Zdravím, chci se trochu poradit. Rozhodl jsem se konečně pustit do toho lakování, vlatně mě brzdilo jen vybavení a peníze. Chtěl bych si koupit nějakej kompresor maličkej, uplně ten nejlevnější, asi to nebude na lakování to pravé ořechové ale pro začátek snad dobry. Mam v planu pak přidělat k vojenskymu dvouvalci co mam doma vzdušník, ale ted se mi s tím nechce hrát a chci taky něco přenosnyho. Koukal jsem po značkách co tak je na trhu a zamlouvá se mi celkem einhell a sheppach? Oba maj tuším sací výkon 220l/min, žádná hitparáda, asi to vychází, na 20s lakování a 40s čekání na dofouknutí a zase jít zbytečně do 50L když vykon motoru je stejnej. Pak jsem ješte narazil na parkside z lidlu, prej to vyrabí einhell a ten už má 270l/m, ale zas nevím, co je to za kvalitku. Mohli by ste mi poradit? Chápu, že to nebude nic extra, ale at ho aspon po záruce nevezu na smeták, je to stejně jen pro osobní použití, nebudu s tím lakovat každej den.
A pak bych chtěl ještě poradit jakou pistol. Říkal jsem si, že pro začátek by stačila od Maggu HVLP, píšou že je profi. Má v základu trysku 1,4 s možným rozšířením i na 1,7 a 2,0. Spotřeba je 150-250 při tlaku 2-3 bary. Vzal bych 1,4 na barvu a lak a 1,7 na plnič. Kdyby ste věděli o nějaké lepší volbě, tak si rád necham poradit. Už tejden do toho vejram a furt nevím co vybrat.