GalantWeb

Lakování

Offline Jindřišák

Vím jen, že jsou tuším rutilový, 2mm, na obalu je myslím napsany že jsou vhodny pro plech.
Mitsubishi Galant 1994 1.8 GLSi 85kW - Prodáno :'(
Volkswagen Vento GLX 96 1.9TDi 66kW/chip/na podvozku VR6
Budeme spolu, dokud nás STK nerozdělí.

Offline johny11

Tak to je radost. Můžu to dobodovat trafem? K COčku mam omezenější přístup. A tu druhou stranu rovněž, nebo té můžu věřit? Jinak ten lem jsem dělal v garáži, moc sem teda neuklizel, teplota tak 20, barvu jsem nechal zavadnout tak 20-30 minut a pak jsem to vzal lakem 2-3 vrstvy po 10 minutach.
Muzes to dobodovat trafem,to neni problem,hlavne pak prohlidnout svary,aby to nebyla jen struska a dobre to drzelo a taky je to slaby plech,bacha na diry,ale da se to s dobre nastavenou svareckou,taky uz jsem to delal.Pokud ti nekdo zmrvil jednu stranu,te druhe bych neveril,zas tolik prace to neni a jistota je jistota ;)Lakovani postup je dobre,tak mozna ten prach ti tam nalital,ale da se to prelestit ke spokojenosti :)

Offline Pepe

Vím jen, že jsou tuším rutilový, 2mm, na obalu je myslím napsany že jsou vhodny pro plech.
Tak jo , schváleno .  :-D
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline Jindřišák

Tak hlavně mě sere, že jsem se s tím tmelil asi 3 dny. Odhalím to jen na tom lemu z boku. Dál jak je to schovany pod dveřma do toho už rypat nebudu, tam to tmelení byl větší horor a nic nepopraskalo.

Offline johny11

Tu pistoli jsi myslel tuhle?  http://centrum-naradi.cz/katalog/magnum-f600-hvlp-zi-lakyrnicka-strikaci-pistole__4EA465170/

A kompresor?  http://www.eva.cz/zbozi/67459/kompresor-scheppach-hc-54/

Pistole celkem slusna,klidne bych do ni sel,ale nahradni dily aby byly,nejen trysky,ale i tesneni atd...Kompresor pokud ten v Lidlu ma vetsi vytlak a zasobnik ma 50 litru,pak bych ho vzal.Tou pistoli strikas pri 2,5 baru to neni tak veliky odber,dulezity je mit zasobu vzduchu aby kompresor casto nespinal.Pri takove zasobe jako je 50l nebudes muset cekat,kompresor pobezi a v pohode ti stihne dotlacit vzduch,nez ho odeberes.Uz jsem strikal i s malickym einhellem,mel 24 litru natlacil na 8 bar a zvladnul to,je pravda,ze na konci bych si o nej mohl zapalit cigaro,ale strikal jsem s nim dva blatniky,kapotu a paty dvere.

Offline Rob

• Hero Member
Hlavně dej bacha ať ti to z 2. strany nechytne, jako kdysi mě.

Offline Jindřišák

pistoli jsem myslel tuhle: http://www.rupp.cz/9-vzduchove-naradi/432-pistole-strikaci-vzduchove/462-pistole-strikaci-vzduchova-magg-profi-hvlp-horni-nadobka-objem-ml.html ale v podstate střilim od boku, nevim vubec co vybrat, ale pro začátek nechci nic moc drahyho

A kompresor sem původně myslel HC 24, tj myslim ten samej, jen ma pravě 24L zásobník. Chtěl jsem to stejně dělat na etapy, blatnik + kufr, pak jedna strana prah + lem a pak druha, nemam ani tak moc místa v garázi a hejbat s čerstvě nalakovanym autem se mi nechce, ale je mi jasny, že ta 50 je lepší. Ten parkside pravě má napsanej sací 280 a vytlak 133 při 7 barech (pokud to na tom letaku vidim dobře), takže je podle mě horší.

Jinak napadlo mě, dodělat tomu kompresoru nějaky to chlazení. Ale jinak si stejně do roka chci udělat ten dvouvalec a tam už to bude bez problémů.

Offline johny11

Tak tu pistoli znam,sla s cenou hodne dolu puvodne byvala kolem 1500,-klidne do ni jdi.
Rikas,ze budes stavet kompresor,mas k nemu nadobu?Pokud ano,tak ji pripoj k tomu co si koupis,budes mit vetsi zasobu vzduchu.Chlazeni...Musel bys na valec hnat vzduch z nejakyho ventilatoru,ale kdyz budes strikat na etapy,pak bych to nejak neresil,hlidal bych teplotu a hlavne olej.Pred kazdym lakovanim odkalit nadrz.Taky je dobry dat na vystup z kompresoru odlucovac,filtr
« Poslední změna: 08.10.2013 - 22:52:03 od johny11 »

Offline Jindřišák

Mam právě jen bez nádoby, tlakovýho spínače a regulatoru, plánuju postupně dokoupit (možná budu mít nějaky tlakový nádoby z JZDackejch strojů). Napadlo mě pichnout hadici do druhyho vyvodu (toho neregulovanyho), ale aby to nepřetočilo manometr nebo neudělalo jinej bordel. Odlučovač mam v planu koupit nějakej levnej, asi za 200, aby tam aspon něco bylo.

Jinak tu pistoli měl kamarád, ale právě neměl větší trysku a snažil se tou 1,4 procpat plnič a pěkně to prskalo. Dal za ni tenkrát tady v železářství 3k. Kdyby bylo na trhu něco lepšího za podobnou cenu, tak si klidně nechám poradit.

Ještě váhám ted nad tim kompresorem, jesi nemám těch 800 přihodit a koupit radši tu 50L.

Offline Trewor

800 za větší vzdušník je rozumný dát. Pak tim můžeš krmit i věci jako rázovka
Top Gear (Jon Bentley) o 8G Galantu: It´s a nice car for a nice people.
1999 8G Galant kombi V6 AT LPG, 7G E88A AWD AWS shnilotina na díly, 6g Galant 4x4 kastle, 1994 Colt CA 1,3 a Fiat Ducato 2,8TD 4x4

Offline Jindřišák

Kamoš krmí rázovku 24L už nějakej ten rok a v pohodě. Není to teda na praci nonstop, ale stačí. Má už teda ten kompresor přidřenej, ale dělá s ním skoro denně a taky ho pouštěl v mrazech, kdy vydával všelijaky zvuky. A olej taky neměnil, má ho tak 5 let. Ale ještě zauvažuju, 800 nejsou tak strašný love a s mým používáním by třeba 10 let vydržel. Jen je škoda, že k tomu většímu vzdušníku nedávaj i vykonnější verzi kompresoru. Nechci ty prachy dávat jen proto, že stejně budu pak dávat dohromady nějakej ten kompresor a za 800 už můžu mít v rozumnym stavu vzdušník o 100L. Vlastně ten kompresor kupuju jen na to lakování s tím, že pak už bude jen foukat gumy na druhý adrese.

Offline johny11

Mam právě jen bez nádoby, tlakovýho spínače a regulatoru, plánuju postupně dokoupit (možná budu mít nějaky tlakový nádoby z JZDackejch strojů). Napadlo mě pichnout hadici do druhyho vyvodu (toho neregulovanyho), ale aby to nepřetočilo manometr nebo neudělalo jinej bordel. Odlučovač mam v planu koupit nějakej levnej, asi za 200, aby tam aspon něco bylo.
Tech 800 bych ja osobne investoval a myslim ze bys byl spokojeny,ale to uz zalezi na tobe a na financich  -_-Ten druhy vyvod,jak popisujes,ti nepomuze protoze vykon kompresoru je stale stejny,musel by to byt oddeleny dvouvalec,jeden do nadoby a druhy naprazdno ;) Jinak jsi psal,ze mas jeden solo kompresor,muzes ho pripojit k nadobe,pokud bys potreboval,ale ja myslim,ze ti to bude v pohode stacit.Ja jsem si stavel,uz je to hodne davno kompresor sam,kompresor z Liazky dvouvalec,dve tlakovy nadoby,kazda ma 30 litru,jsou z nejakyho valniku ci co a k tomu jsem pripojil jeste 60 Litrovou nadobu na koleckach,puvodne prenosny praskovy hasici pristroj,tlacim do toho vseho 8 bar.Tlakovy spinac mi zapina pri 5 a vypina pri 8 barech,vzduchu opravdu hodne.uz ho mam 15 let a jede porad dobre,nemenil bych za novy  -_-
Jinak tu pistoli měl kamarád, ale právě neměl větší trysku a snažil se tou 1,4 procpat plnič a pěkně to prskalo. Dal za ni tenkrát tady v železářství 3k. Kdyby bylo na trhu něco lepšího za podobnou cenu, tak si klidně nechám poradit.

Ještě váhám ted nad tim kompresorem, jesi nemám těch 800 přihodit a koupit radši tu 50L.

Offline johny11

Tech 800 bych ja osobne investoval a myslim ze bys byl spokojeny,ale to uz zalezi na tobe a na financich  -_-Ten druhy vyvod,jak popisujes,ti nepomuze protoze vykon kompresoru je stale stejny,musel by to byt oddeleny dvouvalec,jeden do nadoby a druhy naprazdno ;) Jinak jsi psal,ze mas jeden solo kompresor,muzes ho pripojit k nadobe,pokud bys potreboval,ale ja myslim,ze ti to bude v pohode stacit.Ja jsem si stavel,uz je to hodne davno kompresor sam,kompresor z Liazky dvouvalec,dve tlakovy nadoby,kazda ma 30 litru,jsou z nejakyho valniku ci co a k tomu jsem pripojil jeste 60 Litrovou nadobu na koleckach,puvodne prenosny praskovy hasici pristroj,tlacim do toho vseho 8 bar.Tlakovy spinac mi zapina pri 5 a vypina pri 8 barech,vzduchu opravdu hodne.uz ho mam 15 let a jede porad dobre,nemenil bych za novy  -_-

Offline Jindřišák

Jo, furt mě to hlodá ten kompresor. Asi se do večera rozmyslím a podle toho objednám. Jinak já mam kompresory dva. Jeden je ze zetoru, ma i odfukovač kterej je regulovatelnej, ale to je na nic, když to připojím k nádobě, bude motor furt běžet a navíc je tam nedořešený mazání, takže ho spíš někomu věnuju.

No a ted jsem dostal nějakej vojenskej, je to nějakej dvouvalec v kleci. Ležel v dílně v JZD a prej ho nikdo nepoužíval. Ted to JZD částečně rušej a tak mi ho věnovali. Ten kompresor běhá jak novej i když tolik let stál a má i pěknej vykon, proto sem se rozhod si postavit z něj. Kdybych ho neměl, tak bych zauvažoval i o nějakém dvouvalci a v dílně bych ho měl snad i do smrti. I když s tou dnešní čínou ](-:

Offline johny11

Jo, furt mě to hlodá ten kompresor. Asi se do večera rozmyslím a podle toho objednám. Jinak já mam kompresory dva. Jeden je ze zetoru, ma i odfukovač kterej je regulovatelnej, ale to je na nic, když to připojím k nádobě, bude motor furt běžet a navíc je tam nedořešený mazání, takže ho spíš někomu věnuju.

No a ted jsem dostal nějakej vojenskej, je to nějakej dvouvalec v kleci. Ležel v dílně v JZD a prej ho nikdo nepoužíval. Ted to JZD částečně rušej a tak mi ho věnovali. Ten kompresor běhá jak novej i když tolik let stál a má i pěknej vykon, proto sem se rozhod si postavit z něj. Kdybych ho neměl, tak bych zauvažoval i o nějakém dvouvalci a v dílně bych ho měl snad i do smrti. I když s tou dnešní čínou ](-:

Tak treba casem si neco poradnyho z toho vojenskyho postavis,obzvlast jestli je dobrej,pak bych si ho nechal i kdyby mel v dilne jen tak lezet ;)

Offline Jindřišák

Tak jsem objednal ten větší ještě se sadou nářadí zdarma, která tak nějak vyváží ten vzdušník a chtěl jsem si ji stejně koupit.

Jen taková kuriozitka. U kompresoru bylo napsané doprava zdarma. Mj. jsem toho chtěl využít a hodil do košíku i hadici, protože ty točený v sadě stojej stejně za prd. A ono ejhle, najednou bylo dopravné 1000. Napočítali mi tamdopravné jak za kompresor, tak za hadici. To sem si říkal že je vyhodnější si tu hadici objednat zvlášt, respektive ji vůbec nekupovat. Tak jsem jim tu pozlacenou hadici nechal. Objednám s pistolí jinde. Holt kdo chce víc utratit, bude potrestán :D ](-:

Offline johny11

Offline johny11

Bych se pos... Clovek utrati slusny prachy oni na tom vydelaj taky pekny prachy a stejne by uctovali...To je mozne jen v CR

Offline Jindřišák

Taky jsem si říkal, asi proto, že ten kompresor važí 32kg, to už pošta nebere a balikovky si asi taky dost berou. Ale i tak je to dost. Za soukromej balik 32kg si učtuje pplko asi 500.