GalantWeb

Galant na LPG

Offline Pepe

asi se zeptám blbě ale co to je ten flashlube? dík. :undecided:

http://ochranamotoru.cz/flashlube-ochrana-motoru-lpg-cng-valve-saver-fluid.php
Nemusí být vnašich motorech.
« Poslední změna: 18.01.2012 - 19:26:55 od pepe »
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline LivArt

Technická: je to nehořlavý, tak jak to teda mizí?
Nebo to zaplňuje válce až už se tam nevejde nic a pak to vyláme ventily?  :-D

Offline Hoody

K flashlube:
Mám pocit že tu někdo psal, že to potřeba je ... ](-:
jezdím za LPG ;)

Offline LivArt

Offline Hoody

A kolik mas cca na ten plyn nalitano?
jezdím za LPG ;)

Offline Pepe

80 000 na LPG  + něco E85 a vše bez Flashlube . Firma která mi LPG montovala se ani nesnažila vnutit tento přípravek . Doporučují ho pro motory nové konstrukce - jde o zalisované sedla ventilů - je možné , že by se  porušily. :undecided:

Offline LivArt

Já 15k + něco předchozí majitel (myslím, že to bylo 30k). Na ventily nikdo předtím nesahal, i po 220k km měly pořád dostatečnou vůli.

Offline Zdoter

Pripojim se taky.Mam nalitano par tisic kilaku a naprosto v pohode.
Mitsubishi galant kombi 98 2.0 100kw
Bumba mi to LPG

Offline BlackJack

Tak už mám za sebou 230km s LPG pohonem systému AC Stag4Plus a zatím snad v pohodě, až do chvilky, kdy mi spadnou otáčky a vypne motor.

Nevím, kde se stává chyba - možná potřebuje řídící jednotka trochu času k nastavení map pro jízdní režimy. Ke chcípnutí motoru dojde po vyřazení na neutrál po vyšší zátěži motoru (na trojku/čtverku do 4500ot. při silném zrychlení).

Přijde mi, že jednotka plynu nedokáže zachytit klikovku při poklesu z vyšších otáček na hranici volnoběhu - prostě z vysokých otáček klikovka rychle zpomaluje a plyn nedokáže zareagovat a motor chcípne.

Musím to ještě vysledovat a pak se připomenout při seštelování po 2tis. kilometrech najetých na LPG.
Mitsubishi Galant - 2.0 (100kW) - 4G63

Offline LivArt

BlackJack: To je podle mě jen věc seštelování. Protože třeba já (stag300) to můžu honit jak nadutou kozu a ačkoliv k tomu občas nebylo daleko, tak to nikdy za jízdy nechcíplo (obzvlášť po odpojení baterky a příjezdu na křižovatku, to pak spadne třeba na 500 otáček, ale během třeba 100km je to pryč).

Offline Zdoter

Me jedine co obcas pozlobi je to,ze kdyz tomu opravdu hodne prislapnu (radove 5k otacek a vic) tak se mi to prepne na benzin i kdyz mam treba plnou nadrz plynu ...
Bumba mi to LPG

Offline BlackJack

Me jedine co obcas pozlobi je to,ze kdyz tomu opravdu hodne prislapnu (radove 5k otacek a vic) tak se mi to prepne na benzin i kdyz mam treba plnou nadrz plynu ...
Tento stav se upravuje uměle/ručně při přestavbě na plyn - není to chybou jednotky, ale jeho softwarovým nastavením.
Mitsubishi Galant - 2.0 (100kW) - 4G63

Offline Pepe

Tak už mám za sebou 230km s LPG
Musím to ještě vysledovat a pak se připomenout při seštelování po 2tis. kilometrech najetých na LPG.
Nic nesleduj a zajeď k mechanikům, auto ti musí makat bez jakýchkoli závad v instalaci LPG.
Nečekej, na mém voze to dělali relé- vadná serie .

Offline Pepe

Jak píše BlackJack, vše je o softu- máš to omezeno - možné je též to , že tam dali menší reduktor, který tento běh motoru nestíhá . :mellow:

Offline Hoody

Tak jsem se taky rozhodnul, a půjdu do lpg. Konkrétně STAG 300+/4+, celková cena s 60L nádrží místo rezervy, přípojkou vedle plnění benzínu a ukazatelem stavu LPG v nádrži je 26930,- což se mi zdá víc než přívětivé...
Jenom doufám, že s tím budu mít tak kladnou zkušenost jako vy, a přežijou to i ventily  :-D
jezdím za LPG ;)

Offline LivArt

To tu už skoro bude galant-lpgweb.cz ^_^

Offline morfes

já jezdím málo, takže mně se LPG nevyplatí haha
Mitsubishi Galant 2.5 V6 24V - r.v. 2000, 120kW, Poděbrady - Střední Čechy

Offline Zdoter

Bumba mi to LPG

Offline Pepe

Howlere, co máš proti plynu a slivovici ?  Neboli LPG a E85 . :angel: :P