GalantWeb

Pulzující hučení

Offline tomasblesk

• Jr. Member
  • **
Ahoj, mám Galanta 2,5 24 6V, r.v. 2000, najeto 192 000 km. Mám ho dva měsíce. Koupil jsem ho celkem levně, s tím, že bude třeba něco opravit. Nechal jsme vyměnit hučící ložiska v převodovce, vpředu vlevo dvě ramena s čepy a v pravo jedno. Ještě by to chtělo pravé přední ložisko. Je tam malá začínající vůle. To mne ale teď netrápí. Problém je tento: při určitých rychlostech, nejvíc 70-80 km/h se ozyvá pulzující pravidelné hučení skoro bez vibrací. Zrychluje se a zpomaluje podle rychlosti. Na volantu to moc cítit nejde. Jakoby od pneumatik. Ty mám ale velmi kvalitní úplně nové a týden nově vyvážené. Projížděli jsme to dnes s technikem a nevěděli si rady. Co by to mohlo být? Co zkontrolovat? Geometrii? Nebo může to dělat vyvážená nová pneumatika pokud je na deformovaném disku? Prosím poraďte. Je to nepříjemné. Koupil jsem si tohoto galanta pro radost (jinak manželka má ještě Carismu a pro rodinku máme Geara) ale ten pazvuk mne vadí a kazí radost z jízdy. Díky za jakoukoli radu.
Mitsubishi Lancer 1,8, r.v. 105 kW, 2008

Offline Pepe

Nepíšeš jestli je dělaná geometrie . Stává se , že pri jízdě po novém povrchu silnice slyším jakoby hukot , ale to jen vržou pneumatiky  po vozovce.    :(
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline Radous

• Hero Member
  • Nejlepší tuning je, když máš vše v pořádku :-)

Offline koty

souhlasím ložisko se ti ozýva,když tam máš malou vůli tak ti to dělá ložisko to hučení je to lehce kovový zvuk a nejvíc to jde slišet v rejdu ten problém mám taky za měsíc ho doufám už vyřeším  bude výplata :D
V6 forever
Mitsubishi Galant '98 winter edition 2.5 V6

Offline johny11

pokud má ložisko vůli,tak je to určitě tím

Offline Pepe

Souhlas, ale o ložisku jako samozřejmosti jsem psát ani nechtěl. Když tam je citelná vůle , rychle s ním ven .Já je vyměnil a proto to vrzání gumy na asfaltu.   :D

Offline tomasblesk

• Jr. Member
  • **
Díky za rychlé odpovědí.

1. geomertii jsem nedělal, jen jsem dal nové gumy a vyvážil
2. pravé ložisko má skutečně vůli, při autě na zvedáku to bylo poznat, ale zkoušeli jsme to "v rejdu" takové to kličkováni na cestě a zatáčky a připadalo nám to stejné...
3. nejvíce je to slyšet při vyřazení rychlosti před městem kolem te 70-80 km/h i na rovné cestě
4. hukot je to pulzující podle rychlosti auta, ne stálý,  při zpomalování se frekvence snižuje

Laicky bych to typoval na něco od kol a rafků ... ložisko vyměnit taky můžu. Začal bych asi ale tou geometrii a kontrolou ráfků. Co myslíte?

Offline koty

s tím ložiskem bych začal jak říká pepe málá vůle vyměnit raději si stím nezahrávat,protože to bude furt větší a větší vůle a nakonec pojedeš po třech.Já ložiska budu kupovat teď v květnu protože už ta vůle je čimdál tím větší a nechci přijít k úrazu.
V6 forever

Offline tomasblesk

• Jr. Member
  • **
Díky za rady. Zkusím něco. Na to ložisko se teda podívám a možná udělám i tu geometrii a kontrolu disků. Ale rozhodně se to musí odstranit. Kde by pak byl ten skvělý požitek z jízdy, který od toho očekávám.

Offline koty

geometri s vůli v ložiskunebudeš mít 100% OK je to kvůli vůli,raději to dej na zvedák zavolej mechanika a ať to máte 100% že to je ložisko geometrie si myslím hučení nevyřeší vyřeší jen že auto táhne a má jinou sbíhavost než udává norma výrobce  -_-
V6 forever

Offline blazen

• Hero Member
ložisko,..mám stejný problém a nechut to vyměnit... levé přední... kde,jaké  a za kolik je nakupujete? díky

Offline tomasblesk

• Jr. Member
  • **
Tak nakonec jsem skončil ve značkovém servise v Mitsubishi v Opavě. Mám s nimi moc dobré zkušenosti. Galanta jsem taky koupil od nich (od jejich zákazníka, který ho tam servisisoval). V úterý jsme to byli znovu projet, pak jsme to zvedli na zvedáku a obě přední hučely. Domnívají se, že zvuk, na který jsem upozorňoval je od tohoto. Právě dnes to dělají. Solidní jednání: udělali nabídku z originál dílů i z druhovýroby. Ceny jen o něco málo dražší než jakýkoli obchon na náhradní díly na netu. K tomu hodinová sazba. Měním u toho ještě jedno rameno, které klepe. Zvolil jsem střed: rameno (Japonsko)...... 2680,- (normálně stojí 5200 Nip.), ložisko (Německo).......2980,- za kus s DPH (4350,-). Už tam jezdím 7 let a práci vždy udělali dobře. Měl jsem Space Wagon, teď máme Space Gear, Galanta a manželka má Carismu. Dám vědět, jestli po dnešní opravě hučení přestalo. :mellow:

Offline blazen

• Hero Member
taky mám od nich galant.. zkusím jim napsat,za kolik seženou ložisko

Offline Pepe

Ceny jen o něco málo dražší než jakýkoli obchon na náhradní díly na netu. K tomu hodinová sazba. Měním u toho ještě jedno rameno, které klepe. Zvolil jsem střed: rameno (Japonsko)...... 2680,- (normálně stojí 5200 Nip.), ložisko (Německo).......2980,- za kus s DPH (4350,-). Už tam jezdím 7 let a práci vždy udělali dobře. Měl jsem Space Wagon, teď máme Space Gear, Galanta a manželka má Carismu. Dám vědět, jestli po dnešní opravě hučení přestalo. :mellow:

Když se podívám po dílech , které jmenuješ , k dotavatelům  - druhovýroba i origo - tak nakoupím : rameno  2600 -4900 -
Nipparts- MOOG, Ložiska  1570 -Starline až 4300-KOYO -SKF-original kvalita, Jen záleží kde ho koupíš a jakou slevu má.
Tak bacha na to co a kde kupuješ . Taky ti namontují ložisko Starline a zaplatíš KOYO . :( :o

Offline blazen

• Hero Member
straline obejdi oklikou a moc velkou.. to je tak nehorázný shit,že se divím,že to někdo dovolí prodávat..

Offline Pepe

A co by pak servisy dělali ? Levný díl a "levná hodina" -spokojenost zákazníka  je náš cíl , nééééééééééé ?
Co si nakoupím sám si namontuji a sobě nadávati budu . Ja? :mellow: :evil:

Offline kenry

• VIP Group
A co by pak servisy dělali ? Levný díl a "levná hodina" -spokojenost zákazníka  je náš cíl , nééééééééééé ?
Co si nakoupím sám si namontuji a sobě nadávati budu . Ja? :mellow: :evil:

To je panečku přístup..... tak je to správný a podle toho to taky vypadá... jen nevim kdo Ti pak udělá STK.....

škoda octavia 2010 njn :-) viz FB
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....
parkovaní ale plato na odvoz nemám ...
přístup nonstop hlídaný...(Letňany - avia)

Offline blazen

• Hero Member
jistě,co si každej koupí,si dá na svoje..já varuji před starline z dobrých důvodů a dobré vůle..  a jelikož to ložisko ještě vydrží.. a jestli bude drak ochotný dát objednávací číslo, zkusím sehnat z japanu origo set.. má to čas tak to půjde.

Offline Drak

na obrazku jsou vsechny pouzivany cisla dilu. Je to za kompletni naboj protoze samotne lozisko origo neprodavaj
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Pepe

jistě,co si každej koupí,si dá na svoje..já varuji před starline z dobrých důvodů a dobré vůle..  a jelikož to ložisko ještě vydrží.. a jestli bude drak ochotný dát objednávací číslo, zkusím sehnat z japanu origo set.. má to čas tak to půjde.

OEM     ....MR 475333 - dle katalogu WinCAPS
 Draku, ty máš nový soft ????? :angry:
to Blazen : http://autopartmaster.com/en/?action=catalog_show&cat=mitsubishi&t_id=27443&id_pic=318990
 ať máš kde hledat.
« Poslední změna: 14.05.2010 - 21:46:02 od pepe »