GalantWeb

Podvozek na galantu 2000

Offline koty

Ahoj kluci chci se zeptat po koupi galoše jsem měl auto na heveru a nejsem mechanik ale orientuju se jsem autoelektrikář .Takle auto jsem měl zvedli a na předních kolech  jsou vůlekdyž se do něj bouchne jako kdyby to bylo ložisko ,ale kámoš v práci říkal že to nemusí být ložisko že to může dělat nějaký to rameno já se v tom nevyznám tuto nápravu vydím málo kdy a mám v ní guláš.Takže přední kola mají vůly a v při jízdě do zatáčky to lehce hučí  je to kovový zvuk takže i ty ložiska  to stejně můžou bejt jinak po přejetí velkejch nerovnostech tam občas zamlátí v přední nápravě,takže jí chci pomalu dávat do stavu aby bylo vše v klídku.Chci se tu zeptat ještě jestli se vyplatí ty ramena repasovat a kde nebo ne,když kupovat nový tak je to docela pálka za ně tak jestli někdo nevíte o lepších cenách nebo i z ciziny,pomalu se do toho musím pouštět a ještě jedna otázka kolik je orientační asi výdrž těchto podvozků oproti třeba mcpearsnu kolik km a tak jinak podvozek je to fakt moc příjemnýale drahý  ^_^
děkuju za každou radu
V6 forever
Mitsubishi Galant '98 winter edition 2.5 V6

Offline koty

tak koukám na netu na ebay v německu
http://cgi.ebay.de/2X-QUERLENKER-VORN-UNTEN-MITSUBISHI-GALANT-E50-EA-5-6_W0QQitemZ370341960984QQcmdZViewItemQQptZAutoteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item563a19dd18
a u této firmy nabízí všechny ramena za dobrou cenu tak se chci zeptat jestli se to vyplatí koupit a výrobce ještě jsem nezjistil
V6 forever

Offline koty

a ještě jestli někdo nemáte foto jen nápravy jen abych si to pořádně mohl představit když koukám po dílech díkes
V6 forever

Offline tomasssr

No údržba podvozků na galošech (93-03) je celkem náročnější. Ramena se repasovat nedají, myslím lisování čepů..., musíš koupit celé nové, spodní zadní rameno (banán) seženeš kolem 3 tis. z druhovýroby a jeho živnotnost je různá, může ti vydržet třeba 40 tis. km ale taky třeba pár tejdnů jako mě. Kupovat originály je zas finančně náročný. Povyměňuj jen to nejdůležitější, co má vůli, nebo je na pohled opotřebované (prachovka..). Taky to chce zkntrlovat tlumiče, jestli nejsou už vylágrovaný, protože pak bys mohl ty ramena a čepy měnit do alelujaaaaaa :undecided:
GALANT 99 100 Kw                    GALANT 92 80 Kw

Offline koty

ty tlumiče už budou asi taky ko v práci máme test tlumiču tak to tam dám.Je tedy první začít tedy s tlumiči než s rameny?Jinak tedy to pořádně s kámošem skontroluju napíšu si co vyměnit a najdu si kolik to stojí a pak to nějak už udělám ^_^
V6 forever

Offline Jindřišák

Podle mě by se měla dát poznat vůle čepů, pokud má zdvižené kolo vůli vertikálně nebo horizonálně. Nejlepší asi ale bude s těmi rameny zalomcovat u čepu, jestli nemají vůli. Alespoň u mě to tak poznat šlo. Pokud to ale hučí, může to být vážně ložisko. S timhle bych si moc nezahrával. Kamarádovi takhle z rána začalo hučet ložisko a večer z toho měl trojkolku... To zamlácení na nerovnostech můžou být ty ramena, mě to dělalo a nešlo to poznat ani na technické ani na sbíhavosti. Pak ještě mohou zlobit stabilizátory? No nejlíp uděláš když si to zvedneš a projdeš. Tohle auto mi dokázalo, že jsou někdy testy zbytečný.. prostě musíš vzít hever. Jinak na podzim sem tam nasadil všechny nový spodní ramena z ebay. Cena byla za komplet i s dopravou 4 tis. Ale je to nějaká pofiderní značka, nicméně mi vystavili záruku na 1 rok a 40 tis. kilometrů. Sice nevím jak bych ji uplatňoval, ale snad si to necucaj z prstu -_- Jinak co sem se díval, v polsku vyjde jedno rameno v přepočtu na 600. Ale určitě to bude všechno o kvalitě. A pokud mohu doporučit, nejprve se zaměřit na ložiska a čepy, protože tady jde o život :D Bez tlumičů s tím pojedeš sice jak na korábu, ale aspon nebudeš ztrácet kola.
Mitsubishi Galant 1994 1.8 GLSi 85kW - Prodáno :'(
Volkswagen Vento GLX 96 1.9TDi 66kW/chip/na podvozku VR6
Budeme spolu, dokud nás STK nerozdělí.

Offline koty

ty ložiska pokud to budou oni tak začnu asi unich.Pak nevím čím začít jestli tlumiče nebo ramena ale ty ramena 100% koupím z ebay z německa mají je tam za lepší cenu než tu a nejdřív bych dělal přední nápravu a pak zadek pač ten předek je asi horší stavem.Pak ještě s těmi ložisky půjdou vůbec vylisovat? tam jsou nalisovaný jestli když se to nahřeje jestli to bude v poho. ^_^
V6 forever

Offline blazen

• Hero Member
podvozek na těch galantech je identický s podvozkem starších BMW , je identický v tom,že se pořát sere,já už se děsím toho,co najdu ,jak to příští týden zvednu na zvedáku. Jak tam bude něco ze siláču vymlácené,dám to na polyurethany a bude pokoj

Offline Ghost Buster

Jo silentbloky bych potřeboval taky vyměnit.  :worried:

Dá se koupit sada na celou nápravu/auto někde u nás, nebo jenom e-bay? Na kolik tak přijde?

Dík...

Offline Dragon-and-his-Mitsubishi

Jo silentbloky bych potřeboval taky vyměnit.  :worried:

Dá se koupit sada na celou nápravu/auto někde u nás, nebo jenom e-bay? Na kolik tak přijde?

Dík...
Já objednával sadu Prothane bushing kit na celej podvozek z USA, stála 4,5k. Přišlo to komplet, včetně vazelíny. Přímo z jednoho americkýho shopu.
So yo have problem? That Don't Impress Me Much!!

Offline blazen

• Hero Member
pokud je ta sada k mání i v UK mám dovoz do ČR zadara.. platí se jen pošta po UK.. a taky bych asi jednu koupil ....

Offline koty

to jako že ty silentbloky dát z jinýho materiálu ? to je dobrý,ale snad by se to tu dalo sehnat kde repasují remana tak tam by mohli vědět,jinak ramena jsem koukal se nejlíp dají sehnat na ebay z německa nebo tak mají tam ohodně lepší ceny a ten podvozek dělají furt u bawora a jiných značek např x5 a jiný lodě podvozek je to dobrý ale skurvený silnice tu jsou  :angry:
V6 forever

Offline koty

mám ještě otázku spíše na ty co kupujou z ebay tak když si založím paypal účet na to zaplacení jestli si mám dávat pak někde pozor když něco kupuji jako že kam to jen pošle a kolik je pošta nic víc mě nenapadá a ještě kolik se tak platí za ten paypal ? ^_^
V6 forever

Offline blazen

• Hero Member
jo dát tam jiný matroš,ta originál guma je sice pohodlná ale hovno vydrží.. polyurethan je tvrdej,ale vydrží snad víc. Po dírách jezdí všecky auta..ale z těch 5ti co máme doma opravuju podvozek jen na galantu a když sem měl E36 a E34 BMW bylo to stejné.. někdy mě to už sere,o prachy nejde,ale kdo to má furt měnit.  :mad:

Offline tomasssr

Blázen: Galant je vášeň! Pro to musíš něco obětovat! Jen ten podvozek pěkně povyměňuj ať je galík spokojenej a nenakope tě do řitě! -_-

Offline blazen

• Hero Member
Blázen: Galant je vášeň! Pro to musíš něco obětovat! Jen ten podvozek pěkně povyměňuj ať je galík spokojenej a nenakope tě do řitě! -_-

pro mě je vášen doma jiné auto, galant je auto do práce , na nákup a do bláta na ryby..:-) proto mě ta nespolehlivost podvozku sere.. Ale neboj, opravím to, nic jiného mi asi nezbyde.

Offline tomasssr

Tak to musíš bejt ve vatě, když máš galanta na ryby :laugh:. A co máš teda doma jako hlavního miláčka? Pochlub se ať můžem zaslepeně pomlouvat :laugh:

Offline blazen

• Hero Member
tak sem to zvednul a tentokrát to nebyla žádná hrůza,jen jedno rameno a jeden čep,ale s nima sem počítal,na podzim byly načlé. Tak to vyměním a snad bude klid.... Auto pro radost mám 200Sx s13 už sem to tu myslím psal.. s galantem se nedá moc blbnout.. je línej a FWD

zkoušel někdo ty ramena z aukra z polska? Cena za origo z JPN mi ještě  nepřišla.. divné

Offline tomasssr

Tak s tím Nissanem může bejt dobrá sranda :D
Galoš V6 že je línej? No nemůžu posoudit, nikdy jsem v něm ještě nejel, ale co jsem tak slyšel, tak má síly až až, já mám 2.0 V4 a výkon mě příjde naprosto dostačující, natož V6.... :o

Offline blazen

• Hero Member
ono se to zdá, ta V6 něco váží.. na normální ježdění má síly dost,.. to ano,ale na blbnutí ne. Já si do 200sx koupil motor z R33 skyline GTST.. a vybrali jsme pro něj T3/T04E 50trim AR ex.hous. 63...stím bude zaručeně sranda :mellow:

co k tomu podvozku... zkoušel ty poláky někdo?