no teda je tady dost matrose pro budouci lakyrniky moc diky za info johny a spol taky mam par otazek .. ted nejak opravuju micika a zajimal me ten oddelovac ... vetsinou jsem brousil zaschle lepidlo po nalepkach z prciny ... glsi a tak srance... kazdopadne lepidlo zaschlo tak ze z toho byla proste umela hmota na laku tak jsem to prebrousil a... sem tam tam je metaliza ... muzu to prelakovat metalizou? nepotrebuji na to ten oddelovac? je to origo od novoty. A jinak dale jsem mel sem tam oderky od kaminku ... odmastil jsem to zakitoval a zase odmastil a nanesl metalizu a pak lak (nez jsem si to tady precetl cele tak jsem nevedel ze musim cekat 15 minut:D) takze lak okamzite zhruba po minute ... "hezky za mokra" ... no a udelalo mi to celkem zajimave mapy... prvni kolecko matne, pak okolo toho matneho leskle a pak zase matne ... poradi mi prosim nekdo kde jsem udelal chybu? :/ predem dik borci
Zdravím,ten oddělovač v tomhle případě nepotřebuješ,každopádně bych osobně odstraňoval samolepku nahřátím nejlépe fénem a pak očistit zbytky lepidla tech. benzinem.Pokud ani to nepomáhá k odstranění,pak je tu taková věcička do vrtačky,která nepoškodí lak
http://www.komplex3m.cz/eshop/pomucky/priprava-povrchu/odstranovac-folii-a-lepidla-pryzovy-prumer-90-mm-zavit-m8/detail_765.htmlDáš to do vrtačky a obrušuješ tím zbytky lepidla a folií.Ta guma se docela rychle opotřebovává,ale práci odvede prfektní a ta cena není zas tak hrozná.
Bez oddělovače: Určitě plnič,ten přebrousit pod vodou,nejdřív zrnitost 600 a na konec 2000.
Potom metalízu a nakonec lak.
Ta oprava těch oděrků:Vše vpořádku až do nanášení laku.Nejdřív metalízu,čekat až bude suchá,pak teprve nanášet lak.Pokud to naneseš hned,tak ti ta metalíza ten lesk vychlastá
a stane se ti to,co se ti stalo.Ten lesk tam byl zdřejmě proto,že jsi nastříkal lak na původní starou barvu,která nechlastá.
Ulakování je potřeba opravdu veliká trpělivost,pak jsou vidět výsledky
každopádně na takové opravy co tu popisuješ,je potřeba umět dělat rozstřiky barvou a to je jedna z největších pakáren na lakování.
Pokud chceš ty kolečka opravit:Tak to musíš přebrousit opatrně cca 2000 pod vodou,tak abys nepoškodil metalízu.Nechat pěkně vyschnout,odmastit zase nechat vyschnout a nenést jen lak.
Mám celkem dost práce,ale občas mrknu na mejla a když je tam dotaz,tak rád odpovím.Klidně se se tady ptej,pokud to budu vědět,rád ti poradím