GalantWeb

více problémú

Offline droud

• Jr. Member
  • **
mněl by jsem hnet několik dotaz a byl by jsem rád mokud by mi na ně dokázal odpovedět mám na dvoře kámošova galanta 1997 2.0 16v který měl větší potyčku s nedávnou velkou vodou po
zběžném vičištění a víměně jednotky sice začal házet jiskru ale pro změnu se zdá že nevsřikuje palivo a dále bych potřeboval vědět zda se dá sehnat nějaký levnější diagnostický kabel a software který by fungoval na tomto voze

Offline Drak

Jestli tam je i seriový imobilizer, tak problém nejspíš bude po výměně jednotky motoru v tom, že je potřeba sparovat ECU motoru a ECU imobilizeru.

kabel a soft, který mě zatím jako jediný funguje na vše je evoscan
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline droud

• Jr. Member
  • **
a jak se prosimte pozna ze je tam imobilizer ke mně se to ato dostalo jako hromada blata a veskere knižky k němu byli jako vždy v kastlíku a 6h v bahnite vode jim neudelalo dobře a neskoušeli jste nekdo neco takovího http://aukro.cz/item1111577443_elm_327_usb_kabel_univerzalni_diagnostika_elm327.html popř kde se dá koupit a na kolik přijde ten evo scan angličtina není muj kamarád a se zahraničí sem taki nikdy nic neobědnával

Offline Drak

imobilizer poznaš tak, že kolem spinačky je zapojená antena na plastovém kroužku.  Další možností je uplné rozebrání palubky a kontrola ECU od imobilizeru, která je je připevněna na plech z druhé strany než je otvor pro radia,

měl jsem pučený podobný kabel OBD II a nepřečet ani jedno mitsu, potom jsme s pepem testovali čtečku kodů a taky bez uspěchu. Evoscan stojí cca 150 USD a je to kabel a licence na soft
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Pepe

http://www.limitless.co.nz/EvoScan/
Limitless Designs - OpenPort 1.3D USB OBDII/MUTIII/SSMII Datalogging USB Cable

Když na této adrese koupíš daný kabel , soft dostaneš nebo ho budeš mít ode mne . A google umí vše přeložit .
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline droud

• Jr. Member
  • **
mno jen co nabiju fotak skusim vimenit vsechno co sme vimenili a ten imobilizer pokud tam je asi jen tak s ecu nespářím co ??

Offline droud

• Jr. Member
  • **
tak je tam tohle

Offline Drak

MR252871 je jednotka imobilizeru a bez MUT II to sparovat nejde. Ten maj jen v origo mitsu servisech a nebo některý specializovaný servisy
Legnum VR-4 TypeS

Offline droud

• Jr. Member
  • **
takze nejjednodusi bude v mitsubishi nechat bloknout imobilizer co? jinak ta ecu a ridici jednotka je z jednoho auta ty nejspis sparovany budou ale klíč je puvodní ale jinak dík za rady

Offline Drak

no pak by slo na vyzkouseni pouzit klic z auta, ze ktereho jsou jednotky. Ten jen staci vlozit to krouzku kolem spinacka a nastartovat muzes klicem ve spinacce. Novej klic ti pak sparujou s autem v servisu.
Legnum VR-4 TypeS

Offline droud

• Jr. Member
  • **
kámoš už se ten klíč pokouší klíč získat od původního majtele uvidíme jak pochodí posledně trochu vázla domluva taky sme k tomu názoru nejak dospěli jen mě trochu překvapilo že je ten imobilizér v tak malím klíčku

Offline droud

• Jr. Member
  • **
tak klíč sice došel a vstřiky stále bez reakce tlak tam je ale zadny impulz nevíte náhodou o někom v okolí kroměříže kdo by mněl diagnostiku na galanta
« Poslední změna: 14.07.2010 - 21:13:17 od droud »

Offline Begy

• Pisatel
  • Everything is possible...
    • BEGYho web
mě je divný proč by ECU házela jiskru a nedávala palivo. tedy pokud by byla bloknutá imobilizérem.
Kdyby nedávala obojí tak to ještě beru

Offline Drak

a benzínová pumpa jde?
Legnum VR-4 TypeS

Offline droud

• Jr. Member
  • **

Offline droud

• Jr. Member
  • **
když brnkem po vstřiku 12V tak to cáká 2m daleko ale jinak nic

Offline Drak

a vyblikat chybu jsi zkousel?  Spojíš pin 1 a 4 na OBDII konektoru a kontrolka motoru vyblika chybu
Legnum VR-4 TypeS

Offline Pepe

A co kontrola rozdělovače ? :undecided:
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline Drak

2.0 rozdělovač nemá, je tam snimač na klice a na vačce
Legnum VR-4 TypeS

Offline droud

• Jr. Member
  • **
jeste ne ale odpoledne to mužu skusit sem sam sem zvedavej co to řekne bude toho asi povíc