GalantWeb

Malý výkon, burácí od podlahy

Offline Jindřišák

Ahoj, kamoš tady z Olomouce by potřeboval poradit s Galantem. Má 2.0 rok 93 4 válec. V poslední krátké době měnil alternator, starter, servo, rozdělovač, zadní tlumič vyfuku a dělal GO motoru (nevím co přesně, ale uvařil ho, odešla pumpa). Auto prej ted ztratilo vykon, maximalka je max 140-150km/h, a při přidání plynu burácí od podlahy. Na volnoběh mu pry škube a pulzuje (ma odpojeny ISC, jezdí s tím tak 2 roky, prej mu stále bzučelo, asi se mu zlomili zuby na kolečkách). Mě napadlo, jestli mu ten rozdělovač špatně nenasadili a nehází pozdě jiskru a nebo ji hází slabou. To ISC prej pak vyřeší taky, ale musím mu to sehnat já, protože vůbec neví.
« Poslední změna: 27.02.2011 - 23:20:43 od Jindřišák »
Mitsubishi Galant 1994 1.8 GLSi 85kW - Prodáno :'(
Volkswagen Vento GLX 96 1.9TDi 66kW/chip/na podvozku VR6
Budeme spolu, dokud nás STK nerozdělí.

michal95

• Host
Malý výkon = rozvodový řemen o 1 nebo  2,3 zuby a střílení z výfuku? to je mi záhada   :o

Offline Jindřišák

Právě že poslední opravy byli rozdělovač a servo (před měsícem) a ten vyfuk (myslel si, že to burácí ten zadní tlumič). Prej to takhle zlobí tejde. Ta GO je cca pul roku zpět.

Offline Jindřišák

Chci se zeptat, narazil jsem na dost podobnej problém u žraloka 2.0 a problém byl v řídící jednotce zapalování. Tuto jednotku nabízí normálně v obchodech i na kulaty modely jak 1.8 tak 2.0, tak se chci zeptat, jestli je to nějakej překlep, nebo ji kulatej model opravdu má a kde ji případně najdu.

Offline Drak

to bude nějakej překlep

žralok 2,0 ma jen snímač na vačce a pak zapalovací cívky přímo na fajfce (jedna cívka pro dvě svíce a ty palej společně i když jedna naprázdno)

u kulatýho je snímač v rozdělovači jak pro 1,8 , tak pro 2,0 a žadná další jednotka u toho není. dej odkaz na to, co nazývají jednotkou zapalování at je jasné očem je řeč.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Jindřišák

Offline Drak

to je zapalavocí tranzistor. Používá se u 2,0 V6 2,5 ... u 1,8 a 2,0 jsou přímo v rozdělovači.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Jindřišák

Takže s největší pravděpodobností se posral po 3 týdnech ten rozdělovač z vrakárny co? Na špatný nastavení to nevidím, když to 3 týdny v pohodě jezdilo. A nevím, proč to Hella nabízí, když to tam nemáme! Už před rokem mi to vrtalo hlavou kde to je a nač to je.
« Poslední změna: 01.03.2011 - 12:39:46 od Jindřišák »

Offline Drak

pujčit si jinej rozdělovač a otestovat.

tyhle chyby vznikaj tím, že všichni používají stejnej zdroj dat a když se v něm někdo uklepne, tak se to rozšíří jako mor  po zeměkouli :D
« Poslední změna: 01.03.2011 - 12:44:15 od Drak Yoda »
Legnum VR-4 TypeS

Offline Jindřišák

Pokud pasuje z 1.8 na 2.0 u kulatejch, tak mu můžu pučit svůj, jedinej problém je, že mě zas občas vynechaj vstřiky kvůli senzoru vačky. Snad pepe něco vymyslí, jak na něj.

Offline Drak

co si tak pamatuju, tak rozdělovače si moc podobný nejsou jak velikostí, tak konektorem :)  Ale třeba se tam dá nacpat :D
Legnum VR-4 TypeS

Offline Jindřišák

Ještě taková perlička, řek sem mu, at vybliká chyby a vyfluslo to tohle

Code 11 Oxygen sensor
Code 12 Air flow sensor
Code 13 Intake Air Temperature Sensor
Code 25 Barometric pressure sensor
Code 55 AC valve position sensor

A ani nevím co odpojil, jestli doopravdy odpojil to ISC, pač to jednotka nezaregistrovala a on taky neví kde je :D Zkusím z něj dostat co vlastně odpojil. Jinak 12 13 a 25 je váha vzduchu? Nebo jen 12 a 13?

Offline Pepe

Code 11 Oxygen sensor
Code 12 Air flow sensor
Code 13 Intake Air Temperature Sensor
Code 25 Barometric pressure sensor
Code 55 AC valve position sensor

A ani nevím co odpojil, jestli doopravdy odpojil to ISC, pač to jednotka nezaregistrovala a on taky neví kde je :D Zkusím z něj dostat co vlastně odpojil. Jinak 12 13 a 25 je váha vzduchu? Nebo jen 12 a 13?
[/quote]
Code 11 nemusí znamenat vadný O2 senzor - proměřit
Code 12,13,25 jsou senzory váhy vzduchu
Code 55  je odpojen snímač polohy klapky .
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline Pepe

Pokud pasuje z 1.8 na 2.0 u kulatejch, tak mu můžu pučit svůj, jedinej problém je, že mě zas občas vynechaj vstřiky kvůli senzoru vačky. Snad pepe něco vymyslí, jak na něj.
Zatím jsme se o vynechávajících vstřících nebavili, - tohle by ECU zaznamenala. Navrhoval jsem výměnu palfiltru - pro nedostatečnost paliva . Jestli ale trváš na poruše snímače polohy vačky , budeš smutný- nech zkontrolovat a repasovat rozdělovač .---- víčko rozdělovače, palec, uhlík , --- tohle můžeš vyměnit sám ale dej ho odborné firmě na zkoušku . :undecided:

Offline Jindřišák

Zatím jsme se o vynechávajících vstřících nebavili, - tohle by ECU zaznamenala. Navrhoval jsem výměnu palfiltru - pro nedostatečnost paliva . Jestli ale trváš na poruše snímače polohy vačky , budeš smutný- nech zkontrolovat a repasovat rozdělovač .---- víčko rozdělovače, palec, uhlík , --- tohle můžeš vyměnit sám ale dej ho odborné firmě na zkoušku . :undecided:
Tak já to bral tak, že motor občas začne škubat, a po 10 minutach na volnoběh po resetu jednotky naskočí chyba? Asi není něco v pořádku. Pokud blbne to čidlo tak musí blbnout i vstřik ne? Jinak palec+víčko mám měsíc nový, akorát víčko jsem objednával z 1.8 93kW, ale to budou stejný nee?
« Poslední změna: 01.03.2011 - 19:41:11 od Jindřišák »

Offline Jindřišák

Abych vás informoval, jak se má situace. V servise mu při výměně rozdělovače zanesli chyby komplet celé váhy. Následkem byla nejspíš špatná směs. Ted po restartu jednotky je to pry uplně jiné kafe, ale stále mírně burácí do vyfuku a maximálka je 160km/h, chyba lambdy zmizla. Svíčky měnil před týdnem (rozdělovač je tam měsíc) a pry byly celé černé, takže sem mu řek, at zkoukne ty nový, jestli už nejsou černý taky. Radši nechá změřit i tlaky. Ještě maly dotaz, jak může ublížit motoru chudá/bohatá směs. Chudá může podpálit ventily, nebo si to pletu?
« Poslední změna: 03.03.2011 - 01:15:36 od Jindřišák »

Offline Jindřišák

Jak očistit svíce? Je to černý jak uhel :mellow:

Offline Pepe

Jak očistit svíce? Je to černý jak uhel :mellow:
To vemeš do ruky pravé drátěný kartáč - doporučuji nerez - do levé svíci a čistím . -_-
« Poslední změna: 04.03.2011 - 17:54:53 od pepe »

Offline BlackJack

Kdo měl pincka nebo babettu, či podobný stroj - ví jak se čistí  ^_^
Mitsubishi Galant - 2.0 (100kW) - 4G63

Offline tomasssr

Kdo měl pincka nebo babettu, či podobný stroj - ví jak se čistí  ^_^

Jááá! Jawa 21 skůtr, nekonečné čištění svíčky a trisek :D
GALANT 99 100 Kw                    GALANT 92 80 Kw