Ahoj chlapi.
Tak jelikož se blíží (snad) parné dny, tak bych chtěl opět řešit svoji klimošku v autě, kterou jsem nedořešil minulé léto. V zimě je vše v pohodě (když má foukat teplý vzduch), ale jakmile v létě chci, aby foukal studený vzduch, jediné co fouká je vzduch o teplotě tak okolo 22st. prostě teplej, že se člověk potí a je mu příjemnější mít otevřený okénko, což na dálnici není zrovna výhra!
Co jsem vypozoroval:
1. Pokud auto vyjede za studena do prvního zastavení to funguje (nemusí se nutně vypnout motor), po opětovném rozjetí fouká už teplý vzduch. Celkem nepříjemné, v létě na slunci u vody ten motor tak nevychladne, že.
2. Delší doba jak hodina znamená, že nastane bod č. 1. i bez podmínek v něm uvedených...v autě se kvůli tomu nedá být.
3. Je lepší si otevřít okýnko.
4. Můžu teplotu nastavovat jak chci, ale prostě jediný co dostanu je teplý vzduch.
Co jsem zkusil řešit:
1. 2x se měnila náplň klimatizace bez efektu, kontrola v servisu na klimatizace nebyla o nic plodnější (že prý by si to nechali týden).
2. Dva rozdílné servisy:
v jednom i s prací oprava 23k...když jsme si prohlíželi co všechno chtěj měnit, tka snad celou soustavu kromě trubek.
ve druhém už povídali něco o kompresoru, že po tom zastavení už se kompreser nedokáže znovu sepnout. Taky něco povídali o spojce kompresoru, ale to už si zase tak moc nepamatuju.
Ptám se, řešil někdo něco podobného? Máte někdo zkušenosti?
PS: Draku Tvoji OZ jsem četl a beru to jako jedno z řešení...počkáme ale jeslti někdo něco neví. Díky
« Poslední změna: 23.03.2009 - 14:39:17 od morfes »
Mitsubishi Galant 2.5 V6 24V - r.v. 2000, 120kW, Poděbrady - Střední Čechy