GalantWeb

tlučení v oblasti př.ramene

Offline Miwi

Čau chlapi,
už chvíli mi něco klepe v oblasti ramen př.nápravy,dvakrát jsem už byl na STK, ať to zkontrolují,nikdy nic nenašli a to s tím třepali dost dlouho.Stále se ozývá na každém hrbu zvonění, kov na kov.Je to L strana ramen.Nemate někdo podobnou zkušenost nebo radu?Už jsem to měl párkrát rozebrané a nic.
Díky

Offline fotobike

Zdarec.
Jde o to, na co na tom STK koukali. Většinou s tím zatřepou a koukají jen po čepech. Zkus mrknout na upevnění tlumičů, uložení pružiny tlumiče v misce, pružinu a taky silentbloky stabilizátorů. Kámošovi to dělalo příšerný zvuky na Celice. Sebemenši nerovnost a kovový rány jak sfiňa... Dělal to povolený stabilizátor. Stačilo jej dotáhnout a bylo po bouchání.
Mitsubishi Galant 1.8i, 85kW, r. 95
Seat Toledo 1.8i SXE, 66kW, r.96
Yamaha XVS 650 Dragstar, 29kW, r.97 - 240kg bublavýho železa pro duševní relax :)

Offline Pepe

Zdarec.
Jde o to, na co na tom STK koukali. Většinou s tím zatřepou a koukají jen po čepech. Zkus mrknout na upevnění tlumičů, uložení pružiny tlumiče v misce, pružinu a taky silentbloky stabilizátorů. Kámošovi to dělalo příšerný zvuky na Celice. Sebemenši nerovnost a kovový rány jak sfiňa... Dělal to povolený stabilizátor. Stačilo jej dotáhnout a bylo po bouchání.
Dobrý tip, ale já musel měnit kulové čepy horních ramen, tak jako Ty se chystáš na zadní ramena .  :laugh:
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline fotobike

Jj, zatím se jen chystám. Dnes mi měly dojít ty silentbloky a nedošly, tak jsme s klukem zmákli aspoň čep řízení a vejfuck... Jak budou silentbloky, dám vědět, jak to dopadlo.
Mitsubishi Galant 1.8i, 85kW, r. 95
Seat Toledo 1.8i SXE, 66kW, r.96
Yamaha XVS 650 Dragstar, 29kW, r.97 - 240kg bublavýho železa pro duševní relax :)

Offline maxx2

zdravim chlapi.
tak presne tento problem som riešil aj ja a dnes som konecne po tretom zdvihnuti na zdvihaku zistil co to je.robi to čap spodneho zadneho ramena.malo to presne tie iste priznaky ako pišeš.tak už som o niečo klidnejsi že viem čo to robi,teraz už len zhanať nove,neviete niekto o niečom? :angel:
Mitsubishi Galant 2,4 GDI

Offline Ghost Buster

Já měl podobnej problém, jenže nebyl slyšet přímo zvuk kov-na-kov, ale spíš tluměnější, a dělal to prý povolený (vymlácený) šnek řízení. No jsem na to zvědav, zítra si pro to jdu do servisu... :big grin:

Offline Werewolf66

Mno, tak mi to taky tluce :(.....jeste nevim co, ale psychycky se pripravuji ze to bude nejake rameno. Menilo se spodni rameno na prave strane, ale byl to asi nejakej ausus. Mate nejakyho osvedcenyho vyrobce tech ramen? Teda krom Mitsubishi, ty bych sice rad, ale asi bych se nedoplatil
Dělali jsme tak mnoho, s tak málem, po tak dlouho, že nyní jsme schopni udělat ihnet cokoliv, bez ničeho!

michal95

• Host
No tak to bude asi příčné rameno nebo to může být uvolněný brzdič a může ti klepat do kotouče.
http://www.e-autodily.com/product/3437751/
Nové rameno je zbytečně drahý ...nech si udělat repas ramene a zaplatíš pár korun... je to rozhodně lepší než zaplatit takovej ranec za nové rameno. -_-

Offline Ghost Buster

No tak to bude asi příčné rameno nebo to může být uvolněný brzdič a může ti klepat do kotouče.
http://www.e-autodily.com/product/3437751/
Nové rameno je zbytečně drahý ...nech si udělat repas ramene a zaplatíš pár korun... je to rozhodně lepší než zaplatit takovej ranec za nové rameno. -_-

Čau, znáš někoho, kdo by dokázal kvalitně zrepasovat ramena? mám doma dvě příčná a dvě "hokejky" z přední nápravy a rád bych to zkusil...

Offline Rob

• Hero Member
Ramena si tady repasoval i Pepe,je to tu někde i s fotkama, jestli někdo chcete moje stará přední ramena -zadarmo- na repas- možná budou některá ještě dobrá-, abyste v klidu mohli dojezdit ty svoje, tak pošlete adresu a já vám je PPL pošlu-tu mám  zdarma,... mám jich všech 6.
« Poslední změna: 21.04.2011 - 21:27:51 od robb »

Offline Ghost Buster

Ramena si tady repasoval i Pepe,je to tu někde i s fotkama, jestli někdo chcete moje stará přední ramena -zadarmo- na repas- možná budou některá ještě dobrá-, abyste v klidu mohli dojezdit ty svoje, tak pošlete adresu a já vám je PPL pošlu-tu mám  zdarma,... mám jich všech 6.

Copak Pepe  :mellow: Ale já na to nemám ani vybavení, ani čas a ani vědomosti (to si klidně přiznám). Radši bych je někomu poslal a za práci mu zaplatil. Ale což,  tak je nechám pár let v kůlně, třeba jednou na to přijde...  :laugh:

Offline Pepe

snad na to stačí bruska nebo fréza

Čus pánové, je mi líto ale před frézou se musí návarem zesílit tělo kloubu , protože původní tělo je dosti slabé pro následné operace - vyfrézování na danou hloubku měněného kuláku a následný zális . Bohužel ale jde tímto způsobem zrepasovat pouze jedno (přímé nebo zahnuté) rameno, protože na těhlici, kde se ramena stýkají , není dostatek prostoru pro oba návary .Což mě štve . :mad:

Offline Radous

• Hero Member
  • Nejlepší tuning je, když máš vše v pořádku :-)
robbi jak seš spokojenej s těma ramenama z aukra?
Radouš

Offline Rob

• Hero Member
Jo, zatím spokojenost, ale nemám na nich zatim moc najeto.

Offline Werewolf66

hmm, tak to neni dobry, dneska byl galant na rampe, a kulaky jsou dobry max cep rizeni na prave strane ma malinkatou vuli....takze se obavam varianty B, ze bude v haji poloosa :/. aby toho nebylo malo, tak slo srat predni lozisko, chjo...to zas bude penez
Dělali jsme tak mnoho, s tak málem, po tak dlouho, že nyní jsme schopni udělat ihnet cokoliv, bez ničeho!

Offline Rob

• Hero Member
hmm, tak to neni dobry, dneska byl galant na rampe, a kulaky jsou dobry max cep rizeni na prave strane ma malinkatou vuli....takze se obavam varianty B, ze bude v haji poloosa :/. aby toho nebylo malo, tak slo srat predni lozisko, chjo...to zas bude penez
........já měl vuli na spojovačce,zkoušels ji?

Offline Radous

• Hero Member
To já mám trochu taky ale na stk jsem prošel bez problémů
Radouš

Offline Pepe

Zkusil bych vůle na horním ramenu , tam se dá kulák vyměnit . :mellow:

Offline Radous

• Hero Member
Je to některý rameno. Někdy se to nedá poznat ani na stk že je špatnej čep. Sundej kolo, vyraž čepy a uvidíš že ho najdeš
Radouš