GalantWeb

Nepravidelne rozsveceni oranzove kontrolky motoru

Offline Radous

• Hero Member
  • Nejlepší tuning je, když máš vše v pořádku :-)

Offline LivArt

pardon, psal jsem to rychle z pda....

jinak ta spotřeba je teď v těch mrazech něco mírně pod 10l, v létě se snad dostanu ještě níž

Offline shark

• Full Member
no, tak situace se stale zhorsuje. temer kazdou jizdu se kontrolka rozsviti, kdyz jedu dostatecne dlouho, tak za nejakejch 10-15 km nekdy zhasne. ale i pak mam problemy s nastartovanim. pokud sviti a vypnu motor, pak  se hned nastartovat na 100% se to nepovede. minimalne za 15-20 minut.

nekdy se pred rozsvicenim, pripadne kdyz sviti a proslapnu plyn, ozve takovej divnej zvuk, nevim jak presne to popsat, ale jako kdyby motorem , vejfukem probehnul nejakej kamen...

no, proste uz se s tim bojim jezdit, protoze nevim kdy a kde zustanu viset.

proto se chci zeptat, jestli nevite co s tim. jasne, muzu zajet do znackovyho servisu ale kdyz si predstavim co za to budou chtit... :'( ...i kdyz mozna mi nezbyde nic jinyho.
zase si nejsem jist co to je, proto nevim , jestli nejakej jinej servis bude mit diagnostiku na galanta. nemeli by jste nejakej typ ? nebo jestli nekdo ma diagnostiku a byl by ochoten se na to kouknouyt, ze bych vedel co v servisu rict, aby se oprava povedla.

dik za pomoc
Galant 2.0, 136 k, 1997

Offline Drak

No viděl bych to buď na netěsnost výfuku před katalizátorem, nebo špatně fungující lamdu a nebo na úplně špatné svíce. Jestli jsi z Prahy, tak na diagnostiku se mužeš stavit, je to na pár minut. Ucpaný kat by si poznal...zvuk by auto mělo jako tank a vubec by nejelo...teda nedalo by se vytočit do vysokých otáček.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline johny11

Řešil jsem kdysi s podobným problémem Felicii,měla rozpadlý katalizátor,jednou startovala jednou ne,věčně se rozsvěcela kontrolka.Taky při přidání plynu se ozývaly rány jako když má ve výfuku něco tvrdýho co tam lítá.Kus vložky katalizátoru se vždycky dostal do potrubí a pak to nešlo natočit.Zkusil bych odpojit kat. vyndat ho a podívat se,jestli se nerozpadl.

Offline Radous

• Hero Member
Jednoznačně kat. Ten může mít takovej kamenej zvuk. Poklepáním na kat. to zjistíš na 100%. Jestli je to ono, sundej ho, prodej v kovošrotě (dostaneš tuším 500kč) a za utržený prachy si tam kup třeba vlnovec
Radouš

Offline Rob

• Hero Member
Kdysi dávno mi tohle dělal u Vectry středový díl výfuku zajebanej s uvnitř kusy něčeho jako uhlí.

Offline Radous

• Hero Member

Offline Rob

• Hero Member

Offline Radous

• Hero Member
To není možný. To muselo pálit olej. Možná ještě před tebou. Tolik karbonu ve vejfuku je dost neobvyklý
Radouš

Offline Rob

• Hero Member
Je to možný, že jsem to už dostal od 1. majitele s jiným motorem. Tenhle typ měl tu výhodu, že ikdyž ti prdnul rozvodák, tak se to nepotkalo.

Offline Radous

• Hero Member
Možná jenom překroužkovanej. Někdo ho studenej párkrát vezme u huby, kroužky se zapečou a motor hulí jak sviňa
Radouš

Offline shark

• Full Member
omlouvam se, ze jsem se tak dlouho neozval. po tom, co jsem napsal, ze galanta poslu do servisu nebo na diagnostiku, tak se kontrolka ani jednou nerozsvitila...asi se bal... :o
rikal jsem si, aby bylo co diagnostikovat, a tak jsem stale cekal jestli se rozsviti. nevim jestli se to nekam uklada nebo jak to je.

az dneska zase svitila. takze asi me fakt nemine neco s tim udelat.

Draku, diky za nabidku diagnostiky a  jestli by to bylo mozne, a byl bys ochoten udelat mi tu diagnostiku, rad bych tve sluzby vyuzil. Dej mi vedet kdy by se ti to hodilo, nejak bychom se domluvili.
Galant 2.0, 136 k, 1997

Offline ivovik

No pekne,pekne...mne 2 dni dozadu zacala svietit tiez kontrolka motora,odpojil som baterku,zapojil,auto sa zohrialo a zacala svietit zase...za studena nesvieti...inak sa galos chova uplne normalne,tahalo normalne...a kedze mam dost problem zohnat niekoho na diagnostiku v okoli,tak s nim radsej nechodim aby som nieco nepokazil :(...

Offline Drak

omlouvam se, ze jsem se tak dlouho neozval. po tom, co jsem napsal, ze galanta poslu do servisu nebo na diagnostiku, tak se kontrolka ani jednou nerozsvitila...asi se bal... :o
rikal jsem si, aby bylo co diagnostikovat, a tak jsem stale cekal jestli se rozsviti. nevim jestli se to nekam uklada nebo jak to je.

az dneska zase svitila. takze asi me fakt nemine neco s tim udelat.

Draku, diky za nabidku diagnostiky a  jestli by to bylo mozne, a byl bys ochoten udelat mi tu diagnostiku, rad bych tve sluzby vyuzil. Dej mi vedet kdy by se ti to hodilo, nejak bychom se domluvili.

chyby se ukladají , vymažeš je bud odpojením baterky a nebo diagnostikou.  kdy se mužeš stavit máš v PM (SZ)
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)