GalantWeb

Ridici jednotka - stahovani oken

Offline Jan5

• Full Member
Zdravím členy fóra. Předem než mě ukamenujete za založení nového tématu se chci omluvit ale nikde sem odpověd nenasel, dokonce i na mitsubishi clubu, takze sem si dovolil to sem hodit, kdyztak to pak smázněte. Moje otázka zní, kde mam hledat řídící jednotku na stahovaní oken v Galantoj rok výroby 97. Mel sem problem se stahovanim praveho okynka. Od ridice slo jenze od spolujezdce ani očko. Zprovoznil jsem tedy spolujezdcovo a odeslo pro změnu řidicovo a proto bych rád hledal chybu hned u zdroje jenze nevim kde presne hledat. urcite bych se k te bedynce dohledal ale prijde mi zbytecne rozebirat cely interier. Predem Vam dekuju za rady.

Offline Rob

• Hero Member

Offline Drak

jedina logika ovladaní oken je v ovladači u řidiče. Pak má každá stahovačka u motoru chip který kontroluje chod motoru a okna ( například aby se okno zastavilo při překážce) a všechny 4 okna spolu komunikují po jednom kabelu.
Takře bych hledal bud ve stahovačce spolujezdce a nebo samotném ovladači u řidiče nebo spolujezdce. U spolujezdce je stejnej ovladač jako u zadních oken
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Jan5

• Full Member
No ten ovladač řidiče mel u sebe přímo elektrikář a říkal že je v pořádku, krabička spolujezdce taky prošla kontrolou a OK. Takže v te chvily sem nevedel kde je chyba. draty by mely byt taky v pořadku. Možna bude chtit jit vic do hloubky a projet ty gáble vsecky i vzadu. Napadla me ta ŘJ ale když řikate že tam neni tak to opravdu netuším  :undecided: :(

Offline Drak

něco jako řídíci jednotka je jen v řidičově ovladači. A jakým způsobem je to teď opraveno?
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Jan5

• Full Member
Opraveno není. Nebylo prý co opravovat. Oba ty ovladače jsou údajně v pořádku. Kontakty očistěny. Ale stale funguje buďto jeden nebo druhý. No jak se od vas tak dovidam ovladace pujdu znovu na kontrolu.  :(

Offline Duni

jooo okna bych na leto taky potreboval :D jdou mi jen predny .. zadni jdou asi jenom podle nalady... obcas je ukecam at se stahnou, ale pak ne a ne nahoru :D .. pak podej prosim echo jak jsi to vyresil :) az bude teplo budu taky kuchat..

Offline Jan5

• Full Member

Offline Drak

problém se stahováním může dělat i jejich špatný chod v lištách nebo skřížení. Jestli je slyšet cvaknutí relátka u příslušného okna ale sklo se ani nehne vyhodnotí to jednotka jako překážku.
Legnum VR-4 TypeS

Offline Duni

problém se stahováním může dělat i jejich špatný chod v lištách nebo skřížení. Jestli je slyšet cvaknutí relátka u příslušného okna ale sklo se ani nehne vyhodnotí to jednotka jako překážku.

jooo takhle :P no me to prave cvaka ale sklo ani prd :P ale rozdelane az na sklo jsem to nemel :// hmm tak az bude teplo no.. dik za info Draku :)

Offline kenry

• VIP Group
jooo takhle :P no me to prave cvaka ale sklo ani prd :P ale rozdelane az na sklo jsem to nemel :// hmm tak az bude teplo no.. dik za info Draku :)

nejdřív rozdělat a pokoukat ....a potom sse ptát.... chlape nejdřív trochu akce....
škoda octavia 2010 njn :-) viz FB
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....
parkovaní ale plato na odvoz nemám ...
přístup nonstop hlídaný...(Letňany - avia)

Offline Duni

mel jsem vykuchanou tu jednotku, ale ze bych mel rozdelane totalne dvere az na plech aby bylo videt sklo :/ ee

Offline kenry

• VIP Group
mel jsem vykuchanou tu jednotku, ale ze bych mel rozdelane totalne dvere az na plech aby bylo videt sklo :/ ee

Proč ...?? neboj se toho ....pamatuj kde si co rozdělal a šroubky do jedný krabky a hurá...skoro všechny stahovačky jsou na stejným principu ....nesmíš se toho bát je to jen auto....
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....

Offline Jan5

• Full Member
Takže píšu až teď, elekrický stahovák spraven. Elektrikář si s tím hrál víc jak 3 týdny  :laugh: prý takovou potvoru ještě neviděl (dva dráty na 4 okna). Kde byl zakopán pes sme vlastně ani nezjistili, no hlavně že vše dobře dopadlo. Ještě jednou díky členům fóra za rady  :mellow:

Offline swiftt

• Galant 1998 2.5v6 Audi A3 1.8T Audi A6 2.5tdi V6 Mercedes ML 500 Amg w163 Opel astra J 1.7 cdti
  • Hero Member
Ahojte . Po dlhej dobe som tu zas . Chcem sa spýtať je možné urobiť dotahovanie okien po zamknutí s tým čo v galante je ??? Mám teraz rozobraté auto . Už som sa chytil rekonštrukcie. ....  -_- fotím ! Potom nahodím . Len mi skuste poradiť či pojde rozbehať ten dotah okien. Ved . .... ked vyberiem kluč tak okná sa dajú ešte 30 sek.ovládať . Stačí impuly a ono by ho malo vytiahnuť či ? Opravte ma ak tak . s pozdravom Swiftt  :o
Galantík 2.5 V6 AT po vela spokojnych km predaný.
215000km pri kupe
486000km pri predaji

Offline Pepe

Neco podobné měl snad Kenry na voze .
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline Drak

jde to, jen se musíš napichnout na jednotku ve dveřích u řidiče a nebo roztahat kabely do každých dveří a připojit se za ovladač okna.
Legnum VR-4 TypeS

Offline kenry

• VIP Group
Neco podobné měl snad Kenry na voze .

jo jo bylo bylo po zamknutí se to všechno zavřelo aj okna ....
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....