GalantWeb

Ložiska předního kola Galant roč.95,1.8

Offline kingz

• Jr. Member
  • **
Hezký den,
na mém Galantíkovi roč.1995,1.8 83kW,začína asi hučet přední ložisko,měl bych pár dotazů.
1.Standardně v obchodech nabízejí ložisko SKF VKBA 3307 za nejaký 3800Kč-4500kč..Chci se zeptat jestli to je jenom samotné ložisko nebo to je i s nabojem,kde to ložisko je zalisovaný.Nevíte třeba o nějakém levnějším iternet.obchodě.
2.Nemohu pořádně určit jestli leve nebo pravé,ale když to zvednu na hever ,tak jedno hučí kolo víc,když sním točím, a taky když s ním klepu tak má oproti tomu druhému vetší vůli.Je možně když je ložisko v háji,takže vznikne větší vůle.
3.Na auto Kelly mají ložisko SKF VKBA 3307 za 4500Kč a pak tam mají ložisko od STARTLINE za 1800kč.Startline asi už půl roku nabízí ložiska máte někdo s tímto zkušenosti.
4.Poprosil bych kdyby tady někdo napsal jak jse provádí výměna? a jestli je potřeba stahovák.Myslím přední kolo.

Díky moc

Offline Pepe

SKF 3307 je ložisko bez náboje a cena odpovídá kvalitě - japan KOYO . Starline bych tam nedával .
 Stahovák ti pomůže nepoškodit náboj při demontáži a ložisko bez stahováku jen tak nesundáš . Stahovák - když tak dvouramenný .A vyměnil jsem obě přední ložiska. Sundáš kolo, brzdič,buben a kužel kulového čepu rameme s tlumičem . Povolit matici polonápravy- opatrně pootočit na kloubu a vyndat poloosu z náboje.Šrouby, které drží ložisko v těhlici prostříkni konkorem a 17 mm trhákem
(6tihran ) povolit a vyšroubovat. Vyklepneš ložisko a pomocí stahováku stáhneš ložisko z náboje.
Montáž je opak demontáže. Pozor na poloosu, nesmí vyklouznout z převodovky. -_- :D . Přeji fajn den  :undecided: :laugh: 
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline Begy

• Pisatel
  • Everything is possible...
    • BEGYho web
skus najít přímo prodejnu SKF a poptat se tam, já měnil ložiska taky a jedno před cca 3??? lety stálo kolem 3200Kč

Offline kingz

• Jr. Member
  • **
Jo diky za odpoved a jeste se chci zeptat na zkusenosti s tema loziskama od STARTLINE.
Vim,ze SKFje kvalita,ale treba zkusenosti??
Diky

Offline Dragon-and-his-Mitsubishi

Když koupíš Starline, kup si rovnou stahovák a pronajmi si celoročně dílnu... Tyhle díly jsou vhodný pro kutily, co rádi opakujou opravy.... Prostě ruce pryč... :worried:
So yo have problem? That Don't Impress Me Much!!

Offline Miwi

na ložiska Starline radši zapomeň, nedal bych je ani na škodovku.
Ložiska SKF asi nejlepší pod 4000,- nekoupíš. Mohu doporučit ložiska Optimal( vyrobeno v Německu,certifikovaná kvalita), jsem s nimi naprosto spokojen.
Můj dvorní dodavatel ND je schopný, na tvůj vůz ,je zajistit za max. 3300,-

Offline Rafik

Přední ložisko s nábojkou SKF pod 3300,-?? To zní velice hezky, protože mě to taky čeká. Začíná mi hučet levé přední
Mitsubishi Galant 2,5 V6 4WD 4WS R.I.P.
Mitsubishi Galant 2,0 R.I.P.
VW Passat Highline 1,9TDi PD 6speed

Offline Pepe

Přední ložisko s nábojkou SKF pod 3300,-?? To zní velice hezky, protože mě to taky čeká. Začíná mi hučet levé přední
Čus Rafiku,kdo tady psal o SKF-ku s nábojkou pod 3300,-  :laugh: :laugh: internetové kšefty pod 3900,- nejdou a to !!!-bez náboje-!!! lože s nábojem je na 6500,- :laugh: :laugh: :D :kiss:

Offline Begy

• Pisatel
  • Everything is possible...
    • BEGYho web
já je kupoval v Praze v SKF prodejně a jedno stálo kolem těch 3200-3400. Ale jak jsem psal je to už minimálně 3 roky zpět

Offline Pepe

já je kupoval v Praze v SKF prodejně a jedno stálo kolem těch 3200-3400. Ale jak jsem psal je to už minimálně 3 roky zpět
Nazdar Begy, jó časy a ceny se mění jak cena ropy . :laugh: :laugh: :laugh:

Offline Rafik

Na automatejcek.cz je i s nábojem za 3800,- ale samozřejmě nějaký neznačkový

Offline Pepe

Na automatejcek.cz je i s nábojem za 3800,- ale samozřejmě nějaký neznačkový
:undecided: -_- -_- -_- -_- :anz:

Offline Rafik

Offline Pepe

Nebrat?

Když kvalitní ložisko stojí 4000,-kč , jakou kvalitu má ložisko s nábojem za 3800,- .
 NEBRAT na Galanta . -_-

Offline Rafik

Pasuji na galanta 96 1,8 loziska s nabojkama z dieselu? Mělo by to byt stejne... Mam moznost mit Starsi origo lozisko za 2000, je to moc? Protoze zase nevim kolik to vydrzi, ze...
« Poslední změna: 11.03.2009 - 11:16:22 od Rafik »

Offline Dragon-and-his-Mitsubishi

Ty chceš to ložisko měnit za půl roku zase? A zase vyhodíš 2000,-? Počítej...
So yo have problem? That Don't Impress Me Much!!

Offline Rafik

Vim ja, jak dlouho to auto budu mit? Menil jsem i zadni za jine starsi a v pohode. Ale podle me 2000 za jedno je moc. Tehda jsem mel obe zadni za litr.

Offline Kovy

Nikdo z nás není tak bohatý, aby si kupoval levné věci!!!!  :anz:
U těchto modelů je nevýhoda v tom, že měníš celou nábu "SFK" cca 3600,- bo ložisko z toho fakt nedostaneš.

Musíš se především rozhodnout jak dlouho chceš udržovat auto plně funkční, nebo jen pojízné a za jakou cenu  :o
http://www.elitecat.cz/ArticleDetail.aspx?B=0&ActiveNr=VKBA+3307&TypNr=4024&NodeId=100579

Já dávám přednost 16let starému japoci před zánovními evropskými "vozy"
Ale až budu velký, koupím si nového japonce  :big grin:

Offline Rafik

Taky dávám přednost galantu  před auty i o cenovou kategorii výše. Ale ceny těchto galantů se pohybují většinou mezi 20-40tisíc. Takže bych nerad do něj během pár let nasypal za opravy 50tisíc a nakonec ho prodal za 20....

Offline Pepe

Nikdo z nás není tak bohatý, aby si kupoval levné věci!!!!  :anz:
U těchto modelů je nevýhoda v tom, že měníš celou nábu "SFK" cca 3600,- bo ložisko z toho fakt nedostaneš .

:o To co kupuješ od SKF je LOŽIKO , drží na 4 šroubech M12x1 . Je pravdou že ložisko z toho nedostaneš . :laugh: