GalantWeb

Rozdělání tapecu na řidičovi

Offline morfes

Nazdar pánové.
Dneska bych se chtěl věnovat rozdělání tapecu řidičových dveří (něco mi tam cvaká)...myslel jsem, že to zvládnu sám, ale po 1,5 hodině nic, tak se radši ptám jak ho rozdělat na r.2000. Největší problém představují ovladače otevírání oken. Jak je odpojit nebo vyndat.

A ještě taky Vám při otevírání okna něco tak jakoby oknem škubne (u mě na všech 4), zatřese se pomalu celý auto a pak to okno sjede? Nepotřebovalo by to nějak někde promazat?

Díky za tipy, návody prostě cokoli, nic nechci polámat...
Mitsubishi Galant 2.5 V6 24V - r.v. 2000, 120kW, Poděbrady - Střední Čechy

Offline swiftt

• Galant 1998 2.5v6 Audi A3 1.8T Audi A6 2.5tdi V6 Mercedes ML 500 Amg w163 Opel astra J 1.7 cdti
  • Hero Member
poodkrúcaj všetky šrobky aj tu čo je na madle tam kde zatváraš dvere , je skrytá pod takou krytkou. Potom len poodcvakuješ tie cvočky čo držia celý dekel .Ak to tak všetko máš tak by mal byť volný ....potom "miernim" tahom nahor a k sebe by to malo isť ovládanie okien sa vyberá aj s tým tapacirungom. To odpojíš potom .,Čo sa týka tých okien tak mne idu krásne dole všetky a hore tiež . Môžeš mať povolenú tu vodiacu lištu po ktorej sa vodi sklo
Galantík 2.5 V6 AT po vela spokojnych km predaný.
215000km pri kupe
486000km pri predaji

Offline morfes

Díky Swiftte, pomohlo a je rozděláno:)
Ale co mi kde klepe jsem nenašel, páč je tam k tomu přístup jako k penězům :anz: všechno je to schovaný ve dveřích...chjo...
proč mi to okno takhle škube jsem taky nezjistil, promazal jsem vodící lišty a furt to dělá...možná by to chtěl prohlídnout ten motorek co myslíte?

Offline Pepe

Díky Swiftte, pomohlo a je rozděláno:)
Ale co mi kde klepe jsem nenašel, páč je tam k tomu přístup jako k penězům :anz: všechno je to schovaný ve dveřích...chjo...
proč mi to okno takhle škube jsem taky nezjistil, promazal jsem vodící lišty a furt to dělá...možná by to chtěl prohlídnout ten motorek co myslíte?
Vodící lišty mažeš mýdlem nebo glycerinem , ne olejem . :laugh:
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline morfes

WD-40 je špatně? -_-
jak se to dá namazat mýdlem nebo glycerinem? Třeba špejlí?
PS: chlapi já tohle nikdy nedělal, tak mějte trpělivost :big grin:

Offline swiftt

• Galant 1998 2.5v6 Audi A3 1.8T Audi A6 2.5tdi V6 Mercedes ML 500 Amg w163 Opel astra J 1.7 cdti
  • Hero Member
WD.....po čase sa vyparí-vyschne. Ja som tom raz na honde riešil ale naklzal som to jarou-na riad  :D a celkom to drží sestra ma doteraz pokoj. Na galoši som ten problem zatial nemal.S tým čo Ti škube ti moc nepomôžem , môže tam byť niečo zpriečené alebo prihnute popripadé máš vôlu niekde na vodítku okna.Tie vole sa mohli urobiť práve koli tomu že ti išli okná tažšie. Len je to dosť komplikované koli tomu prístupu.........ako ku peniazom  -_-
215000km pri kupe
486000km pri predaji

Offline Dragon-and-his-Mitsubishi

Jar nabereš i do injekční stříkačky a na ní když nandáš nějakou hadičku, tak se dostaneš i tam, kam nechceš...:-D :D
So yo have problem? That Don't Impress Me Much!!

Offline morfes

Všechno promazáno jarem jak jen to šlo :mellow:
to škubání okna může být opravdu způsobeno nějakým zpříčením, ale v tom případě mám zpříčený všechny okna :D nemá to co do čínění s vůlí jakou ty okna mají? Když za něj vemu tak s ním můžu pohybovat v rozmezí tak 0,5 cm...což mě docela překvapilo.

Jinak jsem se po to všem skládání a rozebírání rozhodl pro zásadní předělání interiéru (tapecu na všech dveřích)...čas na to sice teď nemám, ale o letních prázdninách bych se na to mohl vrhnout....chtěl bych hlavně udělat větší rantl na opření levé ruky tam kde začíná okno...dále bych chtěl přemístit kliku (popř vyměnit za nějakou jinou...ale to by mohlo být komplikovanější), pak bych chtěl zakomponovat "madlo" na zavírání dveří a nakonec větší kapsu na nějaké věci (ta mrňavá co tam je je k ničemu)...to vše by bylo doplněné širokým pásem fake dřeva jako mám na středové konzoli.

Vím že bych tak mohl zprasit introš, ale až si udělám nějaké návrhy tak uvidím, jestli se do toho dám...
Jenom nevím z čeho to vytvořit...?

Offline swiftt

• Hero Member
Ak píšeš že máš vole v oknách, tak to škubanie je práve to . Lebo motorček v malej zátaží t.j 0 zátaž ide ako može a potom ked začne zaberať tak to tím oknom škubne je to otázka vymedzenia tiahla ktoré sa pohybuje v drážke stahovania okien... jooo a to prerobenie tapecu? By som nechal asi radšej tak....ak to chceš prerobiť tak určite len tvarovať abs-plast a tmeliť. A nebude to nič lacné . Samo doma mi to príde ako :o  Ale ak si veeeeeelmi šikovný tak to môže byť aj pecka. :mellow:
« Poslední změna: 29.03.2009 - 18:20:20 od swiftt »
215000km pri kupe
486000km pri predaji

Offline morfes

Mám rád dobrodružství a tohle mi přijde jako dobrá výzva :big grin: udělíám to tak, že vyrobím nějaký pokusný kus  a zkusmo to tam napasuju, aniž bych nějak porušil původní tapec a tak...takže by to mohla být i vratná varianta (kdybych nepřemisťoval tu kliku).

Budu se muset poradit s mr. Googlem jak to udělat...hrubý základ bych zkusil nějakou překližku a pak postupně doplňovat ostatní...jak píšeš plasty apod (i když by to nemuselo vypadat výstavně, přes to by šla ještě kůže, koženka popř alcantara, semiš)...běh na dlouho trať kor na 4 dveře...přední už mám vymyšlený a zadní ještě nevím (ale taky bych do nich rád udělal kapsu, ael nevim jak to vypadá pod tapecem, jeslti je místo), ale tam bych hlavně rád to madlo na zavírání, to mi tam chybí!