GalantWeb

podsvietenie budikov-novší typ

Offline maxx2

Zdravím.Zhanam podsvetlovaciu trubicu (vyzera ako neonka) do pristrojovky na Galant 2.4 GDI r.v. 2000 je to už ta novsia s digi počitadlom km.Ak by ste vedeli o niečom takom dajte vediet.Pre predstavu o čo asi ide pripajam foto. Dakujem
Mitsubishi Galant 2,4 GDI

Offline Rob

• Hero Member
Něco takovýho je snad v notebooku, sežen nefunkční, já tuhle trubičku měl kdysi ve svítící autoanténě,ale to už je 12 let.

Offline Radous

• Hero Member
  • Nejlepší tuning je, když máš vše v pořádku :-)

Offline LivArt

můžeš zkusit buď led pásek nebo třeba takovouhle katodovou trubici, navíc k tomu máš i invertor (případně i z notesa, ale toto je za pár šupů) - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38624

navíc se dělají různé barvy :mellow:

Offline Rob

• Hero Member
Cold Cathode firmy Revoltec je příslušenství k počítačovým skříním, které zaujme především moddery a další příznivce počítačového tuningu. Jedná se o 31.6 centimetrů dlouhou katodovou trubici s invertorem, poskytující bílé světlo pro celý interier skříně.

skvělá cena ale bude to asi moc dlouhý

Offline LivArt

tak dají se koupit i 10cm a led pásky snad všech možných délek...

Offline rbshooter

ty lampy  z notebooku bych tam  nedával  je to slabý a křechkýa nevim jestli by se nerozklepaly v autě

dělám notebooky  a tak kdybys  nějákou i tak chtěl  mužu dodat
Udělat něco blbuvzdorného je docela nemožné protože BLBCI jsou strašně vynalézaví.

Offline BlackJack

LED pásečky bych zase nedoporučoval já, kvůli nestejnorodé intenzitě světla - bodovému efektu. Jinak ale LEDky jsou nejjednodušší pro tuhle montáž a nabízejí vhodné rozměry.

Pokud by ale pasovaly ty trubice do PC beden, můžeš je tam dát. Mám je v autě a svítí docela slušně. Ale bacha - na 13.8V jejich napájecí inventor zkratuje proudové vedení. Pokud bys zase zkoušel snížit napětí pomocí rezistorů, bude ti trubice svítit slabě bez nastartovaného motoru. Malý pokles napětí na trubicích způsobí na pohled docela rozdíl v intenzitě svícení.
Mitsubishi Galant - 2.0 (100kW) - 4G63

Offline rbshooter

to mě nenapadlo  ještě že si na to upozornil   proto tam dej led ktery maj  řirokej vyzařovací uhel a bude to dobry  popřipadě nějaký stinitko na kterym se rozprostře  světlo z diod
Udělat něco blbuvzdorného je docela nemožné protože BLBCI jsou strašně vynalézaví.

Offline BlackJack

Asi bych to taky viděl na LED pásky. Pokud nebude rozestup LED modulů velký, možná ten bodový efekt nebude takový strašný. Chce to zkoušet. Bodový efekt lze odstranit překrytím "děr" dalším poposunutým páskem s LED moduly. V noci ale oslepneš  :laugh:
Mitsubishi Galant - 2.0 (100kW) - 4G63

Offline Rob

• Hero Member
Já bych tu trubici zkusil, dal bych jí bejt tebou do prusvitný gumový bužírky nebo silikonu.

Offline maxx2

dakujem vam za rady,ale to už ma všetko napadlo,len sa chcem najprv popýtat,či nema niekto original napr z buračky,alebo nejakeho angličana.tie katody som mal kedysi ako podsvietenie interieru a boli dost nachylne na kolisanie napatia ako sa tu už spominalo.a dalsia vec je žeby som to chcel napojit na original konektor z důvodu možnosti zosilovania/zoslabovania podsvietenia.ak sa mi nepodari zohnat tak idem riesit,asi tie dva prekryvajuce sa pasiky.

Offline maxx2

tak sa mi podarilo to vyriesit. vyriesil som to tou katodovou tubicou urcenou do pc skrin. naj skor ju treba vyoperovat z tej priesvitnej  trubice. potom treba prefreezovať dražky v miestach kde je trubica umiestnena  v pristrojovke a z povodnej trubice stiahnuť ten spiralový drot a vsetko pripajkovat na na povodný plošak a vsetko pojde ako original. bude fungovat aj regulacia intenzity podsvietenia. možem dodať aj video ak by bol zaujem

Offline Rob

• Hero Member

Offline Werewolf66

tak sa mi podarilo to vyriesit. vyriesil som to tou katodovou tubicou urcenou do pc skrin. naj skor ju treba vyoperovat z tej priesvitnej  trubice. potom treba prefreezovať dražky v miestach kde je trubica umiestnena  v pristrojovke a z povodnej trubice stiahnuť ten spiralový drot a vsetko pripajkovat na na povodný plošak a vsetko pojde ako original. bude fungovat aj regulacia intenzity podsvietenia. možem dodať aj video ak by bol zaujem

hele tak sem hod fotku jak jsi to zapojil, urcite by to taky nekoho zajimalo :) a video take vitano :)
Dělali jsme tak mnoho, s tak málem, po tak dlouho, že nyní jsme schopni udělat ihnet cokoliv, bez ničeho!

Offline maxx2

<a href="" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">Mitsubishi Galant blue optitron dashboard</a>

tu je slubene video

Offline kenry

• VIP Group
Mitsubishi Galant blue optitron dashboard
 tu je slubene video

tohle sem na mišce měl s volitelnou intezitou podsvícení... to je slušnej díl... vypadalá to moooc dobře... :-)
škoda octavia 2010 njn :-) viz FB
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....
parkovaní ale plato na odvoz nemám ...
přístup nonstop hlídaný...(Letňany - avia)

Offline maxx2

tohle sem na mišce měl s volitelnou intezitou podsvícení... to je slušnej díl... vypadalá to moooc dobře... :-)
ale toto nieje doplnený nejaký diel,je to akurat vymenená povodna 26cm dlha biela ccfl trubica za 30cm modru a vsetko funguje na povodný potenciometer. je to trosku zabavka dostat ju tam ale vysledok stoji aspon podla mna za tú snahu,zvlast ked som tam mal doteraz len 25cm neon bez možnosti regulacie a cez den som nevidel na pocitadlo km.

Offline Drak

jen u modre clf trubice moc není vidět červené podsvícení mezi 6-8 tis na otáčkoměru.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline maxx2

To mas pravdu,ale je to stale lahko rozoznatelne,ze uz je to "cervene pole".