GalantWeb

Nesvítí mi středový panel (regulace ventilátoru, regulace teploty)

Offline Eagle

Potřeboval bych poradit jak rozebrat strědovej panel nebo aspoň tak abych mohl vyměnit žárovky u regulace teploty, regulace ventilátoru, přepínání proudění vzduchu. Jsem tu novej a mám Galant 95 2.0TD GLS (5tidveř verze) Nějakej stručnej navod bych prosil nerad bych si tam něco ulomil. Děkuju

Offline estimator

ten stvorec spod radicky vybrat pod nim su dva srouby vybrat a zospodu jemne vycvaknut nasledne aj z bokov ten plast (ak tam mas radio asi musi najskor von to :) potom su tam 4 srouby co drzia tie ovladace potom to cele jemne vysun von a zozadu stlacis ten plastovy knoflik a vypadne ti ten ovladac (oba bocne sa daju vybrat takto teplota a smer stredovy intenzita vyberies tahom. potom vycvaknes ten plast a si vnutri pri ziarovke. ak je to moc zlozite zitra vecer dodam foto.

(alternativa je odpojit tie tahla a vybrat to cele co je podla mna zlozitejsie :-)

Offline Eagle

Díky moc (foto asi nutný nebude vrhnu se na to nejspíš až v pátek). Napadla mě jedna věc. Šla by tam místo toho dát digiklima? Jsou tam stejný konektory nebo je to úplně jinak i vevnitř v tom okruhu v případě té digi? (kdybych někde sehnal tan ovládací panel a asi to středoví šasi?) (asi je to hloupá otázka :worried:) muselo by se tam natánou čidlo a bylo by stím určitě dost práce pokud by to vůbec šlo
« Poslední změna: 02.02.2009 - 08:26:53 od Eagle »

Offline constantine

• Jr. Member
  • **
Panel tam pry jde dat... ale nestaci vymenit jen panel ale musis tam domontovat elektromotorky protoze u toho manualu je to mechanicky ovladany.... kazdopadne jestli to budes delat tak sem hod nejaky rady a taky cenu  :o

Offline Rafik

Taky by mě to zajímalo, jak je složitá výměna za ten digi panel
Mitsubishi Galant 2,5 V6 4WD 4WS R.I.P.
Mitsubishi Galant 2,0 R.I.P.
VW Passat Highline 1,9TDi PD 6speed

Offline Eagle

Hmm to by chtělo natáhnout dopředu to čidlo rozkuchat celou palubku namontovat motorky k ním natáhnout napájení (piplačka i pro vzručnýho člověka na dlouho) (ale zajímalo by mě jestli to není ze série nachystaný na tu digi a je tam jen klasickej panel) a na nějaký překuchávání se můžu vy.... to si raději vyměním ty žárovičky a budu si kroutit  -_-

Offline Rafik

Jo no, v tom odkazu co dal Esti je asi výměna digi za digi, manuální za digitální asi tak jednoduchý nebude.. Taky mi nefunguje podsvícení tlačítek, to je slabina galantů 93-97, Begy to vyřešil pěkně diodama, taky bych se na to někdy chtěl vrhnout až bude čas..

Offline Eagle

Jak tak koukám tak mám popraskaný asi i ty v těch tlačítkách na klimu, vytápění zadního skla a vnitřní oběh páč mi svítí jenom oranžově když to zapnu (měla by svítit i v klidu bíle třeba? chápu to dobře nebo je to u ty 95 normální?  :(
« Poslední změna: 02.02.2009 - 12:47:02 od Eagle »

Offline estimator

chapes to dobre svietit musi vsetko.. :-D :-D
niektore svietia inak ked to zapnes napr. u mna svieti tlacitko klima svieti aj zapnutie oboch rezimov (vlocka a to druhe si nepamatam :-)

tie tlacitka ovladania kurenia som podsvietil diodami a je to super  aj tie budiky sa celkom zadarili  :-D len tie tlacitka mi moc nejdu je to take mini ale dam sa do toho este raz a uvidime  :mad:
za ten efekt ta piplacka stoji  :-D

Offline Eagle

Offline estimator

Offline Rafik

S tlačítkem vyhřívání zadního skla mám taky problém, nesvítí ani když je zapnuté, to mě hodně štve, protože často to zapomínám vypnout. Jinak tlačítka klimy a vntřní cirkulace vzduchu svítí, ale úplně slabě, proto s tím chci něco udělat. nějaké fotky bych taky uvítal

Offline Rafik

A chápeš to dobře, u těch 93-97 je normální, že to často nesvítí

Offline Eagle

estimator no když nebudu moc otravnej tak bych prosil nějakou fotku jak to vypadá v akci s tím led dík moc  -_- (nespěchá to stejně se do toho dám až koncem týdne)

Offline estimator

to Rafik: skor je to tym ze su este povodne a potom to vacsinou vypadne naraz :(

Offline estimator

tak foto 0 tam je zacvaknuty plast, foto1 tam su tie 4 srouby, foto3 take zakoncenie maju tie ovladace vzadu stlacit vpredu vytiahnut (cervene-toto je uchytenie tiahla ale  podobne to vyzera ). foto 2 vycvaknes a ostane ti foto 4. zapojenie je na foto 3 zelene :-) ( kedze ide o LED bacha na polaritu) ten otvor kade ide cierno cerveny kabel je prazdny a vhodny :-) foto 5 a 6 je realita len ta cervena led je smerovana priamo na ovladac ostatne modre volne lezia prilepene tavnou pistolou :-)

Offline Rafik

Takže při zapnutých světlech svítí kontrolky modře a když zapneš tlačítko, svítí klasicky oranžově?

Offline Eagle

Dik moc moc (máš to parádní a moc si mě pomohl, přemýšlím o zelených ledkách nebo o červených jak u VW na ty zelený se asi vykašlu bude to vypadat jak felicia  -_-)

Moje micubo a já jsme ti zavázáni -_-

Rafik: jakou ledku si tam dáš takový to budeš mít může ti to třeba svítit zeleně a při zapnutí červeně to je tvoje věc nevíc v tomhle návodě nemá nic dvě barvy to je prostě jen podsvícení to na co se ptáš máš tu i s vyvětlením http://www.galantweb.com/index.php?ind=howtos&op=entry_view&iden=19 mě se líbí řešní estimatora ta modrá vypadá "Moderně"
« Poslední změna: 02.02.2009 - 19:58:45 od Eagle »