GalantWeb

Kvapalina do spojky

Offline t.j.silence

Akurát som odvzdušňoval spojku na mojom Galante r.v. 2000 2,5 L V6 24V 120kW a teraz premýšľam že čo do tej  nádržky na spojkovú kvapalinu doliať. Brzdovku?, alebo hydrauliku čo ide aj do serva? Dík...
Mitsubishi Galant 2000 2,5L V6 24V 163HP

Offline Drak

brzdovku stejnou jako so brzd (DOT 3 nebo přiadně DOT 4)
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Jindřišák

A jakým způsobem se ta kapalina mění? Jelikož ta moje už je spíš jak černá kašička.. Napadlo mě nasát tu starou, dolít novou a pak povolit dole odvzdušnovák,šlapat a dolívat dokud nepoteče nová kapalina, bojím se ale, abych něco neposral. Už tu kdosi psal, že ta vyměna není žádná sranda...
Mitsubishi Galant 1994 1.8 GLSi 85kW - Prodáno :'(
Volkswagen Vento GLX 96 1.9TDi 66kW/chip/na podvozku VR6
Budeme spolu, dokud nás STK nerozdělí.

Offline t.j.silence

Ešte jeden dotaz. Bol som zvedavý ako malí chlapec a tak som zatlačil tú páčku čo ide v motorovej časti von z prevodovky trochu dovnútra. Ako je ten valček na spojku kde je aj odvzdušňovák. Keď som chcel preparkovať auto, skoro ma plesklo o zem. Po stlačení spojky mi ostala dole. Keď som naštartoval motor tak mi pomaly po našlapávaní vystúpala hore ale ostala mäkká. Tak som ju odvzdušnil a je to lepšie lebo mi zaberala úplne dole. Ale aj tak keď to nechám do druhého dňa stáť, tak chvíľu trvá kým sa mi tam podarí daj jednotka , lebo je spojka zo začiatku mäkšia, ale potom je to už dobré.
A preto s pýtam: môže byť že som pretlačil tesnenia v tom hydraulickom valci? Čo s tým? dík moc

Offline koty

dobře se to děla jen musí někdo šlapat na spojku stejně jako brzdy.pokud tu spojku máš odvzdušněnou tak  bere fakt moc dole po chvilce  při nastartovaným motoru a jízdě se to zase dá skoro do půlky a nebo to můžeš  seřídit si tím šroubkem na pedálu od spojky.

V6 forever
Mitsubishi Galant '98 winter edition 2.5 V6

Offline t.j.silence

Zkus si pročíst tohle -  http://www.galantweb.com/index.php?topic=1274.0

Tak teda dík "robb" som si už objednal opravnú sadu gumičiek do spojkového valca, tak potom dám vedieť ako to dopadlo. Ja len dúfam že som nepretlačil hlavný spojkoví valec.

Offline Jindřišák

Já koukal na tu svoji spojku a při vypnutým motoru jsem zjistil, že tam něco vrže, ale nevím kde, protože mi neměl kdo šlapat. Tak ted nevím, čím mám začít? Kapalina je zralá na vyměnu, už jsem koupil 2L brzdovky a mám i spojkovou sadu. A zda kupovat opravnou sadu na spojkový válec?
Mitsubishi Galant 1994 1.8 GLSi 85kW - Prodáno :'(
Volkswagen Vento GLX 96 1.9TDi 66kW/chip/na podvozku VR6
Budeme spolu, dokud nás STK nerozdělí.

Offline Ghost Buster

Já koukal na tu svoji spojku a při vypnutým motoru jsem zjistil, že tam něco vrže, ale nevím kde, protože mi neměl kdo šlapat. Tak ted nevím, čím mám začít? Kapalina je zralá na vyměnu, už jsem koupil 2L brzdovky a mám i spojkovou sadu. A zda kupovat opravnou sadu na spojkový válec?

Mám stejný problém, při sešlápnutí spojky bez motoru je slyšet vrzání / skřípání a občas jde spojka docela ztuha (hlavně při vyšších otáčkách, ale spíš náhodně). Každopádně nepomohla výměna kompletní spojkové sady (jen ložisko bylo k.o.) ani spojkové kapaliny. Poslední možnost je podle mě hlavní spojkový válec. Tak dejte vědět jestli to pomohlo, pokud se do toho pustíte...

Offline t.j.silence

No aj mne to vŕzga, ale momentálne je to to posledné čo ma trápi vzhľadom na to že sa mi skoro nedá radiť.

Offline Rob

• Hero Member
Mě to vrže pořád a to jsem pod tu prachovku u páčky na převodovce vystříkal skoro pul spreje až jsem se bál,že mi začne klouzat spojka a je to beze změny.

Offline Werewolf66

ja to tady trosku ozivim, vrze mi pri seclapnuti spojka, ale nejde to z motoru. Je to asi hlavni spojkovy valecek....neresil jste to nekdo? uz mi to zacina silne vadit. ](-:
Dělali jsme tak mnoho, s tak málem, po tak dlouho, že nyní jsme schopni udělat ihnet cokoliv, bez ničeho!

Offline Rob

• Hero Member

Offline Werewolf66

tak tuhle odpoved sem presne cekal.... :mellow:
Dělali jsme tak mnoho, s tak málem, po tak dlouho, že nyní jsme schopni udělat ihnet cokoliv, bez ničeho!

Offline Pepe

ja to tady trosku ozivim, vrze mi pri seclapnuti spojka, ale nejde to z motoru. Je to asi hlavni spojkovy valecek....neresil jste to nekdo? uz mi to zacina silne vadit. ](-:
Vem WDčko a prostříkej pružinku na pedálu . :mellow:
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline Rob

• Hero Member
tak tuhle odpoved sem presne cekal.... :mellow:
Ještě když jsem měl manuál.....,tak jsem si na to časem nák zvykl, možná jsem ani nezaregistroval, že to samo přestalo, ale.....jezdil jsem s autem fakt málo a se zapnutou muzikou, kdybys mi to ted nepřipoměl, tak už bych si na to ani nevzpoměl, poslední, co jsem zkusil, byl hliníkový sprej/na promazání/, ten jsem tam stříkl, ale už jsem to prostě nezkoumal, jestli to pomohlo, nebo ne. :(

Offline Rob

• Hero Member
    Á, tak tam mě nenapadlo něco stříkat. :mad:

Offline Werewolf66

Nope, ono to nejde z kabiny ale z motoroveho prostoru, pruzinu jsem uz zkousel prostriknout a nepomohlo.....ale zajimave ze to prestalo kdyz byli ty sileny mrazy

Offline Pepe

Posaď někoho za volant ať šlape na spojku a ty poslouchej  . Tam moc věcí k vrzu neni. Páka spojky, možná ložisko nebo že by vypínací pístek ? :undecided:
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline BlackJack

Tuším, že jsem měl s vrzáním při sešlápnutí spojky taky problém. Teď ale nevím, jestli vrzat přestala nebo jsem si na to zvyknul.

Měl jsem i takové zdání, že vrzání vychází někde z oblasti z hlavního spojkového válce.
Mitsubishi Galant - 2.0 (100kW) - 4G63