GalantWeb

čídlo ABS

Offline tomasblesk

• Jr. Member
  • **
Při brždění se mi samo od sebe zaplo na suché vozovce ABS. Na měřáku jsme zjistili, že pravé zadní čidlo ukazuje proměnlivou rychlost: při konstantní rychlosti např. 70km/h ostatní tři kola ukazovaly 70 km/h a pravé zadní chvíli ukazovalo 70 a chvíli skákalo na 50 km/h a to pořád dokola. No a tato závada spouštěla při brždění ABS. Po pár zabržděních řídící jednotka ABS vypla a začala svítit kontrolka. Tak jsem vytáhl pojistku a jezdím teď bez ABS se svítící kontrolkou. Co s tím? Jaké jsou nejčastější závady? Jaké postupy? Musí se hned čidlo měnit, nebo může být porucha na drátech?
Mitsubishi Lancer 1,8, r.v. 105 kW, 2008

Offline Drak

Většinou je chyba mezi čidlem a kroužkem na naboji. Zkus ho očistit.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Pepanak

• Sr. Member
Zdravim,kdyz uz se tady probira ABS,poradte mi prosim,v jakej svorkovnici a mezi jakyma pinama muzu promerit cidla?Nebo jak mam doma svepomoci zjistit,proc mi nechodi?
Mitsubishi Galant 2.0TD GLS r.v.99
Mitsubishi Galant 2.3TD GLX r.v.81

Offline koty

konektory na abs v předu jsou nad nadkolím plastovím u žraloka a v zádu už nevím to najdeš ,pak si dáš multimetr na ty dva piny a pokud ti ukazje 1 tak je tam nekonečny odpor musíš tam mít nějaký odpor měj to nastavený na pípání a nebo v manuálu zjistíš jaký mají mít odpor,aspoň takle to skouším já  :D
V6 forever
Mitsubishi Galant '98 winter edition 2.5 V6

Offline Pepanak

• Sr. Member
A kdyz to bude tam dobry,tak kam to vede dal?
Mitsubishi Galant 2.0TD GLS r.v.99
Mitsubishi Galant 2.3TD GLX r.v.81

Offline koty

dále to vede do svazku a do jednotky centrální to bys pak musel si najít el. schéma a od čidla ty dva dráty propípat až k jednotce nebo pokud je tam ještě konektor tak propípat a pak poznáš jestli jsou průchozí nebo ne,ale první to proměř tím měřákem a poznáš jestli tam máš odpor či ne -_-
V6 forever

Offline koty

když tam budeš mít 1 jsou špatný musíš tam mít 0,013 to je příklad a měj to nastavený na pípání a pro sichr to pak skus i nastavit i ohmy ale ještě číhni v manuálu kolik mají odpor myslím že to tam musí bejt -_-
V6 forever

Offline Pepe

To Tomasblesk : Jak jsi vyřešil problém kolem ABS ? Může jít o problém snímače-ozubené kolo, pod pokličkou ložiska- protože el. snímač jeho otáček funguje. Neumí sám od sebe měnit otáčky- měřit rychlost . :mellow:
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline tomasblesk

• Jr. Member
  • **
Zatím jsem to neřešil. Vytáhl jsem pojistku a jezdím zatím bez ABS. Před zimou to nechám opravit. Doufám, že to bede jen někde v těch kabelech. Nové čidlo na "starého" galanta spojí kolem 9 tis. Kč. To mi připadá nehorázně drahé. Uvidíme.
Mitsubishi Lancer 1,8, r.v. 105 kW, 2008

Offline Pepe

三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001