GalantWeb

osvětlení budíků

Offline kenry

• VIP Group
Draku pamatuješ co sme tam dávali.. něco podobnýho co je o pár řádků níž..?
Nebo to bylo něco jinýho ....? (pozitron...?)
Hele na fotce máš žárovku a jakej rozdíl by byl ve svítivosti žárovka/dioda.... ...
jen dotaz....bastlit to určitě nebudu... :-)
škoda octavia 2010 njn :-) viz FB
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....
parkovaní ale plato na odvoz nemám ...
přístup nonstop hlídaný...(Letňany - avia)

Offline Drak

dvali jsme plasmovou folii,
pozitron je CFL trubice.
ve svitivosti ani rozdil není, spíš v barvě. Můžeš si udělat třeba ružový podsvicení :)
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline kenry

• VIP Group
dvali jsme plasmovou folii,
pozitron je CFL trubice.
ve svitivosti ani rozdil není, spíš v barvě. Můžeš si udělat třeba ružový podsvicení :)

No asi bych pak později měnil barvu.... jinejma diodama.... :-)
škoda octavia 2010 njn :-) viz FB
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....
parkovaní ale plato na odvoz nemám ...
přístup nonstop hlídaný...(Letňany - avia)

Offline Werewolf66

Takova otazka, Legnum ma jaky zapalovani? ten uz nema rozdelovac ne?. Oc mi jde, ze bych si koupil budiky z leguana, z UK vyjdou za par korun a trosku si s ti pohral.
Dělali jsme tak mnoho, s tak málem, po tak dlouho, že nyní jsme schopni udělat ihnet cokoliv, bez ničeho!

Offline Drak

legnum ma cívky, takže je to stejný jako u 2.0 nebo 2.4 a tsčí si tam pohrát s pár součastkama. Myslím dodat diodu :)
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Werewolf66

Pridat v kam? Do otackomeru?
Dělali jsme tak mnoho, s tak málem, po tak dlouho, že nyní jsme schopni udělat ihnet cokoliv, bez ničeho!

Offline Drak

jj a podle motoru se tam mění i hodnoty odporů pro děličku impulzu.
Legnum VR-4 TypeS

Offline Werewolf66

Jasny, tak az se budu nudit tak si je sezenu a budu bastlit :)

Offline Drak

tady jsou zapojení. Ty, co mají rozdělovač, nemají diodu u vstupu. Zapalovací cívky mají na otačkoměru diodu a 10k odpor na +  Hodnoty R a C mám taky, tak až budeš bastlit si řekni :)
« Poslední změna: 19.02.2015 - 10:22:47 od Drak »
Legnum VR-4 TypeS

Offline Werewolf66

potrebuji hodnoty :)

Offline Drak

no protože je víc provedení tak bych potřeboval vědět jaky tacho máš ted (s diodou nebo bez) a pak z čeho je tam dáváš a jaký je provedení (dioda ano/ne). Přidám ti pár obrázku.
Legnum VR-4 TypeS

Offline Werewolf66

Mám dotaz,jdou optrony rozsvítit na stole? Nesvitej mi v autě i když sem predratoval osvětlení prez stmivac (zlutocerny do budiku, bílo černý n +) tak nevím jestli je blba trubka či co

Offline Drak

jdou rozsvítit na stole, ale musíš mít + na dvou pinech najednou. Kdyby byla blba výbojka, tak by aspon svitily rafičky červeně. Schme zapojení sem dám večer. Pak je ještě potřeba dat pozor na kontrolku dobíjení a mazání. V nějakých ročnících se musí přerušit + ke kontrolce a napojit kontrolku jinak. Záleží z čeho na co to přehazuješ.
« Poslední změna: 10.06.2016 - 16:29:21 od Drak »
Legnum VR-4 TypeS

Offline Werewolf66

Je to z nějakého 2,5litra, nevím jaký rok to vo dag. A transplantuju je do 2.0 98. Ručičky se nerozsvitej, ale počítadlo ukazuje a kontrolky dobíjení a mazání taky fungujou

Offline Werewolf66

Beru zpět, kontrolka mazání nefunguje

Offline Drak

a vzal sis i mezikabel od stmívání a zapojil ho na volný konektor pod palubkou (asi 4pinovej)? Ten právě dáva + po otočení klíčku do budíků. Jestli je to z 2.5, tak to je lepsí. Nejhorší je verze z GDI, kde se musí přerušit cesty na folii.
Legnum VR-4 TypeS

Offline Werewolf66

Počkej, on je tam ještě jeden kabel? Odkud a kam vede? Mám jen ten kablik co ma dva piny a jde do stmivace

Offline Drak

tak u HC tacho je takový Y kabel, konektor do stmívače, konektor směr budík a konektor směr spínačka. Večer to nafotím.
Legnum VR-4 TypeS

Offline Sir Dag

je to z poface 2,5 (rok výroby/registrace 2001. Budíky v autě fungovali jak měli. Je k tomu stmívač i kabeláž.

Zda se dá přehodit kabeláž pod palubkou z 2,5 po face na 2.0 před face nevím. Každopádně kabeláž se liší v tom, že má na stmívač dva konektory. Je potřeba nové dva vodiče správně zapojit pokud se bastlí na starou kabeláž... Bohužel jak, už nemám páru. Ale drak mi to psal do vlákna..
Byl jsi můj první a v mém srdci zůstaneš navždy. 2.0 100kw 1997 MetalicBlue

Offline Werewolf66

vse nakonec dopadlo dobre, budiky jsou v aute, funguji. Problem byl v tom ze moje auto ma jinak zapojeny draty za budikama, nekde na foru je tabulka jake jsou rozdily. Hlavne je jinak zapojena kontrolka na hladinu oleje a druhe napajeni pro budiky....