GalantWeb

Ventily

Offline ppeeppee

Jako kšandy. Nechci tam hydra  :worried:

Offline Drak

tak potom tam nemáš hydra a vule by měly být vyraženy zespod na víku. V zadnem manualu jsem je totiz nenašel
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline ppeeppee

zítra to vyfotím at máme jasno. kdyby tam náhodou hydra byly, tak při výměně se musí sundat hlava?

Offline Drak

nemusí u 8 ventilu. tam se sunaj jen dvě vodíci hřídele s koníky a hydra z nich vyndaj
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline ppeeppee

jo tu matku s tím červíkem mám na koníkách. A Draku ještě se chci zeptat. Jak je vzadu čidlo klepání tak mám pod ním takovou hmotu připomíná to hermetik, je to odkápnutý z toho čidla.dočetl jsem se tady, že na těhto motorech nemá čidlo žádnou funkci. Nezdá se mě to, to by ho tam nedávali jen tak ne? Jak poznám že nefunguje?

Offline Drak

cidlo poznaš jen na datalogu a nebo když ho jednotka vyhodnotí jako nefunkční a vyblika to jako chybu. Čidla měly a neměly motory různě podle toho, kam byly určeny. Když už ho tam namontovali, tak funkci má a jednotka podle toho upravuje předstih
Legnum VR-4 TypeS

Offline ppeeppee

tak asi funguje protože kontrolka se rozsvítí při zapnutí zapalování, shasne, nastartuji a nerozsvítí se. takže by mělo být vše o.k.

Offline Jindřišák

S tím čidlem klepání by mě to teda zajímalo. Mě u auta problikne vždy pár dní po zresetování jednotky. Zasvítí na 10s a pak nic. Auto jede, check engine nesvítí. Při vyblikání chyb je tam ale knocking senzor.. Tak nevím, jestli je KO nebo je chyba někde jinde, kdyby někdo věděl co s tím, tak můžete poradit ^_^
Mitsubishi Galant 1994 1.8 GLSi 85kW - Prodáno :'(
Volkswagen Vento GLX 96 1.9TDi 66kW/chip/na podvozku VR6
Budeme spolu, dokud nás STK nerozdělí.

Offline Benytrans

• Hero Member
Netušil jsem že by se daly takhle sehnat v českym shopu... http://www.automatejcek.cz/nahradni-dily/autodily/zdvihatko-ventilu/OP5001/ takže pokud si to udělám sám, což by neměl být problém tak mě to vyjde cca na 2100,- To je paráda, jsem věděl že si nemám kupovat 24V  -_-
Mitsubishi Galant  2,0l r.1992
Renault Scenic 1,6 16v 79kW r. 2000

Benytrans@seznam.cz
Milovice (u Nymburka)

Offline ppeeppee

Tak zde je foto, podle těch šroubku na fotce 2 soudím, že se ventily seřídit dají, ale nejsem si jistý. snad někdo z Vás to vědět bude -_-

Offline Radous

• Hero Member
  • Nejlepší tuning je, když máš vše v pořádku :-)
To je přesně to co potřebuješ. Jen ještě zjistit ty vůle ventilů. Hlavně aby si věděl jak se to dělá.
Měl by si častěji měnit olej. Karbon v motoru není moc tuningovej :mellow:
Radouš

Offline ppeeppee

Super. to není motor co mém v autě. ten je na ND.  :laugh:
sežídit není problém, jen ty vůle zjistit, ale švagr je dost dobrej automechanik tak by to pro nšj snad neměl být problém.

Offline Radous

• Hero Member
To je dost velkej problém když nebude znát hodnoty. Může sice vůle nastavit tak nějak universálně ale nepojede to tak jak má. Můžeš ztratit až 20% výkonu
Radouš

Offline ppeeppee

Tak snad je bude vědět někdo tady na foru.

Offline Radous

• Hero Member
já bych ti to možná řekl taky ale nedaří se mi rozjet program. Musím počkat až se tu staví brácha. Ten do komplu vidí víc než já. Už mě to štve. Zkoušel sem to snad 5x a nezadařilo se
Radouš

Offline ppeeppee

To by bylo super. Tak snad se zadaří.

Offline ppeeppee

Tak vůle sacího ventilu je 0.1 a vůle výfokového je 0.2

Offline Benytrans

• Hero Member
Na studenym nebo teplym???
Mitsubishi Galant  2,0l r.1992
Renault Scenic 1,6 16v 79kW r. 2000

Benytrans@seznam.cz
Milovice (u Nymburka)

Offline ppeeppee

na studeným, dneska ráno mě to švagr nastavil a paráda. Zase konečně tichoučko. Motor ševelí jak má.

Offline tombik

Tady je nekdo stastnejsi nez my s hydrama....me obcas rachtaj i pres to ze jsem je pred rokem nechal vymenit (podotykam original mitsu). Obavam se ze zavada bude v jejich zasobeni olejem. A nebo je nektery vadny :-/