GalantWeb

Těsnění pod hlavou

Offline Jindřišák

A nebo to můžu ještě nechat a klidně to pak nechat srovnat, určitě budu mít zase nějaky prachy. A ted bych mohl udělat jen ty ventily.Hm?
Mitsubishi Galant 1994 1.8 GLSi 85kW - Prodáno :'(
Volkswagen Vento GLX 96 1.9TDi 66kW/chip/na podvozku VR6
Budeme spolu, dokud nás STK nerozdělí.

Offline Radous

• Hero Member
  • Nejlepší tuning je, když máš vše v pořádku :-)
Tu 100 sem plácnul obrazně jako že to nebyl žádnej hajzlpapír ale opravdickej šmirgl. Se zejtra juknu co je to přesně za hrubost šmirglu.
A nebo to můžu ještě nechat a klidně to pak nechat srovnat, určitě budu mít zase nějaky prachy. A ted bych mohl udělat jen ty ventily.Hm?
Tak to udělej pozdějc a tak jak se to dělat má když máš přístup k mašině. Na ventily právě musíš sundat tu hlavu a pro každou montáž hlavy potřebuješ vždycky nový těsnění. To by se ti zbytečně prodražilo a přidělal by sis práci
« Poslední změna: 09.02.2011 - 22:10:02 od Radous »
Radouš

Offline Jindřišák

Myslel jsem jen seřídit vůle ventilů. Akorát nevím pořadí. Když stříhá 1., seřizuju 3. nebo 4? Nebo jak je to.

Offline Jindřišák

Tak už asi vím, 1-4 a 2-3, je to tak?

Offline Radous

• Hero Member

Offline Jindřišák

Nene, stary dobry seřiditelny ventily.

Offline Jindřišák

Jinak k tomu těsnění, doporučili by jste mi někoho kam to dovízt nebo poslat? Nechal bych si srovnat hlavu a i ty ventily. Jsem z Olomouce, do 100km to dovízt, kdyby to bylo ještě ten den není problém,a byla by nějaká slušná cena, počítám, že tak do 2 měsíců bych se do toho pustil.

Offline blazen

• Hero Member
v olomouci sídlí kolega co má servis,je to jeden s TOP mechaniků co jsem kdy viděl. Zeptám se ho kam to vozí,ale myslím,že do Příbora.. kde jsou brusírny na všecko a tam vozím motory i já. Dělají tam špičkově a mají rozumný ceny. nicméně se přeptám a napíšu ti to tu ,zda nevozy hlavy někam blíže než až do Příbora

Offline Jindřišák

Tak ventily mam nastaveny a doufám, že správně. On ten motor v zimě dost rychle chládne. Jinak vyfukovy byly dobry, ale sací měli malou vůli. No uvidím, zda to bude lepší nebo stejný, kdyžtak si dám repete.

Offline Jindřišák

Malej dotaz, jak sem seřídil ty vůle ventilu, začalo to trošku od víka zavánět vyfukovejma plynama, což asi značí pístní kroužky v pr*** co? Já jen, že pod víkem je docela tlak a jestli to nebude vadit volnoběhu, že se to vrací do saní, dyt se tam vrací nezměřenej vzduch váhou vzduchu ne?

Offline Pepe

Tos nastavením vůle ventilů utěsnil hořejšek motoru tak že tlaky z válců mizí spodem a tlakují blok  - načež mizí v sací klapce ???  -_- :D Kurňa ty máš motor z kompresorem ? :o  :mellow:    Nechceš to vyštellovat ještě jednou   podle pořadí pálení ????
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline Jindřišák

Pod víkem mi to tlakovalo vždycky. Ted to ale trošku voní spáleným benzínem. Takže repete? Mě se ale zdá, že to jezdí líp :undecided:

Offline Drak

odvětrání motoru ti jde před klapku. Jedině by ti musel zustat otevřenej zpětnej ventil u propojení mezi vákem a sáním za klapkou.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Jindřišák

Tak to fouká od hrdla na olej, ale na hadici odvětrání víka je podtlak, když je tam víčko. Splodiny sou cítit jen na studentým motoru. A na studeným to fouká i od měrky na olej.

Offline Pepe

Nechceš udělat malou GO ???- Hlavu, kroužky a šály na klice ???  Jestli uděláš hlavu a už teď to tlačí skrze kroužky . nevim jak dlouho ti vydrží . :'( -_-
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline Jindřišák

Asi jo ^_^ Ještě si ale rozmyslím, jestli nekoupit nějakou 2.0 a teprve na té udělat GO. Já hlavně potřeboval vědět, jestli jsem ty ventily seřídil dobře. Od víka to fučí už dlouho, ale zarazila mě ta vůně spálenýho benzínu, ale je možný, že to dělalo už předtím, já sem k tomu předtím nikdy nečuchal :laugh:

Offline Radous

• Hero Member
a nechceš se na všechno vysrat a jezdit dokud to neklekne? Ono to těch tvejch 4-5 let taky bez problémů vydrží
Radouš

Offline Jindřišák

To už ho určitě dojezdím, jen lejt benal a olej :) Mě tak napadlo, jak by tam sednul 4G63? Mám doma jeden po komplet GO -_-

Offline Radous

• Hero Member
Švagrová takhle jezdila z mazdou 323 rok 98 a motor 1.5 16v. Olej to bralo celkem dost. Ona ho ani neměnila. Jen dolejvala a občas se vyměnil filtr. To auto bylo šrot po všech stránkách. Jen kastle celkem zdravá. Navrhl sem jí aby do toho už nic nevrážela že se to nevyplatí a ať jezdí než to klekne nebo než to neudělá stk. Jenže ono ne a ne kleknout tak nakonec koupila jiný a auto zvrakovala v pojízdným stavu a s STK. Na to zničení sem jí vozil olej M6AD a motor si vesele pobrukoval i s takovou vazelínou  :D
Takže to neřeš, protože to auto buje jezdit ještě hodně dlouho než se posere. Kolega z práce ma favorita ve kterým neměnil olej už 4 roky a taky jezdí. A že je v provozu každej den
Radouš

Offline Jindřišák

To je jak muj stryc. před víc než 10 lety koupil sierru v dieslu, za celou dobu měnil 2x olej a 2 ramena na předku. Fitry žádný, prostě nic. Ale stále to jede :D Leje do toho leteckej benzín, rezavý je to jak liška a rozvodák má trhliny jak prase :laugh: