GalantWeb

Jakou nejvetsi baterku???

Offline Mr. Knorr

Cauves, jakou mate baterku ve svym mazlikovi? Sem po bouracce a baterka schytala nejvetsi ranu, vse uz je skoro opraveno a potrebuju koupit baterku, u 55tky se mi stavalo ze se vybila po dvou hodinach se svatlama a radiem, po par dnech na parkovisti ji to auto uplne vysalo a to byla nova... Do toho ted bude nova vestavena navigace do miciny, alarm a par dalsich nesmyslu. Kdyz uz ji budu kupovat, chtel bych nakou fakt velkou, jenze stovka se mi tam asi nevejde, tak treba aspon 88 nebo 80Ah? Ma tam nekdo takhle kravsky baterky nebo je to nesmysl?
Galant 2.5i v6 24V 121Kw

Prague

Offline Drak

Takto velkou baterku je celkem nesmysl. Spíš bych se kouknul, co tam žere tolik proudu naprázdno. Odběr zamknutého auta v pohotovostním režimu by měl být cca 100mA.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Mr. Knorr

ja vim co tu stavu zere, je to zapnuta gps a radio v pohotovostnim rezimu  :mellow:

jenze techto nestandartnich veci se vzdat nechci, taky chci zapomenout svitit svetla a za dve nebo tri hodiny chci porad nastartovat, dale tam prijde menic na 220V, alarm od magicaru a taky muzika, 88Ah neni zas tak moc, kdyz vezmu v uvahu ze original v 2,5 V6 je 70Ah, jde jen o rozmer jestli se tam nacpe, nemam ted micinu u sebe, takze to nemuzu zmerit, proto se ptam...
Galant 2.5i v6 24V 121Kw

Prague

Offline Misak

Takovou baterku ti altik nikdy nedobije, takze jsou to vyhozeny penize. Jak rika drak, zjisti si, co ti zere proud a pripadne investuj do solarniho dobijece na palubku nebo stresniho okna, jestli mas. Ale jen pro info, zraloka 2.5 V6 nastartuju po dvou tydnech na prvni otoceni, kulatyho jsme mel tri mesice na parkovisti a sice uz to bylo slaby, ale s motorem se jeste dalo otocit. Tak spis jestli jsi nemel baterku KO
Mitsubishi Galant 1997 2.5 V6 24V 163HP AT

Mitsubishi Galant 1994 2.0 16V (prodano) & Mitsubishi Galant 1994 2.0 V6 24V (RIP)

Offline Mr. Knorr

100A altik nedobije 88Ah baterku?  akdyz se tam davala 70Ah z vyroby tak takovej rozdil to nevezme?
Galant 2.5i v6 24V 121Kw

Prague

Offline Drak

večer můžu změřit max rozměr poličky na baterku. Mě stačí 27Ah baterka :-D
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Mr. Knorr

velikost policky neni rozhodujici, protoze uz ted vim, ze je mala, podstatny je prostor od kraje k motoru, jetsli se tam vejde na dylku...
Galant 2.5i v6 24V 121Kw

Prague

Offline Drak

oměřím rozměry mezi pojistkama a světlem, podběhem a trubkou k filtru a pošlu fotky :-)
Legnum VR-4 TypeS

Offline Mr. Knorr

tak baterku sem uz koupil, za 3200kc znacka Baner, 88Ah. Vecer ji tam rovnou skusim zasadit, odhadem rikam ze to bude na krev ale vejde se. Chlapik v kramu rikal ze kdyz nebude pouzita tak mi ji vymeni za mensi, takze tak jako tak je to ok. vecer napisu jak to dopadlo  :mellow:

kua, na trubku od filtru sem zapomel, ja tam mam takovou nerezovou trubici, nevim nevim... no snad to dopadne...
« Poslední změna: 08.04.2009 - 13:04:05 od Mr. Knorr »
Galant 2.5i v6 24V 121Kw

Prague

Offline Mr. Knorr

Takze baterka se tam vesla jentaktak, budu muset jeste upravit sani aby si to tam neprekazelo, jenze micina ma jinej problem nekde s elektrikou. Po uvedeni do provozu se mi za dve hodiny vybila baterka, asi nekde nakej kratas, byla pekne horka, ne moc ale ani malo. Ke konci uz auto zdechavalo, otackover prestal ukazovat a stridal dve polohy, 0 a 2000 otacek. Dale prestalo fungovat abs a rosvitila se kontrolka na palubce a hned potom taky asr. Co je asr? stabilizace podvozku? sem nevedel ze tam neco takovyho je... Taky mi obcas sviti hladina oloje, to oranzovy s olejnickou, ale olej tam je. Asi bude problem s pojistkovou skrini u motoru za baterkou, protoze pri tom narazu dostala pecku a cumi z ni jeden takovej divnej drat kterej je uprostred tlustej a okolo nej sou dva tenky a vedou od ty pojistkovy skrine dolu k motoru (zeby ten hladinomer oleje???)

Nemel by nekdo z Vas cas se mi podivat na Micinu? Lepe receno vypisuji vyberove rizeni na elektrikare ktery se mi na to za uplatu podiva,pripadne budu rad aspon za doporuceni... Praha 4
Galant 2.5i v6 24V 121Kw

Prague

Offline Begy

• Pisatel
  • Everything is possible...
    • BEGYho web

Offline invisibleone

• Sr. Member
A nech si proměřit i alternátor, mě takhle problikávaly kontrolky, když mi blbnul altík.
R.I.P. Galant '94 2.0TD

Offline Mr. Knorr

tak uz to ma elektrikar a predbezne rika ze altik ko, snad pujde opravit, novej stoji asi sedmicku  :angry:
Galant 2.5i v6 24V 121Kw

Prague

Offline invisibleone

• Sr. Member
A to buď rád, že máš benzína, na nafťáka ho pod deset neseženeš... :angry:
R.I.P. Galant '94 2.0TD

Offline Mr. Knorr

Takze volal elektrikar, Micina je spravena, byl prervanej kabel od altiku, vypadla kostra na svetle, nebyli pripojeny blinkry (jeden) a kabely volne lezely pod svetlem (jentak, bez izolace)

za hodku si pro ni jdu, tak snad to bude ok, projedu ji hned do hradce a zpet  :mellow:
mam radost z toho altiku, ze neni ko, uz takhle sem s opravou za 40000 a jeste nemam lak... Nevite o nejakym sikovnym lakyrovi v Praze kterej dokaze trefit neoriginalni metalizu? Ten muj to skousel na tom cele pod kapotou a reknu vam teda, ze takhle barvoslepyho lakyrnika sem jeste nevidel  :D
Galant 2.5i v6 24V 121Kw

Prague

Offline invisibleone

• Sr. Member
O šikovným lakyrníkovi bych věděl, ale od Prahy je to celkem daleko.
R.I.P. Galant '94 2.0TD