malém nesbírá  a i sklep mám malý . :worried:

Tenhle problém řeší sud v jednom autoservisu, kde mam kamaráda.... A par litru za rok navíc.... Dělam i výměny olejů na zahradním traktoru - jak hydraulickej, tak motorovej..

Offline estimator

ja som to tiez nechaval na servis ale ked mi  doj... :anz: :anz:... olejovy filter tak som sa nastval kukol navody na youtube a zmakol som to v pohode....  :P

Offline estimator

zahada vyriesena ziarovka tam sice je ale cidlo na zistenie hladiny chyba....
netusite je to mozne tam dodatocne prirobit? a co to obnasa? diky..