GalantWeb

Lakování

Offline Duni

no :) teda je tady dost matrose pro budouci lakyrniky :) moc diky za info johny a spol :) taky mam par otazek .. ted nejak opravuju micika a zajimal me ten oddelovac ... vetsinou jsem brousil zaschle lepidlo po nalepkach z prciny ... glsi a tak srance... kazdopadne lepidlo zaschlo tak ze z toho byla proste umela hmota na laku tak jsem to prebrousil a... sem tam tam je metaliza ... muzu to prelakovat metalizou? nepotrebuji na to ten oddelovac? je to origo od novoty. A jinak dale jsem mel sem tam oderky od kaminku ... odmastil jsem to zakitoval a zase odmastil a nanesl metalizu a pak lak (nez jsem si to tady precetl cele tak jsem nevedel ze musim cekat 15 minut:D) takze lak okamzite zhruba po minute ... "hezky za mokra" :D ... no a udelalo mi to celkem zajimave mapy... prvni kolecko matne, pak okolo toho matneho leskle a pak zase matne ... poradi mi prosim nekdo kde jsem udelal chybu? :/ predem dik borci :)

Offline johny11

no :) teda je tady dost matrose pro budouci lakyrniky :) moc diky za info johny a spol :) taky mam par otazek .. ted nejak opravuju micika a zajimal me ten oddelovac ... vetsinou jsem brousil zaschle lepidlo po nalepkach z prciny ... glsi a tak srance... kazdopadne lepidlo zaschlo tak ze z toho byla proste umela hmota na laku tak jsem to prebrousil a... sem tam tam je metaliza ... muzu to prelakovat metalizou? nepotrebuji na to ten oddelovac? je to origo od novoty. A jinak dale jsem mel sem tam oderky od kaminku ... odmastil jsem to zakitoval a zase odmastil a nanesl metalizu a pak lak (nez jsem si to tady precetl cele tak jsem nevedel ze musim cekat 15 minut:D) takze lak okamzite zhruba po minute ... "hezky za mokra" :D ... no a udelalo mi to celkem zajimave mapy... prvni kolecko matne, pak okolo toho matneho leskle a pak zase matne ... poradi mi prosim nekdo kde jsem udelal chybu? :/ predem dik borci :)

Zdravím,ten oddělovač v tomhle případě nepotřebuješ,každopádně bych osobně odstraňoval samolepku nahřátím nejlépe fénem a pak očistit zbytky lepidla tech. benzinem.Pokud ani to nepomáhá k odstranění,pak je tu taková věcička do vrtačky,která nepoškodí lak    http://www.komplex3m.cz/eshop/pomucky/priprava-povrchu/odstranovac-folii-a-lepidla-pryzovy-prumer-90-mm-zavit-m8/detail_765.html
Dáš to do vrtačky a obrušuješ tím zbytky lepidla a folií.Ta guma se docela rychle opotřebovává,ale práci odvede prfektní a ta cena není zas tak hrozná.
Bez oddělovače: Určitě plnič,ten přebrousit pod vodou,nejdřív zrnitost 600 a na konec 2000.
Potom metalízu a nakonec lak.
Ta oprava těch oděrků:Vše vpořádku až do nanášení laku.Nejdřív metalízu,čekat až bude suchá,pak teprve nanášet lak.Pokud to naneseš hned,tak ti ta metalíza ten lesk vychlastá  ^_^ a stane se ti to,co se ti stalo.Ten lesk tam byl zdřejmě proto,že jsi nastříkal lak na původní starou barvu,která nechlastá.
Ulakování je potřeba opravdu veliká trpělivost,pak jsou vidět výsledky  :-D každopádně na takové opravy co tu popisuješ,je potřeba umět dělat rozstřiky barvou a to je jedna z největších pakáren na lakování.
Pokud chceš ty kolečka opravit:Tak to musíš přebrousit opatrně cca 2000 pod vodou,tak abys nepoškodil metalízu.Nechat pěkně vyschnout,odmastit zase nechat vyschnout a nenést jen lak.
Mám celkem dost práce,ale občas mrknu na mejla a když je tam dotaz,tak rád odpovím.Klidně se se tady ptej,pokud to budu vědět,rád ti poradím  :D

Offline Duni

hou :) dik za vycerpavajici info a tipy :) s tema posranyma koleckama si jeste vyhraju no :D kdyz se neco nepovede nebo se stane zase nejaka vec, ktera je pro me mezi nebem a zemi tak se ozvu :D :)))

Offline johny11

Abych nezapoměl,nikdy nelakuj na přímém slunci,nebo na zahřátý plech auta,vždycky raději někde v garáži,nebo navečer,když už není takový peklo,jako je venku teť  -_-

Offline Duni

vcera jsem dobrousil a je to dokonale a prave jsem se rozmyslel jestli to striknout na vecer a nebo pockat na dnesek na garaz :D :) malem jsem se neudrzel ... jj to slunce bych neriskoval, jenom kdyz jsem to valil 2000 pod vodou tak se ta voda z kapoty odparovala :D :) s barvou by to bylo asi nic moc :)

Offline johny11

Trpělivost přináší ovoce  :D
Lak bys  měl bez lesku,ředidlo se odpaří strašně rychle a lak se nerozleje a pak valíš oči  :o  :-D

Offline johny11

Lakování profesionálů ;) Jen škoda,že kvalita toho videa nic moc.....
<a href="" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win"></a>
« Poslední změna: 21.12.2010 - 22:23:58 od johny11 »

Offline Radous

• Hero Member
  • Nejlepší tuning je, když máš vše v pořádku :-)

Offline johny11

Jo jo,je to parada,cas 0:43 - 0:46 je vidět profi klempířina s plamenem v ruce.Ohřátí poškoz. místa a zchlazení = vyrovnání bez kladiva.Tohle by mě opravdu bavilo dělat soukromě,jen mít prašule do začátku  -_-
Je tam vidět,kolik je práce na lakování a to tam není všechno  -_-

Offline Howler

čaute, když se tak o tom bavíte, tak přikládám foto mého galoše po laku, který jsem dělal v utery. I v garaži se dá krásně a hlavně bez prachu nalakovat, tak třeba vás to bude inspirovat -_-

Offline Rob

• Hero Member

Offline Howler

to si piš -_- zhruba dva týdny po večerech jsem to vyvařoval kitoval a brousil. Navíc předchozí majitel dával na základovku lak, takže se to všude loupalo, hodiny strávene se šroubovákem

Offline johny11

to si piš -_- zhruba dva týdny po večerech jsem to vyvařoval kitoval a brousil. Navíc předchozí majitel dával na základovku lak, takže se to všude loupalo, hodiny strávene se šroubovákem
Vím moc dobře o čem mluvíš  :D znám tu práci a je to opravdu piplačka,ale uznej sám když je to přelakovaný tak ten pohled na tu práci  stojí za to  :D Vgaráži se dá taky dobře dělat i bez prachu,všechno záleží jen na tom jakej si lakýra a jak si umíš poradit a ve tvém případě je to na Jedničku ;)Moc pěkná práce  :-D

Offline Howler

je to krása na to pohledět, ale jsem zvědavej kolik se toho podře při nandávání motoru :'(
na jaře mě čeká přední půlka auta, to zas budo nervy

Offline johny11

je to krása na to pohledět, ale jsem zvědavej kolik se toho podře při nandávání motoru :'(
na jaře mě čeká přední půlka auta, to zas budo nervy
Sežeň molitan tak 1 cm silný a olep sním co se dá ;)
Přední polovinu jsem taky lakoval nedávno díky bouračce,možná jsi četl....Vždycky,kyž vezmu pistoli do ruky tak mám srdce až v krku,než začnu nanášet druhou vrstvu laku,nemyslím na nic jinýho,než na to co dělám,nikdo za mnou nesmí a nikdo nesmí ani koukat  -_-  a to už bylo několik kousků,které jsem lakoval  :-D

Offline Rob

• Hero Member
Chtěl bych si koupit tuhle leštičku, poradíte, co za pastu, aby se mi auto v metalíze fakt lesklo?

Offline johny11

Čau,pěkná věcička,má regulaci otáček jak jsem se díval,což je velice dobře  -_-
Pokud chceš být spokojený se svou prací pak si kup tohle je to kavalita na trhu,žádná jebka,kterou koupíš někde v obchodáku a píšou na ní vysoký lesk a pak jen  :o  :o

http://www.komplex3m.cz/eshop/chemie-barvy/brusne-a-lestici-pasty/lestici-vosk-80345-polish-rosa-3m-1-litr/detail_3834.html

Mají tam i jiný vychytávky na zvětralý lak,pomeranč po lakování atd,je to drahý,ale kvalitní ;)

Offline Jindřišák

Zdravím, potřeboval bych tu poradit s menšíma opravama. Koupil jsem si starší chrochtačku od VW a mám místama na laku puchýřky, tak bych chtěl poradit s lakováním, jak to nějak slušně zalakovat, aby to nebylo moc poznat. Blbý je, že mam na autě dva odstíny. Předek auta má zdravý díly a je po laku a zadek je ve starším laku, kterej už stratil lesk. Barvu koupím asi ve spreji, páč pistoli na lakování nemam, kamoš by mi pučil kompresor i s pistolí, ale ta pistole je asi jen nějakej aušuš z kelly. Měl by někdo nějaký rady?:) Doufám, že mi někdo poradí, i když už to není na micku. :'(
Mitsubishi Galant 1994 1.8 GLSi 85kW - Prodáno :'(
Volkswagen Vento GLX 96 1.9TDi 66kW/chip/na podvozku VR6
Budeme spolu, dokud nás STK nerozdělí.

Offline johny11

Ahoj,zalezi na tom,kde se ty puchyrky nachazi,v jakych mistech,taky na barve,co je to zac,jestli je to metaliza,nebo klasika.Pistole i kdyz je jebka,da se nastavit tak,aby celkem rozume strikala,daleko lepsi nez sprej ;)
Jestli muzes,hod foto,me je jedno ze je to VW.
Kazdopadne ti rad poradim  -_-

Offline Jindřišák

Foto bohužel nemám (jsem ted mimo až do čtvrtka), ale je to klasika VW, puchýřky kolem klik, nebo spojů, svárů, lemů, plocha tak max 3x3cm ale na více místech, chtěl jsem to pořádně vybrousit a vytmelit, do hladka zbrousit a pak to nejak stříknout, nevím jestli použít i plnič, nebo jen barvu, jinak je to metla, ale ten novej lak má takovou vyšší lesklost než ten starej co je na zbytku auta. Už sem si na micině pár věcí opravoval a když sem oblepil a střík, tak byla znatelná ta hranice, tam sem to schoval že jsem to stříkal až po nějakej spoj, ale třeba kolem klik by to bylo vidět jak svina. Mam jen foto auta, tak pošlu aspon to, i když z toho moc vidět nebude. Jsou tam označený mistečka, kde to začlo, na kufru je to rozlezly celkem fest, ale ten jsem koupil novej, protože už to hnilo i v pantech, akorát je v jiný barve, takže ho budu muset přeláknout celej. A možná vemu i tu masku, protože už mam jinou origo místo ten carbonové, ale je ve světlé modré, ale to si ještě rozmyslím, protože to s tím vypadá celkem dobře  -_-
Mitsubishi Galant 1994 1.8 GLSi 85kW - Prodáno :'(
Volkswagen Vento GLX 96 1.9TDi 66kW/chip/na podvozku VR6
Budeme spolu, dokud nás STK nerozdělí.