GalantWeb

check engine (svítí, nesvítí, svítí)

Offline Pavelce

• Jr. Member
  • **
Dobrý večer vespolek, tak jsem si udělal po 6ti letech radost a opět jsem si koupil Galoše 1.8 benzín se vstřikováním rv. 1989 (dříve jsem měl 2.0 gti 16v rv. 1991)  Předpokládal jsem že budu muset něco investovat do servisu , ale nečekal jsem chybu motoru. Jde o to že když zapnu klíček tak se rozsvítí kontrolky , nastartuji a všechny poslušně zhasnou , asi tak po minutě (je jedno jestli za jízdy a nebo v klidu ) se rozsvítí chyba motoru a už nezhasne , až když vypnu motor a zase nastartuji atd.     :worried:  
Původní majitel před prodejem nechal vyměnit těsnění pod hlavou motoru, tak nevím zda to spolu nesouvisí, navíc se mi zdá že na 1.8 dost žere a výkon není co by měl, jo a  za studena motor nedrží otáčky a potom když se zahřeje tak jsou nestabilní (nahoru - dolu)  osobně mám podezření na lambda sondu , ale ta je prý před 5 000 km měněná tak nevím nevím   :(   .  
Chystám se vyzkoušet vyblikat chybu , ale ještě nemám tu správnou diodu a  aby to nebylo málo , tak jsem vyměnil olej v motoru a od té doby vůbec nesvítí kontrolka mazání   :o    tak teda nevím nevím , nemáte někdo nějaký nápad co stím ??
« Poslední změna: 21.02.2010 - 00:12:04 od Pavelce »

Offline Dragon-and-his-Mitsubishi

pokud nesvítí kontrolka mazání, je problém s čidlem - nejspíš je odpojené - kostří se právě přes "čídlo" - kuličku s pružinkou, která při dostatečném tlaku rozepne obvod.
Check engine kontrolka se žravym motorem je dost možná lambda sonda, ale osobně to vidím spíš na vyblikání chyby a následné řešení problému.
So yo have problem? That Don't Impress Me Much!!

Offline kenry

• VIP Group
a nebude to spíš blinkr......? svítí nesvítí svítí nesvítí svítí......to blinkry dělaj.....(sorry)
škoda octavia 2010 njn :-) viz FB
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....
parkovaní ale plato na odvoz nemám ...
přístup nonstop hlídaný...(Letňany - avia)

a nebude to spíš blinkr......? svítí nesvítí svítí nesvítí svítí......to blinkry dělaj.....(sorry)
ty si zase dlouho koukal do majáčku na kamionu vid.... :D

Offline kenry

• VIP Group
ty si zase dlouho koukal do majáčku na kamionu vid.... :D

Jel sem za blikajícím nadměrem asi 20km mám vyresetováno..... :D -_-
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....

Offline Pavelce

• Jr. Member
  • **
Jo jo  , chystam se podívat na tu chybu , ale ještě jsem to nikdy nezkoušel ( nebylo potřeba) tak studuji návod a snad se zadaří  :o   , ............ myslím že blinkr to není, jestli je to ta oranžová věc tak asi ne  :mellow:  
Jo a koupil jsem ho od "paramedica"  koukal jsem že ho tu má v garáži.
« Poslední změna: 21.02.2010 - 01:27:04 od Pavelce »

Offline kenry

• VIP Group
Jo jo  , chystam se podívat na tu chybu , ale ještě jsem to nikdy nezkoušel ( nebylo potřeba) tak studuji návod a snad se zadaří  :o   , ............ myslím že blinkr to není, jestli je to ta oranžová věc tak asi ne  :mellow:  
Jo a koupil jsem ho od "paramedica"  koukal jsem že ho tu má v garáži.

Dělal sem si legraci ale vím že závady otravují život... Omlouvám se... :mellow:
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....

Offline Pavelce

• Jr. Member
  • **
To je v pohodě , já to pochopil , ale podařilo se mi vyblikat tu chybu a je to č. 13 
( Code 13 Intake Air Temperature Sensor ) tak co teď  stím ?  :lipsread:   Podařilo se mi najít podobný problém i u jiného auta , co Vy na to  ??   
http://www.mitsubishiclub.cz/msgboard_posts.php?topic_id=75039&lang=cze       

Jo a další věc jsem zjistil , měl jsem večer otevřenou kapotu a nastartovaný motor, no nestačil jsem se divit , : je normální že mezi kabely které vedou od rozdělovače ke svíčkám přeskakují mini blesky po celé délce kabelu pokud je mezi nimi mezera od 0 do 4 mm a když jsem přiložil diodu , tak zlehinka svítila      :o :o :o

Offline johny11

To je v pohodě , já to pochopil , ale podařilo se mi vyblikat tu chybu a je to č. 13  
( Code 13 Intake Air Temperature Sensor ) tak co teď  stím ?  :lipsread:   Podařilo se mi najít podobný problém i u jiného auta , co Vy na to  ??  

Jo a další věc jsem zjistil , měl jsem večer otevřenou kapotu a nastartovaný motor, no nestačil jsem se divit , : je normální že mezi kabely které vedou od rozdělovače ke svíčkám přeskakují mini blesky po celé délce kabelu pokud je mezi nimi mezera od 0 do 4 mm a když jsem přiložil diodu , tak zlehinka svítila      :o :o :o
Tak ty ( blesky) normální nejsou,spíš bych řekl,že potřebuješ co nejdřív vyměnit kabely ke svíčkám,potom bych řešil ostatní závady :mellow:

Offline Pavelce

• Jr. Member
  • **
Mě to také nepřijde normální a rozhodně je hodlám vyměnit , ale není to klasické jiskření , v té tmě to bylo docela fascinující  :D   , z dálky to vypadalo jako světle modrá pulzující hadička bez jakých koliv zvuků , nevím k čemu bych to přirovnal , spíše něco jako přívod paliva v Enterprise  (Star Trek)   :D 
no jinak ty kabely by měly být  nové a jako  nové i vypadají .
« Poslední změna: 21.02.2010 - 22:33:58 od Pavelce »

Offline Rafik

-_-

ty svíčkové kabely musíš co nejdříve vyměnit..
Mitsubishi Galant 2,5 V6 4WD 4WS R.I.P.
Mitsubishi Galant 2,0 R.I.P.
VW Passat Highline 1,9TDi PD 6speed

( Code 13 Intake Air Temperature Sensor ) tak co teď  stím ?  :lipsread:   Podařilo se mi najít podobný problém i u jiného auta , co Vy na to  ??   

Jo a další věc jsem zjistil , měl jsem večer otevřenou kapotu a nastartovaný motor, no nestačil jsem se divit , : je normální že mezi kabely které vedou od rozdělovače ke svíčkám přeskakují mini blesky po celé délce kabelu pokud je mezi nimi mezera od 0 do 4 mm a když jsem přiložil diodu , tak zlehinka svítila      :o :o :o

intake air temperature senzor je "váha vzduchu"  v tom boxu, kde je vzduchový filtr.. Kup z vrakoviště jinou. Nejlíp stejnou. Pokud neseženeš, dá se tam přizpůsobit i váha z novějších galantů, ale musel by sis pak koupit bud konickej vzducháč a nebo to celý překopat..

Offline Pepe

Než to pudeš kupovat bylo by dobré zkontrolovat zda konektor sedí v zásuvce váhy - vytáhnout nasadit , protože jak již bylo psáno v jiných popisech , váha vzduchu jen tak neodejde- je pořádně přišroubovaná .  :laugh: :laugh: :laugh: . No jo, zkus nejdřív konektory . :undecided:
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Než to pudeš kupovat bylo by dobré zkontrolovat zda konektor sedí v zásuvce váhy - vytáhnout nasadit , protože jak již bylo psáno v jiných popisech , váha vzduchu jen tak neodejde- je pořádně přišroubovaná .  :laugh: :laugh: :laugh: . No jo, zkus nejdřív konektory . :undecided:
Dobrej dodatek, to jsem bral jako jasnou věc, ale opakování matička moudrosti.. :laugh:

Offline Pavelce

• Jr. Member
  • **
jo jo , kabely jsem vyměnil a zítra se vrhnu na tu váhu , každopádně dík protože zkušenosti které máte jsou k nezaplacení a já až do teď nic takového nepotřeboval řešit , tak je to pro mě novinka.   :o   

Offline Pavelce

• Jr. Member
  • **
No tak ty kabely ke svíčkám jak jsem včera vyměnil za Bošácký , tak dělají úplně stejné věci co ty předtím   :angry:  stále září a zase září.  Také jsem  kontroloval  konektory na V V  ( váha vzduchu )  a zdají se být vpořádku      :worried:
« Poslední změna: 23.02.2010 - 22:07:10 od Pavelce »

Offline Pepe

V původním popisu píšeš o zhasnutí a rozsvícení check engine . Podobná věc se stala klukovi na Coltu s tím že už nenastartoval . Tak jsme afto připojili na noťas s EvoScanem a po různých serepatičkách se jednotka spojila se scanem . Části které jdou scanem ovládat se odzkoušely - vše v poho- kontrolka po 5 minutách zhasla - bez zdůvodnění své stávky - a Colt nastartoval a jezdí jako by se nic nestalo . -_- :(
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline johny11

Zdravím,tohle pořád nechápu  :( :

Jo a další věc jsem zjistil , měl jsem večer otevřenou kapotu a nastartovaný motor, no nestačil jsem se divit , : je normální že mezi kabely které vedou od rozdělovače ke svíčkám přeskakují mini blesky po celé délce kabelu pokud je mezi nimi mezera od 0 do 4 mm a když jsem přiložil diodu , tak zlehinka svítila.

Jak je možný,že tam pořád přeskakují nějaký jiskry???Není tam někde nějaká vlhkost?Není problém v rozdělovači,nebo v cívce vys. napětí?Co víčko rozdělovače,je v pořádku?Nemá nějaký trhliny?

Offline Pavelce

• Jr. Member
  • **
tak jsem se dozvěděl že to mohou dělat nevhodné a nebo špatné svíčky     :worried:

Offline swiftt

• Galant 1998 2.5v6 Audi A3 1.8T Audi A6 2.5tdi V6 Mercedes ML 500 Amg w163 Opel astra J 1.7 cdti
  • Hero Member
Alebo aj odpro v rozdelovači....pokial ho má ...
Galantík 2.5 V6 AT po vela spokojnych km predaný.
215000km pri kupe
486000km pri predaji