GalantWeb

Světla

Rob · 364 · 107537

Offline Rob

• Hero Member

Offline Pepe

Asi mu svítily moc nahoru. :'(
Jo, pažouty a fabky , to je věc s jejich parabolama .  Zavřít výrobce . :mad: :mellow:
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline swiftt

• Galant 1998 2.5v6 Audi A3 1.8T Audi A6 2.5tdi V6 Mercedes ML 500 Amg w163 Opel astra J 1.7 cdti
  • Hero Member
to už neviem ako mu čo svietilo....proste ten týpek v medaku musel tie žaby s týmto oboznámiť. Ide mi len o to aby ste nezažili niečo podobne ..... je to nepríjemne a stojí to peniaze...hlavne že pri tom nikto nezareval ....to by bolo peklo. Dajte bacha ...ja na to kašlem . Pri obhliadke to možu nájjsť a je jedno či to svietilo vysoko či nízko........nemá to tam býť :P
Galantík 2.5 V6 AT po vela spokojnych km predaný.
215000km pri kupe
486000km pri predaji

Offline swiftt

• Galant 1998 2.5v6 Audi A3 1.8T Audi A6 2.5tdi V6 Mercedes ML 500 Amg w163 Opel astra J 1.7 cdti
  • Hero Member
Jo, pažouty a fabky , to je věc s jejich parabolama .  Zavřít výrobce . :mad: :mellow:
zavriet výrobcou jooooooooo  :D :D :D :D :D :D :D
215000km pri kupe
486000km pri predaji

Offline Rob

• Hero Member
Když v tom umíš chodit-já ne, tak řekneš, že tě oslnil špatně seřízenejma halogenama a opravu máš taky zadara, jde o to ,kdo má kde jaký známý. Xeny jsem u Košy objednal, má tam i ty pochromovaný žárovky do blinkru za dobrou cenu, tak dám vědět, jak to svítí.
« Poslední změna: 28.01.2011 - 09:12:02 od robb »

Offline Rob

• Hero Member
Je mi divný ,že ty světla byly fungláče a každý napoprvý svítilo jinam, možná moje auto bylo kdysi bouraný, jak se tobě Pepe podařilo po bouračce seřídit světla?

Offline BlackJack

No já už jsem nad xenony zapomněl, protože to nestojí o ty patálie a věřím, že jedna pokuta a už by letěly pryč. Raději jsem si koupil Philips X-treme Power H7 a Osram NightBreaker H1 a to i do zásoby. Svítí to slušně, určitě ne jako výbojky, ale hlavně legálně a světlo je tam kde má být. Plus DRL světla abych nemusel často měnit žárovky.

Moje politika dole  :anz:

Potkávací světla Philips XP H7
- cena 530Kč (2ks - výprodej)
- světla +80% (dle oka o něco lepší než klasika)
- barva 3500K (klasika má 3350K)
- vidím skvěle v noci i za deště a mlhy !
- životnost 350h (21.000km svícení v noci)

Dálková světla Osram NBR H1
- cena 247Kč (2ks - výprodej)
- +90% (docela to v dálkových svítí)
- barva ~ 3700K, světlo trošičku bělejší; značky jsou osvětlovány lépe
- vidím dostatečně daleko i do šířky
- životnost 250h (kolik nasvítím na dálkové nepočítám)

Ve dne svítím DRL světly  -_-

Jinak jsem předtím na autě měl všechny 4 žárovky OSRAM standard, které nesvítí taky zle a přesto malá změna při přechodu na lepší žárovky byla. Pokud tedy někdo bude přecházet z Filson nebo Starline žárovek, musí žasnout   :o
Jinak hodina svícení v noci mě vyjde na cca 1,7Kč, což není teda extra položka vzhledem k PHM.
Mitsubishi Galant - 2.0 (100kW) - 4G63

Offline Pepe

Je mi divný ,že ty světla byly fungláče a každý napoprvý svítilo jinam, možná moje auto bylo kdysi bouraný, jak se tobě Pepe podařilo po bouračce seřídit světla?
Po první montáži to šlo seřídit, ale protože afto šilhalo, tak jsem světla porovnal . Jenomže nastal problém : z pohledu řidiče pravé svítí daleko a jen stěží jde dolů a levé jsem horko-těžko dostal aby svítilo doprostřed vozovky ( má půlka) a do dálky . Normálně svítilo pod afto , hajzlík .Časem je vyšteluju a asi ještě vypodložím- úprava dle haubny . :undecided: -_-

Offline Rob

• Hero Member
To je divný, mám stejný problém. :oNakonec zjistíme, že máme vadnou sérii.
« Poslední změna: 24.01.2011 - 18:28:07 od robb »

Offline Pepe

To je divný, mám stejný problém. :o Nakonec zjistíme, že máme vadnou sérii.
Nepude o vadnou serii ani výrobu - zkusím (časem) přehodit motorky  L-P  ale tím to nebude . Podle mne paraboly nastavené nebyli a záleželo jen na vysunutí upínací hřídelky a její opětovné nastavení . Pohulíme , podumáme hmmmmm. :undecided: -_- :mellow:

Offline Rob

• Hero Member

Offline Pepe

Já ty motorky nezkoumal, jeden jsem vyndal a nasadil na patici.   Pro demontáž v mrazu jsem hřídelky vysunul úplně ven , nahřál teplopistolí patku kuláčku a vytáhl . Při nasazení na zadní patku světla jsem musel danou hřídelku zašroubovat šroubem nastavení  tak , abych mohl motorek zamknout .  No nakonec jsem štelůval šajny na voze a čuměl jsem .  Může se stát že  nastavíš světlo  na normální polohu ale později tuto polohu servo nezafixuje . Občas slyším servo jak maká . Povídám , čas a mé nervy to spraví . :mad: :undecided: :evil:

Offline Rob

• Hero Member
Tak to já to tam nacvak, tak, jak jsem je vyndal.

Offline swiftt

• Hero Member
Já ty motorky nezkoumal, jeden jsem vyndal a nasadil na patici.   Pro demontáž v mrazu jsem hřídelky vysunul úplně ven , nahřál teplopistolí patku kuláčku a vytáhl . Při nasazení na zadní patku světla jsem musel danou hřídelku zašroubovat šroubem nastavení  tak , abych mohl motorek zamknout .  No nakonec jsem štelůval šajny na voze a čuměl jsem .  Může se stát že  nastavíš světlo  na normální polohu ale později tuto polohu servo nezafixuje . Občas slyším servo jak maká . Povídám , čas a mé nervy to spraví . :mad: :undecided: :evil:
ja som si napr. všimol že pri každom zapnutí svetiel mi motorčeky zabzučia a pohnu svetla trochu dole a zpátky  :angry:
215000km pri kupe
486000km pri predaji

Offline Rob

• Hero Member
asi to tak má být.Pepe, máš v parkovačkách diody nebo žárovky? Já tam dal diody, co byly v puvodních světlech a nesvítěj, tak nevim, jestli ty nový světla už nemaj otočenou polaritu,tj k lepšímu, ale ne momentálně pro mě.
« Poslední změna: 26.01.2011 - 11:17:38 od robb »

Offline Rob

• Hero Member
Pepe, už se ti podařily seštelovat xeny?

Offline Pepe

Pepe, už se ti podařily seštelovat xeny?
Čus robbe, po týdnu jezdění se světla ustálili- při posledním štelu jsem měl přepínač polohy na 2ce. Postupně jsem to přepínal k 0 a teď svítí normálně .Ale raději je mám sklopené na 1 .
V obrysech mám žárovky , diody mě tam dlouho nevydrželi . Při montáži světel jsem zkoušel rozsvěcovat nsvětla a obrysy ne a ne svítit- proto jsem kontakty ve spjovacích konektorech lehce ohnul do strany a ejhle - světo se objevilo . Takže asi budeš muset rozpojit a deformovat , ale jen lehce . :mellow:
 Dnes jsem nandal diody na denní svícení - foto v garáži . -_-

Offline Rob

• Hero Member
Dneska jsem měl světla venku a vyměnil jsem ty starý Osram 4150 kelvinu za China-maj silnější stínítko,svítí víc bíle, modře téměř ne, tak snad k lepšímu, motorky se dalo celkem dobře rozpohybovat a světla seřídit a proměřil jsem ty parkovačky a fakt v těch Depo světlech je oproti Stanley otočená polarita k lepšímu, takže při Led parkovačkách se už nemusí pracně přeletovávat patice a bude už fungovat 99% kdekoli zakoupených LEDparkovacích diod.
« Poslední změna: 05.02.2011 - 18:48:31 od robb »

Offline Rob

• Hero Member
Stejně jsem z toho zmatenej, jak ta výbojka správně patří, podle těch čínskejch to vypatá, že by ta výbojka měla být tou venkovní tyčkou dolu!!!! :evil: Takže jsem je tam nandal asi opačně, sakra! Nebo je to jedno?

Offline Pepe

Robbe, to osazení na nákružku patice je shodné s objímkou světla , obráceně bys je tam neměl dát, neseděly by .  Jo , tou tyčkou a stínítkem dolů, ne nahoru, stínilo by hornímu zrcadlu a svítilo by jen spodní a oslňoval bys . :mellow: