Zdravím všechny zase s nějakým problémem..
Nechal jsem si udělat výfuk, ten je ok, ale od té doby co si mi myšák vrátil, tak je něco s elektroinstalací či baterkou. Pán co na tom dělal říkal že baterku před pracemi vždycky odpojuje a když zkončí tak jí pak zapojí. Já mu zatím věřím, může to být jen náhoda, že zrovna od té doby to dělá.
A teď problém: Když auto chvilku stojí (od cca půl hodiny výše), tak se baterka vyšťaví že už nenastaruju, kontrolky i v interiéru světlo svítí, ale startér si jen trošku cvakne a pak už ani to ne. Když baterku nabiju tak to nastaruje parádně na brnknutí, ale jen na tu první jízdu. Při jízdě se to chová co se týče elektro v pořádku. Ať jedu pak v kuse 10 km nebo 100km, takže alternátor dobíjí (aspoň pro potřeby jízdy, světla svítí, blinkry ok, nechcípá, jen na volnoběch trochu cuká hn hn hn hn hn hn...). Pak ale na chvilku zastavím třeba pro benzín na 5-10 minut a autu už se pak tolik startovat nechce, ale ještě to jde. Pak zastavím někde na trochu delší chvíli a pak už nic, zas jen síla na to aby se otevřel/ zavřel centrál a svítílo světlo v interiéru a kontrolky, pro start nic. Když nás někdo nastartoval přes kabely, tak to samé, jízda v pohodě až do zastavení.
Baterka je stará, ale i v zimě v těch mrazech start vždycky na brk, trošku se za čas objeví kyselina nebo co je to za projev chyby (takový ten zelenomodrý prach - co pak zežloutne až zbělá) ale ne zas že by to nějak teklo.
Je možný že by baterka odešla takhle ze dne na den? Že má hned po jízdě nebo po nabytí, ještě sílu nastartovat auto ale pak už ne?
A nebo tam někde může být zkrat co má nějaký odběr a po té delší chvilce to tu baterku vysílí? Ať už při práci u podvozku kolem výfuku, nebo nešetrným odpojením a zapojením baterie (ale to by si snad ten výfukář všiml). A navíc by jí to vždycky vyšťavilo snad úplně (že by pak nesvítili kontrolky či interiér) nebo ne?
Napadá někoho, či ví, co by to mohlo být?, po tom docela rozsáhlém popisu? Abych nekoupil novou baterku a za noc se stejně neodešla.
Zrovna v nevhodnou chvíli kdy je víkend a pak hned svátky.. A děkují za případné rady, i za přečtení, není toho málo..