GalantWeb

Spotřeba oleje

Offline Pistique

Ja som to tiez predtym netusil, no aj 10W oleje mozu byt plne synteticke...
V ramci velmi rychleho hladania napr.:
Valvoline DuraBlend Diesel 10W-40
Castrol - EDGE Sport 10W60
Mitsubishi Galant 2.4 GDI 99

Offline tombik

Omlouvám se tedy, skutečně jsem se pohrabal googlem a našel i 10W-40 syntetický http://oleje-levne.com/?sekce=katalog&id=157&baleni=baleni5l

Offline blazen

• Hero Member
chlapci to označení,či viskozitní hodnoty nemá s kvalitou oleje absolutně nic společného, ani s tím,zda je to plná syntetika,polo,či minerál.. Přečtěte si něco o olejích.

Offline Pepe

chlapci to označení,či viskozitní hodnoty nemá s kvalitou oleje absolutně nic společného, ani s tím,zda je to plná syntetika,polo,či minerál.. Přečtěte si něco o olejích.
Kak skazal Lenin :učitsa,učitsa,učitsa-!!!!!!!! -_- Nado skazať---- nejsi jedinej kdo o olejích ví málo .
 :D
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline blazen

• Hero Member
ne, to bylo jen doporučení, než se opět rozpoutá nějaká hádka  :D

Offline Ghost Buster

no čeče mě v krámě řekli, že jestli chci 10W40 tak je to vždy polosyntetika. Takže syntetickej 10W40 se asi moc nevidí hádám.

Já jsem tam nalil 10W40 před týdnem a nemůžu si to vynachválit, ten motor je jak vyměněnej, na tom řídkým oleji to cvakalo jak někde na tkalcovně  -_- a každopádně i teď líp táhne. No možná ten starej tam byl jenom už moc dlouho  :D

Offline blazen

• Hero Member
tak do takového krámu už nikdy nechod,protože to je nesmysl. Ten prodavač očividně o těch olejích ví,jen to,že to jsou oleje  :D

Offline Ghost Buster

No ještě aby mi příště prodali olej Lukana - slunečnicový  -_- třeba by to frčelo dobře  :D

Offline Pistique

Dobre frcat bude jedine, ked ho nalejes do nadrze motora TD... A bude trosicku aj lepsie tahat :D
Mitsubishi Galant 2.4 GDI 99

Offline Radous

• Hero Member
  • Nejlepší tuning je, když máš vše v pořádku :-)
pravdu máte všichni. Všeobecně je považován 5W za sintetiku a 10W za polo. Je to už dlouhá léta zaběhlé označení. Nicméně v převážné většině se prodává čistě minerální olej pod označením "sintetický" a výrobcům to prochází díky tomu že se v dnešní době viskozitou a mazacími schopnostmi minerály vyrovnají sintetice
Radouš

Offline blazen

• Hero Member
to označení nemá s tím co to je za olej nic společného ! to 5w atd vyjadřuje úplně něco jiného. Ale ano,všecky oleje se dělají z jedné a té samé ruské ropy a nekvalitní olej dnes už neexistuje..jen lepší a ještě lepší olej.

Offline Radous

• Hero Member
  • Nejlepší tuning je, když máš vše v pořádku :-)
no jako nemá s tím nic společného ale celý svět to tak bere a toto staré označení se stále používá i když to neodpovídá tomu co je v pixle nalito. Však jsem to tak psal ne?
Radouš

Offline mitsubishi v6

• Jr. Member
  • **
Zdravim mam druheho galanta prvni byl 2l rv 1991 tet mam 2.5 rv 1998 ani jeden mi nežral olej.Davam tam ligue moly 10w-40 vymnenu delam každich 10000km.