GalantWeb

prosím o radu - Hodnota odporu snímače klapky 4G63

Offline odos

potřeboval bych znát hodnoty snímače klapky přímo na klapce v uzavřeném stavu a v plně  otevřeném. a to oba modely. prosím kdo to má v cajku, můžete mi to poměřit a hodit sem hodnoty? pro klapku z roku 1988 a pro 1990.
2.0i 107kw, díky

Offline Drak

je to na strance 5 a pak cca od stranky 27 v příloze jak změřit klapku a další čidla.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline odos

je to na strance 5 a pak cca od stranky 27 v příloze jak změřit klapku a další čidla.

jo to mám také ten manuál, ale neudávají tam odpor při uzavřené klapce a to já mám 1kohm a to je asi blbě... tak proto prosím o ty 2 hodnoty. napichnout ohmetr do snímače na vstup a proměnný výstup a změřit odpor.

Offline Drak

odpor je u obou snímačů stejnej okolo 5 kilo při zavřený klapce a 0 při plně otevřený. Je to linearní potenciometr a rozdíl je jen mechanickém uchycení a konektoru.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline odos

odpor je u obou snímačů stejnej okolo 5 kilo při zavřený klapce a 0 při plně otevřený. Je to linearní potenciometr a rozdíl je jen mechanickém uchycení a konektoru.

to jsem si také myslel. právě mě zaráží to, že při složené klapce(pro rok 1988) má snímač (potenciometr) hodnotu 1kilo a otevřené 4,7kilo. Dnes jsem na vrakáči měřil kompletní klapku z H Sonaty 1997 (vypadala uplně stejně jako co sháním)a při zavřené klapce byla hodnota kolem 2kilo a plně otevřená až 8kilo. nakonec mám doma jen snímač z klapky (pro rok 1990) a hodnota odmontovaného snímače je 0 až 5,3kilo...nechápu to...