GalantWeb

Rozborka a přestavba

Offline Jindřišák

Jsem se pustil do genaralky klima kompresoru. Potřeboval bych splašit ložisko na vonoběžku klimy, protože už dosti šelestí, ale nemůžu ho nikde najít. Rozměry sou 40x55x24. Označení 40BD5524DU výrobce NSK. Když jsem ho trochu namazal WDčkem, tak se zklidnilo, ale to je jen na chvíli. Vůle teda ale nemá. Pak by mě zajímalo, jak je to s tou rozběhovou spojkou klimy. Pokud sem to pochopil, magnet přitáhne tu kovovou část na tu řemenici a roztočí se tak kompresor? Mám ty dosedací plochy totiž dost orezlé, tak bych je chtěl zbrousit. Kolikatkou ale? Radši hrubší nebo hladky? A nakonec, mam ten kompresor nečím namazat a nebo to nechat až na naplnění?
Mitsubishi Galant 1994 1.8 GLSi 85kW - Prodáno :'(
Volkswagen Vento GLX 96 1.9TDi 66kW/chip/na podvozku VR6
Budeme spolu, dokud nás STK nerozdělí.

Offline Jindřišák

Jedna technická, jde nějak zajistit klikovka proti otáčení na motoru z auta? Potřebuji povolit řemenici na klikovce abych se dostal k rozvodům.

Offline Jindřišák

Tak řemenici mam dole, ale je to teda práce na hovno. Co mě teď zajímá, je číslo a typ oříšku na šrouby hlavy. Je to nějakej spešl. Pak bych potřeboval diagnostikovat problém, odkud se tam vzal ten olej? (viz. foto) Napadlo mě z hlavy, tam je to taky pochcany, rovněž i od vačky, ale asi to bude gufero klikovy a řemen to tak rozmáz ne? Jestli jo, tak bych potřeboval poradit s výměnou toho gufera, koupeny ho mam, ale nevím jak stáhnout to ozubeny kolo rozvodů. Dneska sem měl aj problémy s tou řemenicí. Stahovák co mam se mě tam nechtěl vlízt, tak sem tomu dlooouho domlouval a musel jsem hodně přitlačit na ten plastovej dekl, abych ten stahovat pod to dostal. Někdo kdo si děláte rozvody sami prosím poradťe, jakej stahovak nebo system na to používate. Nejlíp kdyby byl nějakej kterým by šla jak ta řemenice, tak to ozubeny kolečko.

Offline LivArt

Offline Jindřišák

Tak ten ořech už je mi jasnej, je to normal ořech, akorát dvanáctihran, takže dokoupím, pokud by někdo věděl velikost, bylo by to lepší :). S tím stahovákem ale nevím, nic tam o tom není :(

Offline Jindřišák

Mám menší problém, s GO motoru se to trošku protahuje a s galantem už není k vydržení. Strašne mi škube a žere to co může. Byl jsem s tím u mechanika co dělá mitsubishi a poradil vstřiky, kable, oboje mam vyměněny, spotřeba trochu klesla, auto má ve vyšších otáčkách jinej zvuk ale furt to škube. Občas si to škubne že člověk div nevyrazí čelní sklo. Když se rozjíždím, tak kolem 2-3 tis. otáček to má lehce cukavej tah a je to liny.. Kdyby někoho něco napadlo, motor tam dostanu asi až za měsíc a potřebuju ted jezdit. Druhy auto mi naboural chlapec od pizzerie, takže bezva leto :D. Jinak měněny je tam palec, víčko, kable, svíce a vstřiky. Díly mám, takže laborovat se trochu dá. Co mě napadlo byl už jen rozdělovač a nebo pal. pumpa..

Offline Radous

• Hero Member
  • Nejlepší tuning je, když máš vše v pořádku :-)
palivový čerpadlo bych tipnul. Jakou značku svíček si zvolil?
Radouš

Offline Jindřišák

To zkusím, vyměna je rychla, jen otázka, jak pude povolit ta hadice nad nádrží. Jinak svíčky klasika předpisovy NGK.

Offline Radous

• Hero Member

Offline Jindřišák

Lambda už je tam nějaky čas taky nová :(. Jinak čerpadlo nejde ven, jak sem předpokládal, nejde povolit ta vysokotlaká hadice..¨Utahovací moment je tam podle workshopu 32Nm a orezla nijak není.. Když víc zaberu, tak to nevydrží a už jsem tak jednu podělal...

Offline Jindřišák

Tak pumpu mam vyměněnou a snad to aji líp jede. Už to nemá ten trhavej tah, snad jen při 3 tisících to trošku trhne a zatím mě to nevytřepalo. Ono se to pozná, až tam sednou 4 lidi, jak to pojede...

Offline Radous

• Hero Member

Offline Jindřišák

No ten sem neměnil, takže může být původní. Ale to by kvůli němu tak silně neškubalo ne?

Offline Radous

• Hero Member
no když nebude mít vstřikování potřebnej tlak ...
Radouš

Offline Jindřišák

Zkusit to můžu. Stejně jsem ho chtěl měnit s tím motorem. Stačí filtron ne? Vidím, že ho zrovna slevnili, když stával skoro 900, tak se mi to za něj dávat nechtělo :D

Offline Pepe

No ten sem neměnil, takže může být původní. Ale to by kvůli němu tak silně neškubalo ne?
Na prvním místě měl být filtr ,------- :mellow:
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline Pepe

-_- Nechci být po boji hrdinou , ale u těchto ročníků už je povinnost vyměnit filtr a pak dumat dál. :undecided:

Offline kenry

• VIP Group
-_- Nechci být po boji hrdinou , ale u těchto ročníků už je povinnost vyměnit filtr a pak dumat dál. :undecided:

:-D :-D :-D :-D :-D
škoda octavia 2010 njn :-) viz FB
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....
parkovaní ale plato na odvoz nemám ...
přístup nonstop hlídaný...(Letňany - avia)

Offline Jindřišák

Tak problém odhalen. Senzor vačky hlasí zase chybu.. Chci vyměnit rozdělovač ale nevím, jestli to zvládnu samo domo. Stačí si poznačit jak tam byl ten starej a dát tam tak ten novej, nebo s ním prostě točit a sledovat, jakej to má vliv na motor? Hodil by se nějakej postup pro debily :-(

Offline Pepe

Snad to pomůže.