GalantWeb

Spotřeba oleje

Offline Ghost Buster

Zdravím,

mám problém s motorem 4G63. Žere olej a to celkem solidně.  :worried:

cca 1 litr na 3000 km.

Dle předchozího majitele a samolepky na sání se do mého Galanta leje olej Castrol SLX Longtec nebo tak nějak. Litr přes 600,-  :( Hrůza...

Prosím, pomozte někdo. Alespoň jednu dobrou zprávu, nechci slyšet, že motor je zralý na GO.

Rozhodně olej nikudy neutíká, žádná kaluž, nikde ani kapka, ani po delším stání.  Pravděpodobně se spaluje, ale auto nekouří, jen běžným způsobem za studena, jinak nic.

Auto má najeto kolem 235 tis.

Díky za rady...

Offline Radous

• Hero Member
  • Nejlepší tuning je, když máš vše v pořádku :-)
Já ti poradím. Opravovat to nemá smysl. Vyšlo by to mnohem dráž než olej. Na nějakej Kastrool se vykašli a začni tam nalejvat stejně kvalitní ale mnohem levnější polskej olej. Jeto úúúúúplně ten samý olej jako Valvoline, Castrol, Motul, Mogul, Texaco, Shell, Mobil a další akorát má trošku jiné aditiva. Já kupuju za 115kč/1L tzv. plnou sintetiku. Leju to už asi 7 let do všeho co mi přijde pod ruku. Jestli je to motorka nebo sekačka, jakékoli auto, prostě všude. Naše nová fábie na to jezdí 3 rok a krásně si chrochňá. O pickupovi nemluvě. Motory nááádherně čisťoučký a splodiny z výfuku voní stejně krásně jako u dražších olejů. Akorát u některých motorek to nepobere spojka
Radouš

Offline Jindřišák

Já ti sice neporadím, ale aspon malé pozitivum. Kamoš má 4G63 a žralo mu olej podobně jako tobě. Prakticky to auto bylo furt na suchu, nekouřilo a krom víka ventilů olej nikde neunikal. Pak s tím jel do Chorvatska, za celou cestu nedolil ani kapku a od té doby nedolívá ani mililitr :D
Mitsubishi Galant 1994 1.8 GLSi 85kW - Prodáno :'(
Volkswagen Vento GLX 96 1.9TDi 66kW/chip/na podvozku VR6
Budeme spolu, dokud nás STK nerozdělí.

Offline Radous

• Hero Member
Já ti sice neporadím, ale aspon malé pozitivum. Kamoš má 4G63 a žralo mu olej podobně jako tobě. Prakticky to auto bylo furt na suchu, nekouřilo a krom víka ventilů olej nikde neunikal. Pak s tím jel do Chorvatska, za celou cestu nedolil ani kapku a od té doby nedolívá ani mililitr :D

Jsou věci mezi nebem a zemí :D :D :D
Radouš

Offline Pistique

Ten Longtec je ten 0W30? Stale rozmyslam nad tym, preco ma ludstvo tendenciu liat do motora stale olej s cim nizsou viskozitou (aspon o takejto hodine tusim, ze to prve cislo je to). Ked je raz pouzitelne aj 5W aj 10W, tak preco prave tu najdrahsiu alternativu pri motore s tolkymi km...
Ked som kupil svoj Galant ja, bol tam tiez 5W40 od Castrol. Motor mal 133.000 km, po par km som menil olej na 10W40 (odporuca sa hustejsi, ked sa zacinaju ozyvat hydra), no po studovani vhodnosti olejov som tu sr.cku vylial a odvtedy jazdim na Durablend 10W40. Vraj je to este aj na GDI odskusany olej, stoji par korun a zerie mi asi 1 L na 10.000 km, co mi problem nerobi. A lejem ho odvtedy do vsetkych motorov, ktore mi prechadzaju rukami a maju cez 100.000 km...
Tolko moja rada...daj hustejsi a lacnejsi a nebude ta to trapit... :D :D :D
Mitsubishi Galant 2.4 GDI 99

Offline Ghost Buster

jo je to 0W30.

Já si to nevymyslel, předchozí majitel dával auto do kýhosi servisu, tak je jasný, že mu tam nalili vždycky tu nejdražší sračku... :anz:

Njn, tak jdu shánět novej filtr a hurá na výměnu oleje. Snad to do pátku ještě vydrží, už začíná blikat kontrolka mazání při nízkejch otáčkách.  :worried:

Tak díky za rady !!!

Offline tomasssr

0W40 je moooc,  vyzkúšaj Valvoline 10W40 např. durablend,osobně doporučuji :D
GALANT 99 100 Kw                    GALANT 92 80 Kw

Offline Ghost Buster

Ok, díky za radu. ještě jsem objevil v jednom shopu originální olej:

Ten levnější 10W-40 je za 215,- / litr což není tak hrozný (5W-40 je za 335,- / litr). Otázka je, jestli to má ještě cenu.

Ten Valvoline 10W40 Durablend stojí od 160,- / litr, takže to není tak velkej rozdíl.

Co myslíte, má cenu koupit origoš?

Offline ada4

Před časem tu někdo dost zevrubně rozebíral kvality různých olejů. Závěr byl takovej, že dnešní oleje ti stejně co do kvality bohatě stačí. Galanty tuším chtěl SG, SH, dneska oleje splňujou SJ, SK.. podle mě je to vícešméně jedno. Já do svýho dávám Mobil 1 Formula S 10W-40, cca 200,- za litr a pohoda. Důlěžitější než dražší olej je podle mě výměna ve správným intervalu.
1995 Galant 2.0 V6-24

Offline Radous

• Hero Member
Před časem tu někdo dost zevrubně rozebíral kvality různých olejů. Závěr byl takovej, že dnešní oleje ti stejně co do kvality bohatě stačí. Galanty tuším chtěl SG, SH, dneska oleje splňujou SJ, SK.. podle mě je to vícešméně jedno. Já do svýho dávám Mobil 1 Formula S 10W-40, cca 200,- za litr a pohoda. Důlěžitější než dražší olej je podle mě výměna ve správným intervalu.

Přesně tak. Nejdůležitější je včasná výměna oleje a kvalitní olejový filtr. Ne vždy je dobré řídit se podle doporučení výrobce. Například renault u laguny prodloužil výměnu až na 30 000km. Odchází jim motory vlivem nedomazávání. Mají totiž malý olejový filtr který se zanese karbonem a tak dlouhý interval prostě nezvládá. Jako první odchází vačka. Tuším že jde o motor 2.2
Radouš

Offline blazen

• Hero Member
Přesně tak. Nejdůležitější je včasná výměna oleje a kvalitní olejový filtr. Ne vždy je dobré řídit se podle doporučení výrobce. Například renault u laguny prodloužil výměnu až na 30 000km. Odchází jim motory vlivem nedomazávání. Mají totiž malý olejový filtr který se zanese karbonem a tak dlouhý interval prostě nezvládá. Jako první odchází vačka. Tuším že jde o motor 2.2

pokud máš namysli 2,2D tak ty se sraly odjakživa

Offline Radous

• Hero Member
jj. Myslím že je to on. Jenže ten samý motor dávaly i všechny francouzký automobilky a ty byly bez problémů. Rozdíl byl jen ve velikosti filtru
Radouš

Offline blazen

• Hero Member
taky se vysral kamarádovi v laguně, dali sme tam 2,2TD a jezdí dodnes.. ty motory vycházejí ze sebe a ten TD drží

Offline Pepe

Ten Longtec je ten 0W30? Stale rozmyslam nad tym, preco ma ludstvo tendenciu liat do motora stale olej s cim nizsou viskozitou (aspon o takejto hodine tusim, ze to prve cislo je to). Ked je raz pouzitelne aj 5W aj 10W, tak preco prave tu najdrahsiu alternativu pri motore s tolkymi km...
Ked som kupil svoj Galant ja, bol tam tiez 5W40 od Castrol. Motor mal 133.000 km, po par km som menil olej na 10W40 (odporuca sa hustejsi, ked sa zacinaju ozyvat hydra), no po studovani vhodnosti olejov som tu sr.cku vylial a odvtedy jazdim na Durablend 10W40. Vraj je to este aj na GDI odskusany olej, stoji par korun a zerie mi asi 1 L na 10.000 km, co mi problem nerobi. A lejem ho odvtedy do vsetkych motorov, ktore mi prechadzaju rukami a maju cez 100.000 km...
Tolko moja rada...daj hustejsi a lacnejsi a nebude ta to trapit... :D :D :D

Prostuduj tento web a pak piš :http://www.oleje.cz/index.php?left=main&page=mot_visko
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline Pistique

Prostuduj tento web a pak piš :http://www.oleje.cz/index.php?left=main&page=mot_visko

Tak z tohto clanku sa potvrdzuje, ze pre nasu zemepisnu sirku je 10W40 ideal. Alebo mi snad chces povedat, ze je viac ako 1% dni v roku chladnejsie ako -25, kedy startujes studeny motor?  :mellow:
Tie oleje s nizsim viskoznym cislom maju opodstatnenie severnejsie a vo vyssich polohach...
Mitsubishi Galant 2.4 GDI 99

Offline Pepe

Pro naše podmínky jsou ideální oleje  :  OW40 , 5W40 ,10W40 ,    přičemž první dva jsou plně syntetické oleje , které Galantům vyhovují nejvíc . Máte-li jiný názor ?---sem s ním .
 Oleje 0-5W30 doporučuje Ford a jak je vidět v tabulce, pro letní sezonu nestačí .
 :undecided:    :laugh:    ^_^   
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline blazen

• Hero Member
já jezdím na plnou syntetiku tuším 10w40 a je to naprosto v klidu a hydra mi neklepou ani když nastartuju v -20  :D

Offline tombik

blazne, nechci ti do toho mluvit ale 10W-40 je polosyntetika. Plna syntetika by bylo 5W-40

Offline blazen

• Hero Member

Offline tombik

Jednoduse, v zivote jsem 10W-40 plnou syntetiku nevidel. Ale pokud o nejake vis tak si rad necham doporucit :)